Dan Farcas – Enigma lumilor paralele

enigma-lumilor-paraleleCartea lui Dan Farcaş este o pledoarie pentru o Nouă Ştiinţă, una a totalităţii, a întregului existent. Conflictele şi neajunsurile lumii actuale demonstrează că omul nu are acces decât la frânturi de adevăr despre sine, zbătându-se într-o angoasantă incertitudine şi confuzie.

Este nevoie de o nouă gândire, o nouă paradigmă, o Nouă Spiritualitate, o Nouă Ştiinţă post-materialistă. Constatăm cu toţii că, dincolo de condiţia noastră fizică, materială, căreia i-am acordat o atenţie aproape exclusivă, există realităţi pe care nu le mai putem ignora. În ciuda succeselor tehnologice, observăm cu toţii că „nu-i pace sub măslini”. Egoismul, agresivitatea, fanatismul, terorismul, demagogia, dorinţa de dominare a celor „mari” asupra celor „mici”, sărăcia flagrantă şi umilitoare a unor mase mari de oameni întreţin pretutindeni conflicte care se pot uşor solda cu o aruncare în neant a întregii planete.

Cultivarea iubirii şi a frumosului, ne spune Dan Farcaş, poate oferi o şansă spre mai binele tuturor. (Dumitru Constantin-Dulcan)

Are oare omul, în materialitatea existenţei sale, o misiune, conferită eventual de conştiinţe superioare? Dincolo de scopuri precum o creştere spirituală sau o mântuire individuală, obiectivul cel mai important pare a fi transformarea treptată a întregii omeniri, în spiritul însuşirii iubirii pentru frumosul uman. Omenirea trebuie să-şi găsească singură calea, în acest sens, fără a conta pe un sprijin din afară. Iar frumosul trebuie creat şi apărat chiar cu sacrificii şi jertfe.

Limitele minţii umane fac să existe adesea adevăruri individuale sau de grup, care se contrazic între ele, dar niciunul nu poate fi respins. În spiritul iubirii şi al respectului pentru frumosul uman, soluţia este să nu ne cramponăm de credinţa în unele sau în altele, ci să exersăm dialogul şi gândirea pluralistă, cea care acceptă deopotrivă toate adevărurile, inclusiv cele care se contrazic între ele, utilizându-le simultan. (Dan D. Farcaș)

DAN D. FARCAȘ, născut în 1940, la Reşiţa, este absolvent de matematică şi fizică la Universitatea din Timişoara şi are un doctorat în matematică şi informatică la Universitatea din Bucureşti. Cursuri de informatică la firma IBM, Sophia Antipolis etc. Informatician, din 1962, la Institutul politehnic din Timişoara, la primul calculator alfanumeric românesc, MECIPT-1, pe care a realizat şi simulări de reţele neuronale şi de sisteme biologice, în premieră pentru România. Începând din 1968, la CEPECA Bucureşti, el a predat cursuri de informatică, a condus şi a participat la numeroase proiecte de informatizare, unele de nivel naţional, în special în managementul sănătăţii, al cercetării şi al proceselor industriale. După 1990 a fost director la Institutul Român de Management, director şi director adjunct al Centrului de Calcul şi Statistică Sanitară (1992-2002, cu întreruperi), consilier temporar al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi expert al Comisiei Europene, pentru informatizarea ocrotirii sănătăţii în România. Cercetător principal I, consilier/expert I la Direcţia Generală de Politica Ştiinţei şi Management din Ministerul Cercetării şi Tehnologiei (1994-2000). Din 1991 membru corespondent, iar din 1993 membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale. Vicepreşedinte al Societăţii Române de Informatică Medicală în perioada 1991-2010. Membru fondator, în 2006, al Centrului de Studii pentru Ştiinţele de Graniţă, în cadrul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Din 2013, membru al Comitetului Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii al Academiei Române. Din anul 1998 a fost vicepreşedintele, iar din 2011 este preşedintele Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN). A publicat în România peste 25 de cărţi, despre: informatică, eseuri filosofice, extratereştri, OZN-uri, memorialistică, SF etc., peste 1.200 de articole, majoritatea de popularizare, şi a participat la numeroase dezbateri radio şi TV, în ţară şi străinătate.

Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.
Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.

Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.

Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate.  Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. (Dumitru Constantin-Dulcan)

Prefaţă de Dumitru Constantin-Dulcan … 9
Cuvânt înainte … 19

1. FAPTE ŞI MĂRTURII SIMŢURI DINCOLO DE SIMŢURI … 23

Experienţe extraordinare … 23
Percepţia extrasenzorială … 27
Cum vedem fără ochi? … 35
Shangri-La … 42
Diagnostice de la distanţă … 45
Akasha … 48
CONTACTE CU MINŢILE DE DEPARTE … 53
Călătorii în timp … 53
Premonitii, vedere în viitor … 60
Channeling … 65
Comunicarea arhaică … 70
Comunicarea telepatică … 73
Hipnoza şi influenţa la distanţă … 77
Percepţia şi influenţa prin radiestezie … 81
CONŞTIINŢE FĂRĂ CORP … 91
Călătorii extracorporale … 91
Starea din preajma morţii … 96
Planul eteric-energetic … 102
Cele trei corpuri … 103
Planul spiritual … 106
Reîntrupări … 112
Luări în posesie şi rătăcitori … 120
APARIŢII NEIDENTIFICATE … 127
În puterea nepământenilor … 127
Fenomene aerospaţiale neidentificate … 137
Întâlniri stranii … 143
Un caz de răpire … 147
Conexiunea folclorică … 154
În trup sau în spirit? … 162
CONEXIUNEA RELIGIOASĂ … 168
Întâlniri cu personaje sfinte … 168
Apariţii sacre … 177
Întâlniri în vechime … 183
Răpiri în cărţile sfinte … 188

2. PUTEM GĂSI O EXPLICAŢIE?
LA CÂTĂ CUNOAŞTERE PUTEM SPERA? … 199

Ce înţelegem prin „fapte” … 199
Limitele ştiinţei şi scepticismul … 207
Spre o ştiinţă post-materialistă? … 214
Mărturia ca dovadă … 219
COMPLEXITATEA REALITĂŢII ŞI A MINŢII … 223
Proprietăţi necunoscute ale materiei … 223
O fizică imposibilă … 231
Anomaliile temporale … 234
Memoria materiei … 239
Creierul, mintea şi conştiinţa … 245
Inconştientul colectiv … 250
Influenţa la distanţă … 256
HIPERCIVILIZAŢIILE … 263
O Conştiinţă din Univers … 263
Ce ar putea fi o hipercivilizaţie? … 271
Poate sunt aici şi nu-i vedem … 276
Contacte cu fiinţe din stele … 281
O monitorizare prin Astral … 286
Călătorii în timp şi premoniţii … 290
Varianta „Matrix” … 294
Realitatea ca o iluzie … 297
DIVINITATEA … 301
Urmele unei conştiinţe supreme … 301
Cine a creat omul? … 305
Cele şapte ceruri … 309
Lucrările Satanei? … 312
Principiul antropic şi smerenia … 318

3. CE PUTEM FACE?
FINALITATE, CREAŢIE ŞI IUBIRE … 325

Cineva, acolo sus … 325
Are oare omenirea un rost? … 327
Frumosul uman … 332
Sub imperiul iubirii … 340
Binele şi Răul … 343
CARE ESTE CALEA? … 347
Rostul lumii materiale … 347
Maturizarea întru frumos şi iubire … 350
Cum apărăm frumosul? … 355
Pluralismul şi parabola elefantului … 360

Editura: Scoala Ardeleana
Nr. pagini: 368
Format: 13×20 cm
Data apariţei: Martie 2018
Pret intreg: 37 RON

Linkuri unde se poate comanda:

Pe site-ul editurii aici, sau aici sau aici

Surse: http://scoalaardeleanacluj.ro, http://www.cartifrumoase.ro

Alte carti publicate de Editura Scoala Ardeleana (click pe imagine):

 Mintea de dincolo

coperta Meurois+Givadaun - Cele noua curbe.cdr

Untitled-1

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.