Eldon Taylor – Marea înşelătorie – subjugarea liberului arbitru

marea-inselatorieDe mai bine de un secol se dă o bătălie tăcută pentru teritoriul minții noastre. Armele sunt atât de bine ascunse, încât oamenii nu sunt conștienți de utilizarea lor. Tacticile sunt atât de eficiente, încât, chiar și când victimelor li se spune ce se petrece, acestea protestează indignate, dar îi permit totuși procesului să continue. Efectele se răspândesc precum un virus înverșunat, exercitând un control și mai puternic asupra unui număr tot mai mare de oameni, în fiecare zi. Și ne dorim ca toate acestea să fi fost doar ficțiune!

În Marea înșelătorie, Eldon Taylor explorează bombardamentul informațional destinat să ne subjuge mintea și inima 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. El demonstrează cum ne sunt infuzate clișee în conștiință, devenind apoi meme culturale. Însuși procesul tău decizional este dirijat și manipulat, iar căutarea descoperirii sinelui tău real devine astfel mai dificilă, uneori chiar imposibilă.

Dr. Eldon Taylor este autorul premiat a peste 300 de cărţi şi programe video şi audio şi gazda unei populare emisiuni radio, intitulate Provocative Enlightenment. Este inventatorul tehnologiei patentate InnerTalk™ şi fondator şi preşedinte al Progressive Awareness Research. A fost numit „Maestrul Minţii“ şi este considerat un expert de top atât în hipnoză, cât şi în comunicarea subliminală.

Eldon a fost criminalist mai mulţi ani, conducând investigaţii şi examinări cu detectorul de minciuni. Este inclus în numeroase topuri Who’s Who, printre care Who’s Who of Intellectuals şi Who’s Who in Science and Engineering. Este membru în Asociaţia Americană de Psihoterapie şi susține conferințe în întreaga lume. Cărţile şi materialele sale audio-video sunt traduse în peste 15 limbi şi s-au vândut în milioane de exemplare.

Furtul liberului arbitru

Cercetătorii care utilizează RMNf (imageria prin rezonanţă magnetică funcţională) observă creierul în timp real şi pot determina, cu acurateţe, ce vom decide cu multe secunde înainte de a şti ce am decis. într-adevăr, există un film extrem de tulburător produs de BBC în care profesorul Marcus Du Sautoy (Universitatea Oxford) demonstrează acest fapt. Poţi vedea videoclipul pe https://vimeo.com/106089707 sau pur şi simplu caută „Neuroştiinţa şi Liberul Arbitru, Marcus Du Sautoy”.

Conţinutul minţii noastre subconştiente este cel care ia cele mai multe decizii şi realitatea e că nu suntem conştienţi de acel conţinut. Parţial, el este rezultatul tuturor datelor pe care subconştientul le-a primit. într-un sens foarte real, e aşa cum o exprimă programatorii de computere: GIGO. Gândeşte-te la întreaga programare, la reclamele, retorica politică, insistenţa religioasă, imperativele culturale şi altele care îţi formează credinţele. Când vei termina acest exerciţiu, încearcă apoi să găseşti un gând original.

Minţile noastre, depozitul subconştient a tot ceea ce am învăţat, am experimentat şi de care ne-am temut, împreună cu strategiile noastre de apărare, mecanismele şi nevoile fundamentale legate de impulsuri – toate acestea într-un singur mix, o fiertură, un cazan total necunoscut nouă – iau, de fapt, deciziile pentru noi. Şi vei vedea că o mare parte a acestei programări este rezultatul unei propagande intenţionale, având ca scop preluarea propriilor gânduri şi motivarea propriului comportament. Am fost condiţionaţi să gândim în anumite moduri încă de la începutul vieţii şi, în acest sens, susţin că liberul nostru arbitru a fost furat.

În plus, ca parte a cadrului nostru, ar trebui să ştii că am aflat recent, prin folosirea RMNf, că „părţi ale cortexului cingular prefrontal şi anterior, care joacă roluri esenţiale în atenţie şi scepticism, judecând adevărul şi importanţa a ceea ce spun oamenii, au fost dezactivate” în prezenţa unei autorităţi. Deşi primul studiu de această natură pe care l-am remarcat s-a referit la autoritatea reprezentată de preoţime, alte studii arată că acest efect include pe oricine l-am putea considera drept autoritate. Deci, când spun „condiţionaţi”, chiar vorbesc în cunoştinţă de cauză.”

Capitolul 17

Percepţia

Sunt lucruri cunoscute şi sunt lucruri necunoscute, iar între ele se află uşile percepţiei. ALDOUS HUXLEY

Înţelegere greşită: Majoritatea oamenilor cred că au principii şi că, de îndată ce adoptă o anumită atitudine morală, îi vor fi fideli.

Fapt: Majoritatea oamenilor îşi vor compromite valorile şi atitudinile morale zilnic.

E posibil ca înţelegerea diferitelor nuanţe ale naturii noastre umane să dureze o viaţă întreagă. Dacă e vorba să ne înţelegem pe noi înşine, sunt convins că este o călătorie de-o viaţă, întrucât nu suntem indivizi statici trăind într-un vid – cel puţin aceia dintre noi care au ochii deschişi, să spun aşa, şi au ales să devină pe deplin treji către sine şi lumea din jur, în care îşi desfăşoară viaţa zi de zi.

Unul dintre lucrurile mele favorite este să-mi derutez publicul cu numeroasele modalităţi în care ei nu reuşesc să-şi înţeleagă propriile mecanisme perceptuale. Deseori le arăt iluzii în care membrii audienţei văd ceva ce nu e acolo (sau nu pot vedea ceea ce este) sau îmi spun că aud ceva total diferit de ceea ce am spus ori că văd mişcare într-o imagine nemişcată. Unul dintre studiile peste care am dat recent demonstrează că un element important din spatele confuziei perceptuale are de-a face cu imaginaţia. Studiul a arătat că imaginaţia schimbă ceea ce vedem şi auzim.

Acesta este primul set de experimente care stabileşte clar că semnalele senzoriale generate de imaginaţie sunt suficient de puternice pentru a modifica percepţia asupra lumii reale din partea unei modalităţi senzoriale diferite”, afirmă profesorul Henrik Ehrson, principalul investigator al studiului. Mă întreb cât timp va mai trece până când această descoperire va fi folosită în marketing sau politică.”

Cuvinte de apreciere pentru Marea înşelătorie … 15
Cuvânt înainte … 13
Prefaţă … 17
Introducere … 21

Capitolul 1 / Ipoteză: Măşti zâmbitoare … 27
Capitolul 2 / Protecţii fundamentale … 35
Capitolul 3 / Se începe cu copiii noştri … 84
Capitolul 4 / Behaviorism … 94
Capitolul 5 / Limitarea libertăţii … 99
Capitolul 6 / Cedarea propriilor drepturi … 109
Capitolul 7 / Propaganda: De la începuturi … 113
Capitolul 8 / îndoctrinarea prin media … 127
Capitolul 9 / Fiziologie / Psihologie … 143
Capitolul 10 / împingerea limitelor … 157
Capitolul 11 / Procesarea informaţiei … 163
Capitolul 12 / Câte ceva din ceea ce „ei” au învăţat … 173
Capitolul 13 / Declanşarea emoţiilor noastre … 187
Capitolul 14 / Puterea sugestiei … 193
Capitolul 15 / Atenţia … 203
Capitolul 16 / Condiţionarea … 208
Capitolul 17 / Percepţia … 214
Capitolul 18 / Strategiile politice … 220
Capitolul 19 / Controlul fizic … 242
Capitolul 20 / Controlul minţii … 255
Capitolul 21 / Extragerea de informaţii … 269
Capitolul 22 / Pe cine protejează ei? … 278
Capitolul 23 / Ce este o „mare înşelătorie”? … 294
Capitolul 24 / Puţină istorie – continuare: Relaţii Publice … 311
Capitolul 25 / Vehiculul uman: ce ştiu „ei” şi de ce funcţionează propaganda … 329
Capitolul 26 / Scandaluri … 342
Capitolul 27 / Ce să faci dacă vrei să destabilizezi sistemul … 349
Capitolul 28 / „Şi acum ce facem?” … 383

Note … 399
Despre Eldon Taylor … 429

Editura: For You
Nr. pagini: 432
Format: 16×22 cm
Data apariţei: August 2018
Pret intreg: 57 RON

Linkuri unde se poate comanda: pe site-ul editurii aici sau aici sau aici

Surse:https://editura-foryou.ro, https://www.eusunt.ro

Alte carti publicate de Editura For You:

Alegeri şi iluzii. Cum am ajuns unde sunt şi cum ajung unde vreau să fiu? -Taylor, Dr. Eldon

Cred. Când ceea ce crezi contează! – Taylor, Dr. Eldon

Programarea mentală. De la persuasiune şi spălare a creierului, la ajută-te pe tine însuţi şi metafizică practică – Taylor, Dr. Eldon

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.