Doreen Virtue, Andrew Karpenko – Terapia tatălui

Terapia_tatalui_Cum_sa_iti_vindeci_problemele_legate_de_tata_astfel_incat_sa_te_poti_bucura_de_viata_ta_de_Doreen_Virtue_Andrew_Karpenko_editura_Adevar_DivinÎn cartea Terapia tatălui. Cum să îţi vindeci problemele legate de tată, publicată la Editura Adevăr Divin, autorii prezintă o gamă largă de tehnici de autovindecare capabile să te ajute să îţi vindeci copilul interior, astfel încât să îţi poţi gestiona relaţiile cu bărbaţii ca un adult sănătos şi funcţional.

Rănile cauzate de relaţiile primare, precum cele cu părinţii, pot fi extrem de profunde. Dacă ai avut în copilărie un tată absent, dependent sau abuziv, este posibil să fi rămas cu următoarele „sechele emoţionale”:

·O preţuire de sine redusă

·Tendinţa de a le face pe plac altora, de a căuta aprobarea lor, de a fi dependent sau co-dependent în plan emoţional

·Dorinţa (dublată de rugăciuni) ca tatăl tău să se schimbe în persoana care ţi-ai dori să fie

·Sentimente frecvente de mânie, inclusiv de mânie reprimată

·Alegerea unor parteneri de cuplu care îţi reamintesc de tatăl tău

·Un sentiment de intimidare în prezenţa oricărui personaj care îţi evocă o autoritate masculină

Indiferent dacă eşti bărbat sau femeie, aceste tehnici te ajută să optezi pentru relaţii echilibrate şi armonioase cu bărbaţii din viaţa ta, să îţi deschizi inima, să te simţi în siguranţă şi să poţi accepta iubirea, dar şi să te reconectezi cu energia divină masculină şi în egală măsură cu cea feminină.

Toate experienţele tale dureroase s-au petrecut din motive precise. Există aspecte ale psihicului tău care îţi solicită atenţia. Vindecarea rănilor cauzate de tată te eliberează de senzaţia de gol interior şi de tiparele disfuncţionale pe care le manifeşti în relaţiile cu bărbaţii, permiţându-ţi astfel să îţi urmăreşti pasiunile şi menirea în viaţă fără a fi bântuit de trecutul tău.

Doreen Virtue are trei diplome în psihologie şi consiliere, inclusiv una de doctorat. Ea a fost toată viaţa clarvăzătoare şi o mistică creştină. Fostă psihoterapeută, Doreen ţine la ora actuală seminarii pe temele descrise în numeroasele ei cărţi şi oracole cu cărţi de joc. A apărut la emisiunea lui Oprah, pe CNN şi la BBC, şi a scris articole pentru numeroase ziare şi reviste din întreaga lume.

http://www.Angeltherapy.com

Andrew Karpenko are un masterat în asistenţa socială şi a lucrat în domenii precum sănătatea psihică, combaterea dependenţei de alcool şi de droguri, iar începând cu anul 2001 – management. Ca asistent social, a consiliat femei, bărbaţi şi copii, pentru diverse probleme. Andrew combină intuiţia cu capacităţile sale profesionale, rezultatul fiind o abordare integrată a vindecării rănilor emoţionale şi a rezolvării problemelor din copilărie. Realizează şedinţe de consiliere prin telefon, e-mail şi video live.

Cuprinsul cărţii:

Introducere: Există speranţă pentru vindecarea rănilor cauzate de tată ix

Partea I: Înţelegerea rănilor cauzate de tată

Capitolul 1 Explorarea rănilor cauzate de tată 3

Capitolul 2 Impactul rănilor cauzate de tată 15

Capitolul 3 Dorul de tată şi alte tipare arhetipale ale rănilor 33

Capitolul 4 Bărbaţii răniţi: statutul de părinte şi „băieţelul rănit” din interiorul lor 45

Capitolul 5 Arhetipurile sănătoase ale tatălui şi energia masculină echilibrată 57

Partea a II-a: Vindecarea durerii

Capitolul 6 Scoaterea emoţiilor la lumină 73

Capitolul 7 Vindecarea durerii sufleteşti 87

Capitolul 8 Vindecarea mâniei 99

Capitolul 9 Acceptarea sentimentelor prin cultivarea lucidităţii 111

Capitolul 10 Terapia copilului rănit 123

Capitolul 11 Reinventează-ţi relaţia cu tatăl tău: imaginează-ţi o altă copilărie şi o altă poveste a vieţii 139

Partea a III-a: Transcendenţa spirituală

Capitolul 12 Iubirea Divină: Vindecă-ţi inima spirituală 159

Capitolul 13 Descoperirea stării de pace interioară: Integrarea lecţiei vieţii 171

Capitolul 14 Înţelepciunea câştigată prin înţelegerea rănilor cauzate de tată 179

Cuvânt de încheiere: Continuarea călătoriei începute prin aplicarea Terapiei Tatălui 191

Despre autori 197
Terapia Tatălui şi programarea divină

Noi credem că procesul de vindecare se produce întotdeauna la unison cu o programare divină. Dacă citeşti această carte, cel mai probabil a sosit timpul să te vindeci, cel puţin parţial. Nu încerca să fii perfect atunci când aplici tehnicile descrise în continuare şi nu te aştepta ca acestea să te vindece instantaneu. În cazul celor mai mulţi dintre oameni, procesul de vindecare se produce în etape. Prin urmare, este posibil să nu fii atras decât de un aspect sau de altul al procesului de vindecare a rănilor tale cauzate de tată, de pildă să îi scrii o scrisoare tatălui tău sau să încerci să comunici cu copilul tău interior. Aceste etape nu sunt deloc minore, aşa că recomandarea noastră este să avansezi în ritmul care te face să te simţi cel mai confortabil, fără a forţa. Uneori ţi se va părea că faci mari progrese şi te vei simţi infinit mai uşor. Alteori, este posibil să te simţi blocat, sau chiar să ţi se pară că ai dat înapoi.

Este absolut normal să simţi aceste lucruri. Adeseori, atunci când practici vindecarea emoţională, pot apărea perioade de timp în care nimic nu pare să se întâmple şi în care ai ajuns într-o fază de platou. Şi acest lucru este normal. De multe ori, o mare parte a procesului de vindecare se produce „în culise”. Inima, mintea şi sufletul sunt special concepute pentru a se vindeca, dar într-o manieră şi într-un ritm care să li se pară confortabil, astfel încât să le poată gestiona.

Dacă ţi se pare că această carte scoate prea multă durere la suprafaţă, las-o deoparte până când te simţi din nou suficient de puternic pentru a-ţi continua explorarea. Dacă te simţi tulburat, respiră adânc, roagă-te şi ascultă o bucată muzicală care te relaxează. De altfel, vei găsi în carte o serie de tehnici foarte utile pentru alinare şi mângâiere sufletească.

Nu trebuie să fii surprins dacă tatăl tău te contactează personal sau dacă primeşti o scrisoare de la el în timp ce citeşti această carte. Acest lucru face parte din procesul de vindecare. Noi credem că viaţa continuă inclusiv după moarte; prin urmare, chiar dacă tatăl tău este decedat, nu este deloc prea târziu pentru a-ţi vindeca relaţia cu el. În acest fel, îi vei ajuta inclusiv sufletul să meargă mai departe, pe lângă faptul că te vei vindeca personal.

De asemenea, este posibil să remarci alte sincronicităţi, cum ar fi găsirea altor oameni care te pot ajuta de-a lungul călătoriei tale vindecătoare. Adeseori, o terapie care ţi se potriveşte sau un terapeut particular apar exact la momentul potrivit. Faptul că ai cumpărat această carte reprezintă primul pas. În continuare, legea atracţiei va avea grijă să te conecteze cu persoanele, terapiile şi resursele cele mai potrivite pentru tine, care te pot ajuta cel mai eficient să îţi vindeci rănile cauzate de tată.

Toate experienţele dureroase prin care ai trecut îţi pot aduce binecuvântarea puterii, compasiunii şi perseverenţei. Există aspecte ale psihicului tău de care vei avea nevoie pentru a te vindeca. Pe măsură ce vei înţelege că viaţa este binevoitoare şi încearcă să te ajute, perspectiva ta se va schimba şi îţi vei asuma cu inima uşoară sarcina vindecării rănilor cauzate de tată, care la ora actuală ţi se pare copleşitoare. Psihicul şi sinele tău divin nu îţi prezintă decât realitatea pe care o poţi tolera în momentul respectiv.”

Cartea se poate comanda pe site-ul editurii aici

Editura: Adevar Divin
Nr. pagini: 224
Format: 13×20 cm
Data apariţei: Mai 2018
Pret intreg: 29 RON

Surse: http://www.divin.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.