Kybalion. Cunoașterea ezoterică a lumii – William Walker Atkinson

kybalion-cunoasterea-ezoterica-a-lumii_micaKybalion este una dintre cele mai misterioase și mai controversate lucrări ezoterice scrise vreodată — și, fără îndoială, cel mai popular și mai influent volum de filosofie ezoterică din secolul al XX-lea.

Inspirată, după cum se crede, din înțelepciunea Greciei și a Egiptului antic, Kybalion a fost atribuită, încă de la prima sa apariție, în 1908, unor criptici „Trei Inițiați”. Identitatea acestora precum și natura misterioaselor învățături hermetice care au stat la baza conceperii cărții au fost subiectul unor controverse îndelungate.

Kybalion: Ediția definitivă prezintă prima analiză completă a acestei lucrări de înțelepciune ocultă practică. Într-o introducere antrenantă, Philip Deslippe, specialist în probleme religioase, analizează cu competență contextul, istoria și influența considerabilă a cărții (inclusiv faptul că a constituit o sursă de inspirație spirituală pentru o paletă variată de comunități, de la New Thought la Black Nationalism). De asemenea, Deslippe realizează o schiță biografică a acestui autor influent și subtil, William Walker Atkinson.

Prezenta ediție specială cuprinde atât textul original al lucrării Kybalion, cât și publicarea în premieră a unei alte lucrări anterior necunoscute aparținând lui Atkinson: Cele șapte legi cosmice.

Kybalion: Ediția definitivă stabilește în mod categoric că unicul autor al cărții este William Walker Atkinson (1862 —1932), care a semnat cu pseudonimul Trei Inițiați. Philip Deslippe, care prezintă și adnotează cartea, deține un masterat în cultura religioasă americană la Universitatea din Iowa.

Cuprinsul este detaliat în continuare:

Introducere de Philip Deslippe … 7

Kybalionul de William Walker Atkinson, autor sub pseudonimul Trei Iniţiaţi … 49

Introducere … 55
Filosofia hermetică … 61
Cele şapte principii hermetice … 66
Transmutaţia mentală … 76
TOTUL … 81
Universul mental … 88
Paradoxul divin … 95
„TOTUL” în Toate … 105
Planurile corespondenţei … 113
Vibraţia … 125
Polaritatea … 131
Ritmul … 137
Cauzalitatea … 144
Genul … 151
Genul mental … 156
Axiomele hermetice … 166

Cele şapte legi cosmice de William Walker Atkinson … 173

I. Cuvânt-înainte … 179
II. Legea cosmică şi legile cosmice … 182
III. Cele şapte legi cosmice … 187
IV. Legea cosmică a unităţii în diversitate … 192
V. Legea cosmică a activităţii … 207
VI. Legea cosmică a schimbării … 220
VII. Legea cosmică a cauzalităţii … 231
VIII. Legea cosmică a ritmului sau a periodicităţii … 243
IX. Legea cosmică a polarităţii … 257
X. Legea cosmică a echilibrului sau a compensaţiei … 269

Iată și un scurt fragment:

Capitolul 9

Vibraţia

Nimic nu este în repaus; totul se mişcă; totul vibrează. – Kybalion

“Cel de-al treilea mare principiu hermetic – Principiul vibraţiei – întruchipează adevărul conform căruia Mişcarea se manifestă în tot ceea ce se găseşte în Univers, nimic nu este în repaus, totul se mişcă, vibrează şi circulă. Acest principiu hermetic a fost recunoscut de unii dintre primii filosofi greci, care l-au inclus în sistemele lor. Dar, după aceea, timp de secole, a fost dat uitării de către gânditorii care nu făceau parte din rândurile hermetiştilor. Însă, în secolul al XIX-lea, fizica a redescoperit adevărul, iar descoperirile ştiinţifice ale secolului al XX-lea au adăugat noi dovezi în sprijinul corectitudinii şi justeţei acestei doctrine hermetice vechi de secole.

Învăţăturile hermetice spun nu doar că totul este în permanentă mişcare şi vibraţie, ci şi că „diferenţele” dintre diversele manifestări ale puterii universale se datorează în întregime intensităţii variate şi modului de manifestare a vibraţiilor, în plus, TOTUL, în plenitudinea lui, manifestă o permenentă vibraţie într-un asemenea grad infinit de intensitate şi mişcare rapidă, încât se poate considera că se află, practic, în repaus. În acest fel, învăţătorii le îndrumă discipolilor atenţia asupra faptului că, până şi în planul fizic, un obiect care se mişcă rapid (cum ar fi roata aflată în plină mişcare) pare să se găsească în repaus. Învăţăturile menţionează că Spiritul se găseşte la extremitatea Polului Vibraţiei, în timp ce la celălalt Pol se găsesc anumite forme extrem de grosiere ale Materiei, între aceşti doi poli se află milioane şi milioane de diferite niveluri de intensitate şi moduri de vibraţie.

Ştiinţa modernă a demonstrat că tot ceea ce numim Materie şi Energie nu reprezintă decât „moduri de mişcare vibratorie” şi unii dintre cei mai avansaţi oameni de ştiinţă se orientează rapid spre atitudinea îmbrăţişată de ocultişti, care susţin că fenomenele Spiritului sunt moduri similare de vibraţie sau mişcare. Să vedem ce are de spus ştiinţa cu privire la chestiunea vibraţiilor din materie şi energie.

În primul rând, ştiinţa susţine că întreaga materie manifestă, într-un anumit grad, vibraţii generate de temperatură sau căldură. Indiferent dacă este cald sau rece – ambele fiind doar grade ale aceloraşi lucruri – un obiect manifestă anumite vibraţii de căldură şi, în acest sens, se află în mişcare şi vibraţie. Astfel, toate particulele de Materie se găsesc într-o mişcare circulară, de la corpusculi până la sori. Planetele realizează mişcări de revoluţie în jurul sorilor şi multe dintre ele se rotesc în jurul axelor proprii. Sorii se mişcă în jurul unor puncte centrale mai mari şi se crede că au mişcări în jurul altor sori mai mari şi aşa mai derparte, ad infinitum. Moleculele din care sunt compuse anumite tipuri de Materie sunt într-o stare de vibraţie şi mişcare permanentă, una în jurul celeilalte şi faţă de celelalte. Moleculele sunt compuse din atomi, care, în mod similar, sunt într-o stare de permanentă mişcare şi vibraţie. Atomii sunt compuşi din corpusculi, denumiţi uneori „electroni”, „ioni” etc, care la rândul lor sunt într-o stare de mişcare rapidă, rotindu-se unul în jurul celuilalt, şi, totodată, manifestă o stare şi un mod de vibraţie foarte rapidă. Şi astfel, constatăm că toate formele Materiei manifestă Vibraţia, în concordanţă cu Principiul hermetic al vibraţiei.”

Editura: Lifestyle Publishing
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 288
Data apariţiei: octombrie 2014

Preţ: 33 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Lifestyle Publishing, cu reducere la prețul de 26,40 RON, accesând acest link

Prețul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://www.lifestylepublishing.ro, http://www.eusunt.ro

Alte postări în categoria Informație spirituală:
Letting Go – Calea renunţării – David R. Hawkins
Împăcarea cu noi înşine – Pema Chödrön
Noua ordine vibraţională – Cristian Răduţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.