Pedram Shojai – Călugărul urban

calugarul-urbanTe-ai simţit vreodată vinovat când ai sărit peste un antrenament la sala de sport? Pentru că ai lipsit de la ora de yoga? Ai învăţat să meditezi la un moment dat, după care ai încetat să mai faci asta? Îţi pare rău că nu petreci suficient timp de calitate alături de copiii tăi, de partenerul de viaţă, de prieteni sau cu părinţii care înaintează în vârstă?

Ai pe noptieră un teanc de cărţi pe care le priveşti în fiecare seară şi te întrebi când vei ajunge să le citeşti? Te-ai întors vreodată din vacanţă simţindu-te fără vlagă şi mai puţin pregătit să iei viaţa în piept decât erai la începutul acesteia? Eşti stresat, obosit sau pur şi simplu plictisit de direcţia în care mergi? Bine ai venit în lumea modernă.

Lucrurile nu au fost aşa dintotdeauna. Strămoşii noştri aveau mai mult timp. Aveau mai mult spaţiu. Mergeau pe jos în locurile în care voiau să ajungă şi respirau aer curat. Îşi alocau timp ca să pregătească masa şi ca să se bucure de aceasta alături de cei dragi şi petreceau mai multă vreme în natură. Viaţa era mai puţin apăsătoare, mai puţin stresantă. Erau înconjuraţi de familie şi aparţineau unui trib mai mare.

In lumea copleșitoare de astăzi, abia dacă mai reușim să ne concentrăm pe sănătate, relații și scopul nostru în viață. Deși avem acces la un noian de informații, singurul lucru pe care ni-l dorim cu adevărat – un sentiment de satisfacție și de mulțumire – rămâne imposibil de atins.

Autorul își propune să schimbe această stare de lucruri. Prin practică, poți să oprești timpul în loc, să-ți refaci forțele și să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat.

Programul său pragmatic reunește instrumentele cu ajutorul cărora poți să-ți ridici existența pe un nivel superior și să redevii stăpân pe viața ta. Sub îndrumarea lui, vei învăța să-ți onorezi corpul și mintea, să te descătușezi de energia negativă care te blochează și să te eliberezi de toxicitate și de stresul în exces, ca să poți trăi la potențial maxim.

Călugărul urban conține multe tehnici practice legate de stilul de viață care te pot ajuta să fii mai fericit și mai sănătos.” – Dr. Daniel G. Amen, autorul bestsellerului Change Your Brain, Change Your Life

Știm că pastilele nu pot rezolva criza sistemului occidental de îngrijire a sănătății. Stilul de viață este cheia. Călugărul urban descrie într-o manieră elegantă un mod de viață echilibrat, care ne readuce sănătatea, ajutându-ne totodată să ne relaxăm și să zâmbim. Recomand călduros această carte oricui încearcă să rămână sănătos în lumea noastră grăbită. ” – Dr. Mark Hyman, director al Centrului de Medicină Funcțională din Cleveland, autor al bestsellerului The Blood Sugar Connection

Pedram Shojai este doctor în medicină orientală, preot al mănăstirii Dragonul Galben din China, maestru Qigong și specialist în plante medicinale. Shojai organizează seminarii și tabere de meditație în toată lumea și este fondator al Școlii de alchimie Calea Taoistă. Locuiește împreună cu familia în Irvine, California.

Dacă suntem rigizi, ne prăbuşim. Dacă ne este teamă de schimbare, paralizăm de frică

De aici şi un mare paradox: să stai nemişcat înseamnă să te mişti odată cu timpul, să te mişti odată cu universul. Calmul este modalitatea de a fi la unison cu universul.

De-a lungul anilor, am făcut numeroase drumeţii la ţară. Urcam muntele până ajungeam într-un loc izolat, găseam o pajişte brăzdată de un pârâu şi consideram acel loc casa mea pentru câteva zile. Scopul este să stai mereu lângă o sursă de apă şi să fii liniştit. Nimic nu sugerează mai bine că „schimbarea este continuă” decât un pârâu sau un râu. Este precum o reamintire a faptului că universul şi timpul se scurg. Când şirul gândurilor mele se domoleşte în cele din urmă datorită susurului odihnitor al izvoarelor, ştiu că „m-am răcorit” şi că m-am reîntors într-un loc sigur. Oricând mă întorc la oraş, ştiu că port cu mine un dar de la natură. Liniştirea este marele nostru dar, iar cei care se lasă ghidaţi de linişte trăiesc viaţa cu scop şi cu limpezime. Te voi învăţa mai detaliat acest exerciţiu în Capitolul 7.

În natură, lucrurile se schimbă odată cu poziţia soarelui şi cu trecerea anotimpurilor. În societate, nimic din toate acestea nu pare sa aibă vreo importanţă. într-o lume plină de construcţii artificiale şi de timp comprimat, singurul mod de a rămâne sănătos este să reiei controlul asupra timpului personal. Ajungând în zona atemporală, ne conectăm cu Viaţa din jurul nostru, şi asta ne ajută să simţim că facem parte din materia universului. Ne conectează şi ne ajută să muncim fluierând. Opreşte prăbuşirea zidurilor care ne înconjoară. Funcţionăm în ritmul vieţii care curge în jurul nostru şi nu ne mai pierdem reperele când frecvenţa altcuiva sau „marca timpului” ne invadează spaţiul personal. Îmi place să numesc aceste intruziuni „poluarea timpului”. Cu alte cuvinte, cineva care aleargă în alt ritm îşi invadează spaţiul şi îşi tulbură dispoziţia mentală. Un călugăr urban rămâne ancorat în propriul timp — unul care este redus intenţionat la activitatea în desfăşurare — şi nu se lasă afectat de nicio frecvenţă care nu îi este de folos.

Putem să alegem să stăm în spaţiul central atemporal şi să fim o sursă de inspiraţie şi de mângâiere pentru cei din jurul nostru. Din acest loc ne putem aprofunda Sinele Etern şi suntem eliberaţi de limitările timpului.”

Cuprins:

Introducere … 11
1. Stresul: cum să evit gloanţele? … 19
2. Cum să atingi nemurirea: arta stăpânirii timpului … 54
3. Energie: de ce sunt atât de obosit tot timpul? … 82
4. Ce s-a întâmplat cu somnul? … 114
5. Stil de viaţă inactiv … 146
6. Luarea in greutate şi imaginea de sine negativă … 175
7. Nicio legătură cu natura sau cu lucrurile care sunt reale … 205
8. Singur, dar înconjurat de oameni … 235
9. Niciodată suficienţi bani … 264
10. Trăieşte cu un scop … 296
Paşii următori … 327
Resurse … 333
Mulţumiri … 355

Editura: Lifestyle Publishing
Nr. pagini: 352
Format: 13×20 cm
Data apariţei: Octombrie 2018
Pret intreg: 39 RON

Linkuri unde se poate comanda: pe site-ul editurii aici sau aici sau aici

Surse: http://lifestylepublishing.ro, https://www.eusunt.ro/calugarul-urban

Alte carti publicate de Editura Lifestyle Publishing:

Navigând prin viață. Ce mi-aș fi dorit să-mi spună mama – Margaux Bergen

Dimineața miraculoasă – Hal Elrod

Puterea emoțiilor – Crystal Andrus Morissette

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.