James Churchward – Mu, continentul pierdut

MU_3D-e1525339311741Mu, continentul pierdut este cartea care initiaza teoria existentei unui continent pierdut in Oceanul Pacific. Aparuta pentru prima oara in 1926, aceasta lucrare a fost republicata fara intrerupere de atunci! Autorul ei, colonelul James Churchward, soldat, inventator, lingvist, artist, cartograf si geolog, printre altele, relateaza aventurile sale extraordinare din calatoriile facute in jurul lumii, in cautarea civilizatiilor mistice care au existat odata in negura vremurilor.

Churchward a pornit ca tanar soldat in cadrul armatei britanice in India ocupata, unde s-a imprietenit cu un preot hindus foarte evoluat spiritual. De-a lungul prieteniei lor de doisprezece ani, acest preot i-a aratat lui Churchward niste tablite antice de piatra care fusesera ascunse in pivnitele templului, timp de mii de ani. Tot el l-a invatat pe Churchward sa citeasca scrierea ezoterica inscriptionata pe tablite, afirmand ca acest limbaj era limba primara a umanitatii! Tablitele povesteau despre o civilizatie foarte avansata, raspandita in toata lumea, care isi avea punctul de plecare pe un continent din Oceanul Pacific, care a fost pana la urma distrus de modificarile cataclismice prin care a trecut Pamantul.

Ar putea fi adevarata o asemenea poveste?! Churchward a facut din aflarea raspunsului la aceasta intrebare misiunea vietii sale. Incepand cu sfarsitul anilor 1800, el a calatorit mult prin Asia Centrala si in Pacific, cautand indicii ale unor civilizatii pierdute, calatorii care ar fi extrem de dificile si costisitoare chiar si in zilele noastre. A strans dovezi din Egipt, America Centrala, Siberia, America de Sud-Vest. Concluzia investigatiei sale care l-a purtat prin lumea intreaga o puteti gasi aici.

Lucrarea Mu, continentul disparut, de James Churchward, este o carte clasica, care a trecut testul timpului. Ca si lucrarea lui Ignatius Donnelly, Atlantida: lumea de dinaintea potopului, (publicata pentru prima data in 1882), Mu, continentul disparut a fost mereu republicata. Mesajul sau, desi putin depasit, are inca rezonanta printre cititorii interesati de civilizatiile antice si oculte. Colonelul Churchward a fost un om fascinant – un calator, si un ocultist avizat – care, precum multi contemporani, era exasperat de „expertii” din zilele lui, de gandirea lor limitata si de viziunea ingusta asupra lumii.

TĂRÂMUL APARIŢIEI OMULUI PE PĂMÂNT

Am aflat fără dubiu că omul a apărut prima dată pe pământ pe continentul Mu. Mai multe surse dovedesc concludent că acel teritoriu a fost Grădina Biblică a Edenului; dovedesc că Mu se întindea la vest de America şi la est de Asia, deci în Oceanul Pacific.

Informaţiile pe care le-am examinat demonstrează, de asemenea, că Patria-Mamă era situată în Oceanul Pacific, pentru că multe dintre aceste informaţii erau rămăşiţe propriu-zise ale continentului dispărut.

În părţile care au rămas nescufundate există încă vestigii ale unor temple, tradiţii, simboluri sacre şi statui, iar sursele scrise şi inscripţiile demonstrează că ele sunt rămășițe ale unei rase dispărute care şi-a avut originea pe Mu.

Autenticitatea vestigiilor este confirmată în totalitate – prin surse scrise, inscripţii, obiceiuri, limbă şi, în sfârşit, prin tradiţii. Am stabilit prin aceste dovezi de netăgăduit locul unde a existat o civilizaţie preistorică.

Multe dintre mărturii sunt furnizate de temple din piatră, monumente din piatră, statui din piatră, vase de transport încărcate cu pietre prelucrate, precum şi de carierele din care provenea piatra.

În aceste cariere au fost găsite statui neterminate şi cum aceste descoperiri au fost făcute în insulele Mării de Sud, se demonstrează fără niciun dubiu că acele insule au făcut cândva parte din continentul scufundat.

Sursele şi informaţiile bazate pe presupusa vechime a „Manuscrisului Troano” demonstrează că tărâmul Mu a existat chiar până aproape de începutul istoriei noastre – până acum 12 000 sau 12 500 de ani. Având în vedere insulele unde au fost găsite rămăşiţe şi tradiţii, am desenat o hartă cu locul unde se afla Mu în Oceanul Pacific.

Nu există nicio informaţie pe care să ne bazăm cu privire la frontierele vestice şi estice. Din diverse surse, se pare că acest continent era format din trei teritorii distincte, separate prin mări înguste sau canale, dar nu există nimic care să ne arate unde sau cum au fost create de natură aceste linii de demarcaţie, poate cu excepţia unei hieroglife egiptene reprezentând trei teritorii lungi și înguste care se întindeau de la est către vest…”

CUPRINS:

I Alfa – Începutul

II Continentul pierdut

III Tărâmul apariţiei omului pe Pământ

IV Dovezi despre existenţa continentului pierdut

V Cartea sacră a egiptenilor – „Cartea Morţilor”

VI Mu, Imperiul Soarelui

VII Epoca civilizaţiei Mu

VIII Prima religie a omului

IX Simboluri

X Locul Americii de Nord printre civilizaţiile antice

XI Oraşele mexicane îngropate descoperite de Niven

XII Locul peninsulei Yucatan printre civilizaţiile antice

XIII Istoria geologică a lui Mu

XIV Originea primitivismului

XV Concepţii religioase antice

XVI Mistere, ritualuri şi ceremonii sacre antice

XVII Omega – piatra de coronament 

Editura: Vidia
Nr. pagini: 448
Format: 13×20 cm
Data apariţei: Mai 2018
Pret intreg: 35 RON

Linkuri unde se poate comanda:

Pe site-ul editurii aici, sau aici sau aici

Surse: https://www.vidia.ro, https://www.libraronline.ro

Alte carti publicate de Editura Vidia (click pe imagine):

atractia-succesului_mare-nb-80-250x250

o-iubire-fara-sfarsit_mare-nb-80-250x250

superinteligenta_mare-nb-80-250x250

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.