Mihai Lucian – Recalibrarea fiinţei – cine eşti tu?

recalibrarea-fiinteiOrice lucrare menită să iniţieze şi să călăuzească oamenii în cunoaşterea unui anumit domeniu al existenţei se întemeiază pe o bază teoretică absolut necesară pentru înţelegerea subiectului abordat. Aşa este construită mintea umană, adică principalul instrument de care dispunem noi, oamenii, pentru cunoaştere. Ceea ce nu ştim, nu avem cum să înţelegem; ceea ce nu înţelegem, nu conştientizăm, iar ceea ce nu conştientizăm, nu acceptăm.

Ca în orice domeniu, şi în cunoaşterea spirituală baza teoretică are o importanţă hotărâtoare, dar ea nu este suficientă. Esenţa spiritualităţii constă în aplicarea învăţăturilor în viaţa de zi cu zi, în exersarea permanentă a practicilor sale specifice, pentru a atinge acel nivel de spiritualitate pe care ţi-l doreşti. Cheia evoluţiei spirituale este practica.

Nu ajunge să citeşti biblioteci de manuale şi cărţi spirituale dacă nu practici învăţăturile aflate. E bine şi util să citeşti, însă condiţia primordială a succesului este să şi practici învăţăturile dobândite.

Înainte de a merge mai departe, îngăduie-mi să nuanţez următorul aspect: subiectul acestei cărţi nu este unul nou, ci este o reflexie a unui adevăr care există deja în sufletul tău, chiar dacă tu, acum, nu îl conştientizezi.

Am scris această carte cu toată dragostea şi dăruirea pentru ca Fiinţa ta să regăsească drumul către propria măreţie interioară, Calea către Dumnezeul din tine; doar aşa vei înţelege şi vei accepta că miracolul există în fiecare dintre noi.” – Autorul

Fragmente din carte:

Viaţa de pe pământ nu este decât o simplă escală a spiritului pe drumul său spre desăvârşire. Este o şcoală în care el poposeşte pentru a trece prin tot felul de încercări, a se instrui şi maturiza.

Spiritul reîntrupat are sarcina de a se elibera de factorii care îl ţin şi îl fac prizonierul lumii materiale: viciile, egoismul, vulgaritatea, invidia, orgoliul, încăpăţânarea etc, adică de păcate şi patimi.

Cea mai importantă misiune a spiritului este a te face să descoperi şi să trăieşti iubirea de Dumnezeu, ca apoi prin ea să descoperi şi să iubeşti partea de Dumnezeu din tine, cât şi partea de Dumnezeu din tot ceea ce există.

Moartea (destruparea) nu reprezintă decât o trecere dinspre viaţa pământească spre un alt plan al existenţei spirituale.

Procesul destrupării [morţii) este mult mai plăcut şi uşor decât cel al naşterii (întrupării); dar acesta este un alt subiect sensibil pe care îl voi dezvolta într-o altă lucrare.

Spiritele populează universul aflat dincolo de lumea materială. Ele pot lua multe forme şi pot îndeplini multe roluri: ne pot oferi răspunsurile pe care noi înşine nu le putem găsi niciodată, ne pot inspira în orice domeniu al creativităţii, ne pot releva perspectiva şi informaţiile dorite, ne ajută, ne sprijină, ne protejează, ne pot servi drept ghizi şi îndrumători în această viaţă.

De-a lungul vieţii primim adesea ajutorul divin al spiritelor fără să ne dăm seama, fără să conştientizăm. Cu cât conştientizăm mai bine şi mai repede lumea spirituală în această viaţă, legătura divină cu Dumnezeu se va întări. Aşa cum în lumea fizică există legi, şi în tărâmul spiritual guvernează principiul legilor.

Fără conştiinţa noastră spiritele ne pot ajuta doar până într-un anumit punct. De la acel punct trebuie să muncim în mod conştient pentru a ne ridica nivelul vibraţional şi pentru a ne deschide inimile către ele.”

Universul este o imensă oglindă, ceea ce trimiţi spre el, ţi se întoarce înapoi înzecit. Dacă este Iubire şi Recunoştinţă, vei primi înapoi aceleaşi lucruri; dacă este dezamăgire şi deznădejde, nu vei primi înapoi altceva. Recunoştinţa transformă lucrurile simple în lucruri sacre.

Când îţi exprimi Recunoştinţa, schimbi perspectiva asupra vieţii şi reuşeşti să treci peste tensiunile şi suferinţele zilnice, devenind mai optimist şi mai fericit. Recunoştinţa te ridică deasupra suişurilor şi coborâşurilor vieţii. Cu cât vei fi mai recunoscător, cu atât vei avea parte de calm şi seninătate în viaţa ta.

Vei înţelege astfel că lucrurile bune sau rele din viaţa ta nu sunt altceva decât experienţe menite să te transforme într-un om mai puternic şi mai înţelept. Recunoştinţa te ajută să depăşeşti egoismul şi egocentrismul şi să conştientizezi adevăratul tău loc în univers, că eşti parte integrantă a Totului, că tot ceea ce există este interconectat şi că de fapt nu am fost niciodată separaţi de Dumnezeu.

Recunoştinţa este alchimia care transformă întâmplările şi evenimentele negative din viaţa ta în aspecte pozitive, pentru că atunci când mulţumeşti pentru ele, în loc să fii mânios, înţelegi că Dumnezeu ţi le-a dat cu scopul de a te îndrepta şi de a învăţa din ele ceva folositor pentru viaţă.”

Repere din cuprins:

Cum să abordezi această carte … 17
De ce te-ai născut pe această planetă? … 24
Componentele fiinţei tale (cine eşti tu?) … 29
Corpul fizic – trupul (efectul, vehicolul) … 34
Inima şi sufletul … 41
Mintea … 48
Subconştientul … 51
Inconştientul … 55
Conştientul … 55
Aspectele minţii … 58
Conştiinţa … 59
Conştientizarea … 60
Acceptarea … 60
Transformarea … 61
Ego-ul … 61
Cum să ai grijă de corpul fizic … 66

Corpul subtil … 82
Spiritul … 83
Perispiritu! … 85
Cum să al grijă de corpul subtil … 86

Modul de viaţă … 90
Cele 7 valori fundamentale … 95
Credinţa … 95
Semnul crucii … 101
Rugăciunea … 106
Postul … 110
Iubirea … 117
Iertarea … 120
Dăruirea … 126
Recunoştinţa … 129
Integritatea … 134
Disciplina … 137

Cele 10 porunci (decalogul) … 139
Sfintele taine bisericeşti … 149
Taina Sfântului Botez … 149
Taina Mirungerii … 150
Taina Sfântului Maslu … 151
Taina Sfintei Împărtăşanii – Euharistia … 152
Taina Spovedaniei … 153
Taina Cununiei … 154
Taina Hirotoniei sau preoţia … 155

Sistemul energo informaţional … 158
Chakrele şi kundalini … 159
Chakrele … 160
Prima chakra – Muladhara,chakra rădăcină … 162
A doua chakra – Svadhisthana, chakra sacrală … 163
A treia chakra – Manipura, chakra plexului solar … 165
A patra chakra – Anahata, chakra inimii … 166
A cincea chakra – Vishuddha, chakra gâtului … 169
A şasea chakra – Ajna, chakra frunţii … 170
A şaptea chakra – Sahasrara, chakra coroanei … 172
Kundalini … 174

Cum să evoluezi spiritual … 178
Forma gând … 178
Alegerea/Liberul Arbitru … 197
Acţiunea … 201

Editura: Dharana
Nr. pagini: 208
Format: 15×21 cm
Data apariţei: Octombrie 2018
Pret intreg: 50 RON

Linkuri unde se poate comanda: aici sau aici sau aici

Surse:https://www.eusunt.ro

Alte carti publicate de Editura Dharana:

Shangri-La – frumuseţea fără margini a Divinului – calea către fericire – Marius Ghidel

Jocul Divin. Sansa omului in univers – Alexandru Musat, Maria Timuc, Valentin Nedelea

Himalaya: de la Ayurveda la medicina moderna – Ovidiu Bojor, Laura Miclăuş

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.