Jaya Jaya Myra – Vindecarea vibraţională – înţelege-ţi tipul energetic pentru a avea o viaţă împlinită şi echilibrată

vindecarea-vibrationalaVindecarea vibraţională este un sistem care utilizează ca instrument terapeutic energia subtilă prezentă în noi înşine şi în natură. Plantele, pietrele, apa, sunetele şi tot ceea ce există, inclusiv fiinţele umane, conţin energie, care poate fi folosită pentru a vă recăpăta sănătatea şi starea de bine la nivel mintal, emoţional şi fizic.

În esenţă, atunci când mintea, trupul şi sufletul sunt unificate, energia subtilă din interiorul nostru curge fără oprelişti. Ori de câte ori apare un dezechilibru între aceste părţi, viaţa sau energia subtilă din corp nu mai circulă natural. Când părţile nu mai sunt unite, energia stagnează şi apar blocaje. Vindecarea vibraţională pune în mişcare energia internă stagnantă, ajutând-o să circule liber, ceea ce ne permite să ne regăsim echilibrul şi sănătatea la toate nivelurile fiinţei. Ea constituie un sistem terapeutic solid, întrucât ţine cont de faptul că tipurile corporale şi temperamentele diferite necesită metode de vindecare diferite.

Dacă vă doriţi o stare generală de bine, sănătate, echilibru, dezvoltarea abilităţii de a lua cele mai bune decizii, este important să învăţaţi să vă cunoaşteţi cu adevărat şi să lucraţi cu energia vitală. Pornind de la întrebări simple care vă ajută să vă determinaţi tipul energetic, temperamentul şi scopul în viaţă, Vindecarea vibraţională este un manual excelent care vă îndrumă paşii pentru a vă crea o viaţă echilibrată şi sănătoasă.

Veţi parcurge toate conceptele fundamentale necesare pentru a înţelege ce înseamnă vindecare vibraţională şi, bineînţeles, veţi afla cum să aplicaţi eficient metodele sale. Veţi învăţa ce este energia subtilă, care este sursa ei şi cum se deplasează în corp. Veţi explora cele zece chakre şi vă veţi determina constituţia şi temperamentul. Veţi primi informaţii despre cum colaborează mintea, corpul şi sufletul pentru a da naştere fiinţei dumneavoastră unice.

Vindecarea vibraţională vă oferă o perspectivă nouă asupra vieţii, motivându-vă totodată să exploraţi în profunzime ce contează cu adevărat: propria fiinţă.

Dacă sunteţi în căutarea unor alternative naturale pentru o viaţă sănătoasă, echilibrată şi împlinită, Vindecarea vibraţională vă oferă câteva soluţii practice. Veţi explora relaţia dinamică dintre energie şi sănătate şi veţi afla din paginile cărţii care sunt tehnicile de vindecare vibraţională cele mai potrivite pentru propria persoană.

Uşor de citit şi plin de informaţii utile, acest volum remarcabil vă oferă indicaţii practice ca să puteţi lucra cu o gamă vastă de tehnici terapeutice. Printre acestea se numără vizualizarea, mantra, aromaterapia, meditaţia, folosirea plantelor medicinale şi multe altele. Metodele şi tehnicile prezentate vă ajută să vă creaţi propriul program de vindecare.

Mai mult, veţi găsi spre finalul cărţii şi un capitol dedicat terapeuţilor, celor care au înclinaţia şi dorinţa de a-i vindeca pe alţii. Jaya Jaya Myra vă împărtăşeşte informaţiile şi perspectivele pe care le-a dobândit în ani de studiu, sub îndrumarea unor maeştri iluminaţi.

Dacă sunteţi în căutarea unor alternative la sistemul occidental de vindecare bazat pe chimicale, această carte este un punct valoros de pornire. În Vindecarea vibraţională, Jaya Jaya Myra dezvăluie fundamentele puternice ale vindecării orientale, prezentându-le în aşa fel încât să fie uşor de înţeles de gândirea occidentală.“ – Spirituality Today

Myra este o oratoare excelentă! O cunosc de mulţi ani şi sunt foarte impresionat de înţelepciunea ei.“ – Shomik Chaudhuri, cofondator Institute of International Social Development

Cartea este organizată eficient astfel încât cititorul să înţeleagă mai întâi fundamentele, apoi subiectele care merg mai în profunzime, fiind explicate teme dificile.“ – Goodreads.com

Corpul nostru conţine diverse sisteme de organe care funcţionează în armonie, deşi fiecare sistem este unic şi are un rol important; ansamblul minte-corp-suflet funcţionează în acelaşi mod. Când mintea, corpul şi sufletul nu lucrează împreună, apare lipsa de armonie. Ce s-ar întâmpla dacă inima ar decide să-i zică ficatului că nu e suficient de bun şi i-ar spune să dispară? Noi facem aşa tot timpul în legătură cu fiinţa noastră integrată. Ne convingem pe noi înşine sau ne lăsăm convinşi de alţii că unele părţi din noi nu sunt importante, ceea ce duce la suferinţă şi lipsă de armonie. Iar cum toate părţile noastre ţin de natura intrinsecă a fiinţei noastre complete, atunci când o parte suferă, şi celelalte sunt afectate.

Ideea de a trăi o viaţă completă, integrată este foarte simplă. Dar simplu nu înseamnă uşor. Oamenii nu prea iau în serios conceptul, probabil din cauza simplităţii sale. Integrarea este capacitatea de a face multe lucruri mărunte şi de a le determina să acţioneze ca un întreg. Acest lucru este foarte greu de înţeles de către minte, întrucât ea poate fi descrisă doar ca partea de suprafaţă a inimii – fiind doar o părticică din întreg, mintea nu poate înţelege conceptul. Cu toate acestea, am fost învăţaţi să-i oferim minţii un grad de control mult mai mare decât ar fi trebuit. (Voi vorbi în curând mult mai detaliat despre minte şi despre inimă.) Capacitatea de a trăi o viaţă integrată provine dintr-un loc mult mai profund, care determină un echilibru holistic între minte, corp şi suflet.

Pentru a deveni o fiinţă echilibrată şi integrată, trebuie să ţinem cont de nevoile întregului. Asta înseamnă un echilibru între corpul fizic şi ce are nevoie structura sa specifică, mintea (care include percepţiile senzoriale), sentimentele şi spiritul (sau sufletul), care conectează totul. Întrucât oamenii din cultura modernă au tendinţa să fie controlaţi de minte, pot fi necesare eforturi mari pentru a reveni la starea de armonie dintre aceste trei componente majore ale fiinţei noastre.

Când funcţionăm ca fiinţe umane întregi, integrate, sănătatea şi starea de bine reprezintă o consecinţă firească. Pe de altă parte, dezechilibrele şi conflictele interioare pot duce la probleme ale corpului fizic care se manifestă sub formă de boli. În această privinţă, abordările orientale şi cele occidentale ale sănătăţii fizice se îndreaptă în direcţii diferite, iar pentru a lua decizii informate e important să analizăm cu claritate ambele paradigme.”

 
Introducere … 5
Cum am descoperit vindecarea vibraţională … 6
Încercaţi ceva nou … 9
Cum să folosiţi această carte … 10

PARTEA I SĂNĂTATEA ŞI ENERGIA – ELEMENTE DE BAZĂ

CAPITOLUL 1
Bazele vindecării vibraţionale … 17
Vindecarea vibraţională şi persoana integrată … 17
Abordarea occidentală şi abordarea orientală a sănătăţii … 21
Mintea şi starea generală de sănătate … 24
De ce pun accent pe minte şi pe intelect? … 30
Aspectele pozitive ale minţii … 32
Rolul inimii în vindecare … 33
Sentimentele sunt o formă de comunicare a inimii … 34
Sărăcie interioară vs bogăţie interioară … 36
Bogăţie interioară, afirmaţii şi abundenţă … 39

CAPITOLUL 2
Totul despre corpul energetic … 43
Ce este energia subtilă? … 43
Chakrele … 48

CAPITOLUL 3
Tipul energetic şi temperamentul (guna şi elementele) … 77
Cele trei guna (tipul energetic mintal şi spiritual) … 77
Chestionar privind cele trei guna şi temperamentul … 87
Cele cinci elemente (tipul energiei fizice) … 93
Combinarea tendinţelor (guna) cu elementele … 106
Continuarea analizei pentru determinarea constituţiei şi a temperamentului … 108
Temperament, elemente şi corpul fizic … 112
Rezumat … 114

PARTEA A II-A TEHNICI ŞI INSTRUMENTE PENTRU VINDECARE

CAPITOLUL 4
Metode de vindecare în funcţie de tipul fizic (de elemente) … 125
Metode de vindecare specifice elementului pământ … 127
Metode de vindecare specifice elementului apă … 136
Metode de vindecare specifice elementului foc … 141
Metode de vindecare specifice elementului aer … 148
Metode de vindecare specifice elementului eter … 153
Combinaţii de metode … 162

CAPITOLUL 5
Metode de vindecare potrivite temperamentului şi scopului în viaţă (guna) … 163
Metode de vindecare care lucrează cuguna sattva … 164
Metode de vindecare care lucrează cuguna rajas … 168
Metode de vindecare care lucrează cuguna tamas … 169

CAPITOLUL 6
Tehnici pentru sănătate şi pentru vindecare … 173
O notă privind folosirea tehnicilor … 173
Vizualizare pentru împământarea energiei (foc, pământ şi sattva) … 175
Vizualizare pentru cultivarea energiei subtile (foc, aer şi sattva) … 177
Tehnică de meditaţie pentru cultivarea energiei vindecătoare (foc, aer, sattva şi rajas) … 178
Tehnică pranayama pentru acumularea energiei (aer) … 180
Tehnică pranayama pentru disiparea energiei negative (foc şi aer) … 181
Tehnică de încărcare a apei cu vibraţiile unei mantra (apă şi eter) … 182
Tehnică de încărcare a apei cu energia pietrelor preţioase (pământ şi apă) … 184
Tehnică pentru cultivarea prezenţei conştiente (sattva, eter, aer, apă şi pământ) … 185
Tehnică de cultivare a intuiţiei şi a conştienţei subtile (sattva, rajas, pământ, aer şi eter) … 187
Tehnică pentru cultivarea bogăţiei interioare (sattva, rajas, tamas şi pământ) … 188
Tehnică de curăţare cu elementul apă … 189
Vizualizarea spaţiului infinit (eter) … 190
Tehnică pentru cultivarea unităţii (sattva, rajas şi tamas) … 191
Tehnică pentru creştere şi pentru schimbări pozitive (sattva, rajas, pământ, aer şi eter) … 192

Încheiere … 193
Anexă: pentru terapeuţi … 195
Ce înseamnă un terapeut eficient? … 195
Vindecarea vindecătorului … 199
Vindecarea vine din interior … 201
Lecturi recomandate … 203

Editura: Curtea Veche
Colecție: Metta
Nr. pagini: 185
Format: 13×20 cm
Data apariţei: Septembrie 2018
Pret intreg: 33 RON

Linkuri unde se poate comanda: pe site-ul editurii aici sau aici sau aici

Surse: https://www.curteaveche.ro, https://www.eusunt.ro

Alte carti publicate de Editura Curtea Veche:

Trezirea corpului subtil. Exerciții tibetane de respirație și mișcare – Tenzin Wangyal Rinpoche

Inimă deschisă, minte deschisă. Trezirea iubirii pure din tine – Tsoknyi Rinpoche în colaborare cu Eric Swanson

Fuziunea celor cinci elemente. Meditații pentru transformarea emoțiilor negative – Mantak Chia

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.