Baird Spalding – Modelul divin – Biruinta asupra mortii

modelul-divin_mareModelul divin (The Last Words), carte publicata spre sfarsitul vietii lui Baird Spalding, este continuarea fireasca a lucrarii lui reprezentative, Vietile Maestrilor, aparuta, de asemenea, la Editura Herald. Putini scriitori au starnit un interes atat de mare precum Baird T. Spalding, al carui nume a intrat in legenda atat in cercurile cautatorilor de adevar, cat si in metafizica primei jumatati a secolului XX. Putini sunt scriitorii care au atins un grad de inspiratie spirituala atat de inalt precum Spalding. Firea acestui om, felul in care i-a fost revelat mesajul (pe care urma sa-l raspandeasca in lume) si Mesajul in sine fac dovada vie a adevarului vorbelor sale, a cinstei si a sinceritatii autorului.

Intr-unul dintre capitolele cartii este prezentata chintesenta invataturii sale: „Iisus a spus ca Adevarul ne face liberi. Daca va mentineti in acest curent liber al puterii universale, nimic nu va poate atinge, si cu atat mai putin va apasa sau va imobilizeaza. Christos este Dumnezeu care patrunde inlauntrul individului. Orice se afla in acest curent ii sta omului la dispozitie, iar Principiul curge fara incetare. Cum se face ca aceasta putere a devenit statica, inactiva si neutra la multi dintre noi? Simplu: din pricina atitudinii noastre fata de ea. Comportamentul mintal al unui individ poate bloca folosirea acestei puteri pentru totdeauna, desi aceasta continua sa curga in continuare in univers. Daca cineva devine constient de acest curent care il traverseaza, ii poate da o expresie constienta. Cand Iisus a vorbit despre unitatea Sa cu Tatal, El stia ca toti oamenii pot ajunge acolo unde El a ajuns. Adevarul ne elibereaza de orice constrangeri negative in care ne putem implica. Numai noi suntem cei care provocam aceste situatii negative si, iarasi, tot numai noi ne putem elibera schimbandu-ne felul de a gandi. Iisus cunostea modul de exprimare a acestei libertati. El stia ca omenirea in intregul ei va progresa catre impliniri din ce in ce mai mari, astfel ca si individul sa poata sesiza Adevarul”.

CUPRINS

Schita biografica 7

CAPITOLUL I. Fotografii ale unor evenimente din trecut 14

CAPITOLUL II. Cunoaste te pe tine insuti 23

CAPITOLUL III. Exista un Dumnezeu? 35

CAPITOLUL IV. Viata vesnica 46

CAPITOLUL V. Modelul divin 68

CAPITOLUL VI. Fiti constienti ca stiti 82

CAPITOLUL VII. Realitatea 97

CAPITOLUL VIII. Biruinta asupra mortii 107

CAPITOLUL IX. Legea belsugului 120

CAPITOLUL X. Adevarul va reda libertatea 127

CAPITOLUL XI. Oameni care au mers au Maestri 141

CAPITOLUL XII. Credo 148

Anexa

Originea religiilor. Rolul lui Iisus 153

Comentariile lui Iisus la Psalmul 23 al lui David 167

„Divinitatea înseamnă că Dumnezeu este prezent în toate lucrurile şi sub toate înfăţişările. Christos este capacitatea de a fi conştient de această divinitate interioară a sinelui. Putem deci să vedem pe Christos pe toate figurile şi sub toate formele şi înfăţişările. A fost de altfel una din primele afirmaţii făcute de Iisus. Am întâlnit acest adevăr pe întreg parcursul lucrărilor noastre de cercetare. „Îl văd pe Christos pe fiecare chip şi în fiecare formă. Când se naşte primul copil, se naşte Christos”.

Acesta este Christos cel biruitor, cel care învinge totul, stăpânul absolut. Cum aţi rostit aceste vorbe, oamenii încep să caute un Stăpân. Or, căutând un stăpân în afară, uitaţi de stăpânul interior. Omenirea a săvârşit cea mai gravă eroare căutându-l pe Dumnezeu în afară sau încercând să-l zărească. De ce? Pentru că, în fapt, căutaţi în afară ceea ce se află înlăuntrul vostru.

Când afirmaţi că sunteţi ceva sau cineva, sunteţi cu siguranţă aceea ori de câte ori o spuneţi. Dacă rostiţi cuvântul „Dumnezeu” doar o singură dată rămânând neînfricaţi în faţa acestui atotputernic, trupul nu se va mai întoarce la frecvenţa vibratorie avută îna¬intea rostirii numelui lui Dumnezeu.”

Editura: Herald
Colectia: Scrieri initiatice
Nr. pagini: 176
Format: 13×20 cm
Data apariţei: 2018
Pret intreg: 28 RON

Linkuri unde se poate comanda: pe site-ul editurii aici, sau aici sau aici

Surse: https://www.edituraherald.ro/

Alte carti publicate de Editura Herald:

Vietile Maestrilor – Baird Spalding

Budismul esoteric – Alfred Percy Sinnett

S-au facut greseli (dar nu de catre mine) – de ce justificam credinte ridicole, decizii proaste si fapte distructive – Carol Tavris, Elliot Aronson

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.