Peter Deunov – Şoapte din eternitate

soapte-din-eternitateOpera lui Peter Deunov este o invitaţie la descoperirea vieţii interioare intense şi pure a unui maestru spiritual autentic, care a reînnoit spiritualitatea în zorii secolului al XX-lea.

Învăţătura lăsată de el este un adevărat giuvaier, un diamant, o perlă, un copac magic pe care trebuie să-l reînsufleţim şi de care trebuie să avem grijă.

Mesajul lui, care cuprinde cunoaşterea omului în totalitate, a universului vizibil şi invizibil, se adresează fiecărei fiinţe care, în deplină libertate, caută iubirea, înţelepciunea şi adevărul în viaţă pentru binele tuturor fiinţelor.

La tranzitia de la o epoca la alta, cand o civilizatie e pe cale sa piara si alta pe cale sa se nasca, se inregistreaza mari suferinte, contradictii, dezordini si tulburari, dat fiind ca toate formele vechii civilizatii se distrug ca sa fie create conditiile favorabile pentru noua civilizatie.

Peter Deunov(1864-1944) este unul dintre cei mai mari maestrii spirituali contemporani.

Invatatura lasata de el este un adevarat giuvaier, un diamant, o perla, un copac magic pe care trebuie sa-l reinsufletim si de care trebuie sa avem grija.

Mesajul lui, care cuprinde cunoasterea omului in totalitate, a universului vizibil si invizibil, se adreseaza fiecarei fiinte care, in deplina libertate, cauta iubirea, intelepciunea si adevarul in viata pentru binele tuturor fiintelor.

Opera lui Peter Deunov este o invitatie la descoperirea vietii interioare intense si pure a unui maestru spiritual autentic, care a reinnoit spiritualitatea in zorii secolului al XX-lea.

Repere biografice … 5

Adevărul … 11
Astrologia … 14
Aura omului … 20
Binele moral, răul, răutatea … 22
Conştiinţa … 26
Creatorul, Dumnezeu, Atotputernicul … 30
Credinţa … 45
Cunoaşterea, înţelepciunea, ştiinţa … 47
Cuvântul Sfânt … 50
Defectele, erorile, iluziile … 52
Energia, prana … 59
Eu şi ceilalţi … 63
(A) evolua, evoluţia … 79
Fericirea … 82
Fiinţa omenească … 84
Gândirea, ideile, a gândi, a reflecta … 96
Hristos … 101
Inima … 102
(A) iubi, iubirea … 105
Karma, destinul … 110
Lumea invizibilă … 114
Lumina … 117
Metodele de lucru … 121
Munca, a acţiona … 133
Muzica, a cânta, cântul … 134
Naşterea, incarnarea sufletelor … 136
Natura, mineralele, plantele, animalele … 138
Noua învăţătură … 143
Numerele, matematica … 148
Omenirea, lumea … 149
Puritatea, virtuţile … 154
Rugăciunile, formulele … 156
Sănătatea, vindecarea … 160
Suferinţele, încercările … 167
Universul, stelele, planetele, pământul … 171
Viaţa, moartea, calea spirituală … 174
Viitorul … 179

DEFECTELE, ERORILE, ILUZIILE

Rea e dorinţa mea de a primi când dăruiesc. Când am ocazia săi dăruiesc ceva aproapelui,ar trebui s-o fac fără gând ascuns. E posibil să mi se dăruiască ceva mai târziu, asta aş putea să iau. Această lege acţionează peste tot şi întotdeauna.

Vă temeţi de părerile pe care ceilalţi le au despre voi. Fără să vreţi să cunoaşteţi părerea lui Dumnezeu, vă opriţi şi vă poticniţi de ceea ce cred oamenii despre voi.

Când soarele străluceşte, încercaţi să nu dormiţi. Când Dumnezeu vorbeşte, încercaţi să nu dormiţi. Când maes¬trul vorbeşte, încercaţi să nu dormiţi. Cauzele reale pentru care nu sunteţi treji şi vigilenţi sunt în exterior. în jurul vostru, există fiinţe care vă atrag atenţia ca să ia ceva de la voi… furia, ura, îndoiala, ameninţarea sunt modalităţi care vă abat de la calea cea bună, dreaptă şi corectă ca „să vă jefuiască”.

Fiind împovărată, gândirea omului se deformează. Dacă speranţa unei fiinţe scade, vor veni bolile. Dacă credinţa îi scade, vor veni alte boli. Când iubirea îi scade, vor veni cele mai rele boli. îndată ce veţi reuşi să vă creşteţi speranţa, credinţa şi iubirea, toate bolile vor dispărea.

Ideea proprietăţii private poate să-l asfixieze pe om. Nimic nu poate să fie proprietatea voastră, în afară de inteligenţă, inimă, suflet şi minte.

Unul dintre defectele capitale ale oamenilor este că ei se ocupă de erorile aproapelui. E o cale periculoasă, dar a nu sesiza erorile aproapelui este la fel de periculos. Oamenii observă erorile aproapelui şi apoi le judecă, dar trec sub tăcere erorile proprii, tăgăduindu-şi chiar propria vinovăţie. Dacă aţi făcut o eroare, nu vă rămâne nimic de făcut decât s-o recunoaşteţi sincer.

Cel care năzuieşte la elogiile oamenilor nu ştie absolut nimic.

Sunteţi săraci, şi asta vă face să suferiţi. Sunteţi bolnavi, şi asta vă chinuie. Nu aveţi casă, şi asta vă întristează profund. După părerea mea, ar trebui să suferiţi dacă nu aveţi nici cap, nici raţiune. Lipsa mâinilor şi a picioarelor, a nasului şi a ochilor: asta ar trebui să vă chinuie şi să vă întristeze profund. Urechile, capul, stomacul, plămânii, toate sunt la locul lor, aveţi, aşadar, totul. Totuşi, sunteţi nemulţumiţi… pentru că nu vă daţi seama de bogăţiile inestimabile care există în voi înşivă.

Oamenii nu-şi pot corecta propriile defecte deoarece le este teamă de ceilalţi, de toţi cei aflaţi în jurul lor, căci aceştia le-ar cunoaşte în sfârşit erorile.

Editura: Pro Editura
Nr. pagini: 190
Format: 16×23 cm
Data apariţei: Aprilie 2018
Pret intreg: 49 RON

Linkuri unde se poate comanda: pe site-ul editurii aici sau aici, sau aici sau aici

Surse: http://dinastybooks.ro, https://www.eusunt.ro

Alte carti publicate de Pro Editura:

Buddha – Cartea vieţii – Paul Carus

Ştiinţa sacră – Sri Yukteswar

Enciclopedia locurilor mistice şi sacre ale lumii – John Spencer, Anne Spencer

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.