Cheryl Richardson – Învaţă cum să-ţi îngrijeşti profund sufletul în 21 de zile

invata-cum-sa-ti-ingrijesti-profund-sufletul-in-21-de-zileÎn graba vieţii cotidiene ne pierdem din vedere propria bunăstare şi propriul confort interior, până la punctul în care nu ne mai gândim cum să ne aducem bucurie profundă în fiecare zi.

În acest ghid scurt şi uşor de citit, renumita formatoare/life coach Cheryl Richardson îţi arată cum să hrăneşti cea mai importantă relaţie a vieţii tale: cea cu tine însuţi! Pe măsură ce fiecare capitol te provoacă să-ţi modifici comportamentele sau circumstanţele care te blochează, înveţi cum să înţelegi impactul real al împrejurărilor, să accepţi dezamăgirile în toate domeniile atunci când acestea apar, să-ţi găseşti ritmul natural şi să te deplasezi în ritmul valurilor vieţii. De asemenea, afli cum să-ţi (re)descoperi pasiunile şi punctele tari pentru a obţine cele mai bune rezultate în toate aspectele vieţii tale.

Cu sfaturi sănătoase, exerciţii şi resurse eficiente pentru fiecare pas înainte, acest manual practic pentru inimă şi minte îţi arată că, schimbându-ţi modul de gândire, îţi schimbi radical viaţa – în doar 21 de zile.

Cheryl Richardson este autoare a mai multor bestselleruri New York Times, printre care The Art of Extreme Self Care, care a inspirat cartea de față. Ea a fost primul președinte al International Coach Federation. Opera sa a fost prezentată pe larg în mass-media (Good Morning America, The Today Show, CBS Morning, New York Times, USA Today etc.). A însoțit-o pe Oprah Winfrey în turneul național „Live Your Best Life”.

A fost și producătoare a proiectului „The Life Makeover Project with Cheryl Richardson” pe Oxigen Network, precum și gazdă a două emisiuni publice de televiziune, „Stand Up for Your Life” și „Create an Abundant Life”.

Despre „Seria 21 de zile” … 5

Introducere … 7

Ziua 1. Gata cu suferinţa în tăcere … 13

Ziua 2. Descoperă unde simţi privarea … 19

Ziua 3. Oglindă, Oglinjoară … 25

Ziua 4. Importanţa lucrului cu oglinda … 31

Ziua 5. Arta de a dezamăgi … 35

Ziua 6. Cum să dezamăgeşti în maniera potrivită … 41

Ziua 7. Pe valurile vieţii … 49

Ziua 8. Cum să-ţi găseşti ritmul şi rutina … 55

Ziua 9. Renunţă la control … 59

Ziua 10. Cum să ceri şi cum să primeşti ajutor … 65

Ziua 11. Cum să-ţi simplifici viaţa … 71

Ziua 12. Cum să-ţi întocmeşti lista de Nu absolut … 75

Ziua 13. Impactul ambientului … 81

Ziua 14. Cum să creezi un ambient plăcut sufletului tău … 87

Ziua 15. Partea bună a sensibilităţii … 95

Ziua 16. Cum să-ţi protejezi sensibilitatea … 99

Ziua 17. Cum să-ţi evaluezi starea de sănătate … 107

Ziua 18. Cum să obţii îngrijirea pe care o meriţi … 113

Ziua 19. Cum să-ţi găseşti vocea … 121

Ziua 20. Arta de a te nu ceda impulsului … 129

Ziua 21. Reînvie-ţi visurile şi pasiunile … 135

Epilog … 143

Alte resurse … 147

Puţine lucruri distrug mai rapid stima de sine decât acceptarea unui comportament inadecvat. Fie că spui ceva imediat sau aştepţi până mai târziu, după ce ai avut ocazia să-ţi revii puţin sau să-ţi analizezi trăirile, Îngrijirea Profundă a Sufletului înseamnă să-ţi spui punctul de vedere.

Am descoperit că o abordare simplă funcţionează cel mai bine, aşa că data viitoare când ai de-a face cu un comportament obraznic, încearcă următoarele:

1. Opreşte-te şi procesează întâmplarea care tocmai a avut loc. Înainte de a zice ceva, oferă-ţi un minut pentru a analiza ceea ce ai auzit. Dacă simţi că poţi, treci la pasul următor. Dacă nu, protejează-te prin a te îndepărta fără să o implici pe persoana în cauză, astfel încât să găseşti o altă persoană cu care să te simţi în siguranţă să vorbeşti.

2. Trage adânc aer în piept şi spune ce gândeşti (elegant şi cu iubire ori de câte ori este posibil). Folosind cuvântul „eu”, spune ce simţi că ai de zis. Este posibil să trebuiască să-i ceri cuiva să înceteze, spunând ceva de genul „Nu-mi vine să cred că mi-aţi vorbit în felul acesta şi trebuie să stiti că nu este în regulă”. Sau poate că trebuie să împiedici pe cineva de la a te face de râs în public spunând „Nu vreau să port această discuţie aici şi vă cer să încetaţi ca să găsim un loc mai ferit”.

3. Nu încerca să-l schimbi pe celălalt, doar prezintă-ţi punctul de vedere sau apără-ţi părerea. Menţine-ţi poziţia exprimându-ţi pur şi simplu sentimentele şi cum doreşti să se rezolve situaţia, astfel încât să te simţi respectat(ă) şi în siguranţă.

4. Îndepărtează-te dacă este cazul.

La început, când înveţi să-ţi spui punctul de ve-dere, sigur vei face greşeli. Este posibil să fii prea tranşant(ă), să te împiedici în cuvinte, să te explici prea mult sau să spui ceva greşit. Nu-ţi face griji, eşti om, iar aceasta este o parte normală din procesul de învăţare. Dacă greşeşti, fii suficient de matur(ă) pentru a-ţi cere apoi scuze dacă nu îţi place cum ai abordat situaţia. Este foarte important să reţii că nimeni nu are dreptul să-şi verse frustrarea, stresul sau „ziua proastă” pe tine.”

Linkuri unde se poate comanda: pe site-ul editurii aici, sau aici sau aici

Editura: For You
Nr. pagini: 176
Format: 13×20 cm
Data apariţei: Iunie 2018
Pret intreg: 20 RON

Surse: https://editura-foryou.ro, https://www.eusunt.ro

Alte carti publicate de Editura For You:

Paul Ferrini – Când iubirea vine ca un dar. Întâlnirea cu sufletul pereche în această viață

Augusto Cury – Copii străluciţi, elevi fascinanţi. importanța gândirii, a creativității și a visurilor (ediție revizuită)

Marianne Williamson – Grația de fiecare zi (ediție revizuită)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.