Serghei Nikolaevici Lazarev – Sănătatea omului – unificarea ştiinţei cu religia

sanatatea-omuluiÎn viitorul apropiat, oamenii vor trebui să-şi schimbe modul de gândire. În caz contrar, nicio decizie financiară sau politico-economică nu va putea să îmbunătăţească situaţia. Omenirea are în faţa ei o sarcină serioasă: transformarea gândirii, trecerea la un nou mod de gândire.

Supravieţuirea civilizaţiei depinde de mulţi factori. Pentru ca omenirea să supravieţuiască şi să vadă ziua de mâine, trebuie ca problemele politico-economice, ecologice şi morale să fie rezolvate. Însă, problemele politico-economice şi oricare altele sunt imposibil de rezolvat dacă nu le rezolvăm înainte pe cele morale, deoarece la baza tuturor problemelor noastre se află modul în care gândim. Dacă un om are gândirea unui sclav, a unui sălbatic, a unui păgân, atunci niciun tip de politică, economie sau ecologism nu îi va aduce fericirea.

În mod obişnuit, noi asociem evoluţia omenirii cu realizările şi posibilităţile ştiinţifice şi tehnice, cu transformarea planetei, cu dezvoltarea inteligenţei şi a aptitudinilor. Dar la baza oricărei dezvoltări se află ceea ce noi numim suflet, sentimentele noastre, tot ce are legătură cu credinţa şi cu moralitatea.

Unificarea a două contrarii reprezintă o garanţie a dezvoltării. A urma doar calea ştiinţifică înseamnă pieirea; A urma doar calea religioasă înseamnă stagnarea şi oprirea dezvoltării, iar mai departe – dispariţia. Unificarea gândirii ştiinţifice cu cea religioasă într-o singură viziune asupra lumii poate să ducă civilizaţia la un nou nivel şi poate să contureze noi orizonturi pentru salvarea şi evoluţia sa.

Cartea de faţă prezintă modul în care ştiinţa şi religia pot să coopereze în ceea ce priveşte cunoaşterea Universului, în loc să se opună reciproc, ajutând oamenii să dobândească sănătate, bunăstare şi o fericire autentică.

Serghey Nikolaevici Lazarev este autorul a numeroase cărți cu privire la calea spirituală și dezvoltarea omului (seria de cărți „Diagnosticarea karmei”, „Omul viitorului” și „Experiența supraviețuirii”). Cărțile lui Serghey Nikolaevici Lazarev s-au vândut, în Rusia și Europa, într-un tiraj total de peste 15 milioane de exemplare. El cercetează, deja de mulți ani, relația reciprocă dintre starea sufletului unui om și destinul lui. În cărțile sale, S.N. Lazarev vorbește despre modul în care faptele noastre se reflectă asupra sănătății, asupra propriului viitor și cel al copiilor noștri. Ideile autorului s-au constituit într-un sistem referitor la atitudinea față de viață, care determină locul omului în Univers. Cărțile, lecțiile și seminariile lui S.N. Lazarev redau o experiență de mai mult de 20 de ani de cercetări referitoare la sinteza științei cu religia, la unificarea informației esențiale care formează un sistem universal de cunoștințe.

Capitolul 1. Interacţiunea ştiinţei cu religia … 3

Capitolul 2. Legile Universului … 46

Capitolul 3. Bolile corpului, ale spiritului şi ale sufletului … 83

Capitolul 4. Agresivitatea … 115

Capitolul 5. Calea către Dumnezeu … 146

Când noi uităm de „eu-l” nostru Divin, atunci trăim prin intermediul sufletului nostru exterior, superficial care, imediat ce ajunge pe primul plan, începe să se degradeze. Astfel, când sentimentele noastre, instinctele de autoconservare şi de procreare devin cele mai importante, noi începem să prosperăm impetuos la exterior si să murim la interior, ceea ce nu duce la nimic bun. Din această cauză, atunci când Iisus Hristos a spus „cine îşi va pierde viaţa pentru Mine”, El avea în vedere următorul lucru: „cine îşi va sacrifica sentimentele, ataşamentele şi dorinţele de la exterior de dragul descoperirii propriului „eu” Divin, acela îşi va salva propriul suflet”.

În Biblie se spune de multe ori că un om trebuie să-şi sacrifice viaţa. Într-un pasaj din Biblie sunt scrise ad-litteram următoarele: „cine îşi va sacrifica sufletul”, iar „viaţa” este indicată între paranteze. De ce nu a fost scris dintr-odată „viaţa”? Adevărul este că cel care a tradus Biblia a simţit că, în realitate, nu este vorba des-pre viaţă, ci într-adevăr despre suflet, însă nu a putut să explice mai exact şi, de aceea, a lăsat o precizare, pentru orice eventualitate. De fapt, prin cuvintele Lui, Iisus Hristos a avut în vedere chiar sufletul omenesc care este ataşat de corpul fizic. Iată de ce, neînţelegerea a ceea ce este sufletul, a ceea ce este omul, a ceea ce înseamnă iubirea pentru Dumnezeu duce la probleme.

„Rugăciunea fără faptă este moartă”, spune Biblia. Ce este rugăciunea? Aceasta înseamnă mărturisirea iubirii pentru Dumnezeu, exprimată prin cuvinte de iubire faţă de Cel de Sus. Iar o faptă reprezintă tocmai schimbarea caracterului, o asceză, o transformare a personalităţii.”

Editura: Satja Juga
Nr. pagini: 184
Format: 14,5×21 cm
Data apariţei: Aprilie 2018
Pret intreg: 55 RON

Linkuri unde se poate comanda:

Click aici, sau aici sau aici

Surse: https://www.cartepedia.ro, http://www.divin.ro, https://www.eusunt.ro

Alte carti publicate de Editura Satja Juga (click pe imagine):

vindecarea-sufletului_mare-nb-80-250x250


sistemul-autoreglarii-campului_mare-nb-80-250x250


experienta-supravietuirii-vol-1_mare-nb-80-250x250

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.