Joseph Mercola – Dieta ketogenică

dieta-ketogenicaUn regim alimentar revoluționar care combate cancerul, stimulează activitatea creierului și crește nivelul energetic al organismului

Dacă boala pornește ca urmare a unei disfuncții metabolice, tot ce trebuie să facem este să vindecăm această disfuncție. Cum însă?

Este exact ceea ce vă va fi prezentat în această carte – cum să alegeți cu atenție substanțele nutritive și cum să folosiți diverse alte strategii inteligente care să declanșeze capacitatea înnăscută a organismului de a preveni bolile și de a se autovindeca.

Scopul pentru care am scris această carte este acela de a vă ajuta să înțelegeți cum funcționează corpul uman la nivel biologic și molecular într-un mod cât mai clar, simplu și rațional, bazat pe dovezi științifice, dar și pentru a putea să realizați voi înșivă propriul proces de refacere a mitocondriilor – un program pe care îl numesc Terapie Metabolică Mitocondrială (TMM).

Pe scurt, TMM este un regim alimentar care ne ajută să ne modificăm metabolismul pentru a trece de la arderea glucozei la arderea grăsimilor drept combustibil primar pentru organism. TMM vă este recomandată în cazul în care vă confruntați cu probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul, diabetul zaharat de tip 2, boli neurodegenerative (inclusiv boala Alzheimer sau alte forme de demență), obezitate etc., sau dacă doar sunteți preocupat de îmbunătățirea stării de sănătate și de încetinirea procesului îmbătrânirii.

Dr. Mercola este un adevărat vizionar care promovează libertatea de gândire și de alegere în toate problemele legate de sănătate. El și-a oferit sprijinul pentru milioane de oameni, din întreaga lume, învățându-i să-și asume controlul asupra propriei lor stări de sănătate, și conduce acțiunea de implementare a modificărilor atât de necesare, în actualul nostru sistem de sănătate.

Ca medic de familie specialist, de peste trei decenii, dr. Mercola a tratat multe mii de oameni la centrul său de terapii, unde s-a concentrat pe abordarea cauzei-rădăcină a bolii și pe încurajarea pacienților de a considera produsele alimentare drept medicamente. În anul 1997, el și-a construit pagina de web Mercola.com, care a devenit cel mai vizitat website pe probleme de sănătate naturală din lume și care l-a făcut să fie unul dintre cei mai importanți profesori pe probleme de sănătate.

Atingând trei bestselleruri, conform New York Times, dr. Mercola a apărut la televiziuni precum CNN, Fox News, ABC News și în diferite emisiuni precum Today,  Washington Unplugged al CBS și la The Dr. Oz Show.

Introducere … 1

PARTEA I: CUM SĂ SALVĂM METABOLISMUL

Capitolul 1. Adevărul despre mitocondrii, radicalii liberi şi grăsimile dietetice … 15
Capitolul 2. De ce avem nevoie de terapia metabolică mitocondrială (TMM) … 45
Capitolul 3. Paradoxul proteinelor … 73
Capitolul 4. Efectele surprinzătoare ale fierului asupra sănătăţii mitocondriale … 89
Capitolul 5. Ce să mâncăm în timpul TMM: cel mai curat şi mai eficient combustibil pentru organism … 105

PARTEA II: VINDECAREA AVANSATĂ CU AJUTORUL TERAPIEI METABOLICE MITOCONDRIALE

Capitolul 6. înainte de a începe TMM … 147
Capitolul 7. Cum să începem … 189
Capitolul 8. Navigarea de-a lungul propriei tranziţii către arderea grăsimilor … 231
Capitolul 9. Utilizarea TMM pe termen lung … 257
Capitolul 10. Forţa postului alimentar în optimizarea sănătăţii mitocondriale … 281
Capitolul 11. Alte modalităţi de îmbunătăţire a sănătăţii mitocondriale … 313

În concluzie … 341

Resurse … 343
Anexa A: De la acnee la boli cardiovasculare modul în care terapia mitocondrială metabolică ajută la vindecarea multor boli … 349
Anexa B: Un ghid pentru nuci şi seminţe … 383

Note … 399
Index … 421
Mulţumiri … 435
Despre autor … 445

Nu trebuie să uităm că organismul este proiectat să funcţioneze mult mai eficient atunci când este alimentat cu lipide, şi mai puţin eficient atunci când este alimentat cu glucide. Mâncând mai multe glucide şi carbohidraţi nestructurali – care se transformă rapid în glucide -generăm cu mult mai mulţi radicali liberi dăunători ţesuturilor, decât atunci când folosim lipidele ca sursă principală de combustibil în organism. Deşi radicalii liberi conferă unele beneficii importante pentru sănătate, atunci când consumăm în exces glucide şi carbohidraţi nestructurali, ajungem să înclinăm balanţa radicalilor liberi din corp într-o direcţie nesănătoasă. Acest dezechilibru duce apoi la o adevărată avalanşă de efecte nefaste asupra ţesuturilor şi proteinelor, leziuni ale membranelor celulare şi defecte genetice, deschizând calea către inflamaţii şi boli.


Războiul împotriva lipidelor saturate nu a afectat doar sănătatea fizică a oamenilor, vreme de zeci de ani, ci mai mult, americanii au fost sfătuiţi de guvern, de medici şi de mass-media, că tot ceea ce trebuie să facă pentru a pierde în greutate şi a fi sănătoşi este să reducă aportul de hrană -în special aportul de lipide saturate – şi să realizeze cât mai multe exerciţii fizice. Realitatea este că un regim alimentar bazat pe alimente cu un conţinut redus de grăsimi şi un conţinut ridicat de carbohidraţi face ca scăderea în greutate să fie extrem de dificilă.

Editura: Atman
Nr. pagini: 446
Format: 13×20 cm
Data aparitiei: Aprilie 2018
Pret intreg: 40 RON

Linkuri unde se poate comanda:

Pe site-ul editurii aici, sau aici sau aici

Alte carti publicate de Aditura Atman:

Cathy Byrd – Băiatul care știa prea multe; Uluitoarea poveste reală a amintirilor unui copil despre viața sa anterioară

David Michie – Pisica lui Dalai Lama – Seninătatea și înțelepciunea lui Dalai Lama, așa cum au fost ele văzute de către cel mai intim oaspete al său

Allan Wallace – Revoluția atenției; Dezvăluirea puterii extraordinare a minții ferm focalizate

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.