Chico Xavier – În lumea cea tainică glorioasă ce există în universul astral

in-lumea-cea-tainica-glorioasa-ce-exista-in-universul-astralLa Editura Ganesha a fost publicată recent o nouă carte a mediumului brazilian Chico Xavier, În lumea cea tainică glorioasă ce există în universul astral.

Moartea nu va aduce nimănui trecerea liberă către beatitudinea celestă. Nu va promova în mod obligatoriu fiinţele umane la statutul de îngeri. Toţi vom trece prin inspecţia obligatorie a eternităţii doar cu bagajele pe care le-am adus cu noi, şi vom învăţa că ordinea, ierarhia şi pacea muncii constructive sunt trăsături neschimbătoare ale Legii de pretutindeni. După închiderea mormântului nimeni nu se va bucura de odihnă nemeritată, căci „împărăţia lui Dumnezeu nu vine în chip văzut”. (Luca 17:20)

Cei care trăiesc experienţa umană cu înţelegerea faptului că treptele scării sublime trebuie urcate cu preţul efortului personal, şi care se bucură de binecuvântările cereşti prin practica neobosită a Binelui, nu vor fi surprinşi de relatările oferite de acest mesager interesat de a-i sluji cu dragoste pe ceilalţi. Preocupaţi de îndeplinirea Scopurilor Divine, ei ştiu că nu au primit darul vieţii doar pentru a-şi omorî timpul sau darul credinţei pentru a-l tulbura pe semenul lor. Afirmaţiile fraterne ale mesagerului nostru vor provoca însă nemulţumire şi perplexitate în partizanii favoritismelor, ce sunt încă prinşi în pânza vechilor iluzii, chiar dacă deţin cele mai onorabile acreditări.

Dacă doriţi să fiţi pionieri ai credinţei vii în lume, este necesar ca, de acum încolo, să vă demonstraţi convingerea în spiritualitatea divină, în ciuda dificultăţilor apărute.

Planul Superior nu este interesat de angajarea unor devotaţi dornici de paradisul beatific. Aţi accepta, de exemplu, să rămâneţi pe Pământ fără vreun scop specific? Dacă însuşi firul fragil al ierbii trebuie să crească conform unor raţiuni superioare, ce putem spune despre inteligenţa magnifică a fiinţelor umane încarnate? Ce putem aştepta de la raţiunea iluminată de credinţă? Am primi degeaba o asemenea încredinţare de cunoaştere constructivă? Am primi mângâierea unor asemenea binecuvântări doar pentru a ne consolida scopul egoist de a ajunge în Rai fără paşii pregătitori necesari şi fără activităţile purificatoare?

Scopul nostru, prieteni, nu este compatibil cu exclusivismul egoist. Uşa divină nu se deschide pentru spiritele care nu s-au divinizat lăuntric printr-o muncă neîncetată, în colaborare cu Tatăl Atotputernic. Iar solul planetei, de care suntem legaţi temporar, reprezintă scena binecuvântată de cooperare, pe care ne-a încredinţat-o Domnul Dumnezeu. Adunaţi rouă cerească în inima dornică de pace; contemplaţi stelele ce ne salută de departe, precum nişte vârfuri sublime ale Divinităţii; dar nu neglijaţi câmpul eforturilor şi al strădaniei actuale.

Spiritualitatea modernă nu îl poate limita pe Dumnezeu între pereţii unui templu pământesc, căci misiunea noastră este de a transforma Pământul întreg în templul măreţ al lui Dumnezeu.”

Nu te gândi că pragul fatal al mormântului ne deschide uşa libertăţii, căci Legea ne urmează pretutindeni; chiar dacă Domnul Suprem îşi exercită compasiunea infinită, El nu deviază de la justiţia imuabilă. înţelepciunea eternă ne plasează invariabil acolo unde putem fi cel mai fericiţi şi cel mai de folos.

Spui că eşti nevoiaşă şi nefericită, dar încă nu ai înţeles posibilităţile sublime care te înconjoară. Spui că eşti incapabilă să-ţi îmbrăţişezi propriii copii trimişi de Dumnezeu, dar de ce tânjeşti după asemenea exclusivitate pentru copii înrudiţi prin sânge? Nu ai văzut copii abandonaţi? Nu ai văzut copiii mizeriei şi ai greutăţilor? Dacă nu poţi fi mama copiilor născuţi din propriul trup, de ce nu devii protectoarea spirituală a celor micuţi, aflaţi în nevoi şi suferinţă? Crezi tu, Antonina, că putem fi pe deplin fericiţi în timp ce auzim vaietele de la uşa noastră? Poate exista o fericire supremă în inima care bate lângă un şuvoi de lacrimi? Lumea nu este proprietatea noastră. Noi, copiii Celui înalt, am fost trimişi aici pentru a coopera în lucrarea ce ne înconjoară. Este o adevărată nefericire să crezi că eşti un favorit al Cerului, ca şi cum Tatăl Cel înţelept şi plin de Compasiune nu este decât un dictator slab şi părtinitor! Trezeşte-te din picoteala gândirii… Aminteşte-ţi că Cel Atotputernic nu are caracteristicile noastre de creaturi supuse greşelii, şi nu uita că, în lumina uni-versalităţii Sale, datorii netăgăduite apasă asupra noastră. Trebuie să practicăm resursele nepreţuite pe care El ni le-a oferit, pentru ca într-o zi să atingem perfecţiunea înţelepciunii şi a iubirii.

În idealismul tău subiectiv suferi din cauza unui bărbat, al cărui tipar psihic s-a potrivit cu al tău în multe direcţii, dar care şi-a modificat ulterior cursul vieţii şi te-a alungat în uitare. Plângi deoarece te-ai aşteptat să găseşti în compania lui ceva din Prezenţa Divină, care ţi-ar fi adus seninătate speranţelor tale chinuite de femeie delicată şi sensibilă…; agitaţia sexuală a crescut în fiinţa ta cea mai adâncă şi suferi un lung asediu de restrişte. Dar… oare consideri tu sexualitatea ca fiind singura sursă de iubire? Vei fi şi tu o victimă a acestei greşeli fatale? Iubirea este un soare divin care radiază prin toate splendorile sufletului.

Uneori suntem privaţi de sentimentele la care tânjim şi suntem împiedicaţi să ne folosim energiile creatoare ale formei fizice, pentru a căuta aspiraţii mai înalte. Dar asemenea obstacole nu ne opresc să exprimăm sentimente sublime; a le înfrâna cursul înseamnă a înăbuşi curgerea Universului. Ceea ce torturează mintea umană în asemenea ocazii este închi-soarea pe care o creăm pentru noi înşine. Prinşi în egoismul arogant, nu ştim cum să pierdem câteva zile pentru a câştiga în eternitate; nu ştim cum să renunţăm la calităţile efemere pentru a obţine darurile ultime ale vieţii.”

Cuprins:

1 – Între două planuri … 11
2 – Cuvântarea lui Eusebio … 25
3 – Instituţia de boli mintale … 45
4 – Studiul creierului … 63
5 – Puterea iubirii … 83
6 – Ajutor fratern … 103
7 – Procesul izbăvitor … 121
8 – în sanctuarul sufletului … 141
9 – Mediumnitate … 163
10 – O pierdere dureroasă … 187
11 – Viaţa sexuală … 205
12 – O boală ciudată … 225
13 – Psihoza afectivă … 239
14 – O măsură de salvare … 253
15 – O rugăminte creştină … 263
16 – Alienaţii mintali … 277
17 – Pe marginea prăpastiei … 289
18 – O veche legătură afectivă … 301
19 – Din nou împreună … 313
20 – La Casa Ciprianei … 325

Editura: Ganesha
Nr. pagini: 336
Format: 13×20 cm
Data apariţei: Septembrie 2018
Pret intreg: 31,50 RON

Linkuri unde se poate comanda: aici sau aici sau aici

Surse:https://www.eusunt.ro, https://edituraganesha.ro

Alte carti publicate de Editura Ganesha:

Nosso Lar Chico Xavier

Amor și destin Chico Xavier, Waldo Vieira

Eliberarea Chico Xavier

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.