Curs: Introducere in CABALA – cu premii în cărți

kabbalaFundația Calea Victoriei organizează luni 13 octombrie, incepand cu ora 19.00, cursul Introducere in Cabala, sustinut de Harry Kuller.

Două sunt personalitățile care au marcat, în ultima jumătate de veac, cunoașterea modernă a Cabalei: Gerschom Scholem și Mosche Idel. Despre ambii au vorbit în diferite ocazii Mircea Eliade și Ioan Petre Culianu. Cel din urmă scria despre Mosche Idel că este “cel mai strălucit interpret al misticismului ebraic”. Un savant și un om extraordinar, a cărui operă a revoluționat deja toate cunoștințele noastre despre Cabala, tradiție mistică manifestată în diferite școli și curente, începând de prin secolul X.

Cursul este organizat în cinci întâlniri, cu următoarele teme:

1.În introducerea cursului, voi prezenta aceste două personalități și contribuția lor majoră în domeniu. Dat fiind că Mosche Idel are câteva cărți traduse și în limba română, ușor încifrate pentru un cititor neavizat, voi prezenta în prima lecție o tălmăcire a ideilor de bază din următoarele: Cabala – noi perspective; Cabala și Eros; Hasidism intre extaz și magie.

2. A doua lecție va angaja o dezbatere în legătură cu deosebirile dintre Cabala din epoca Renașterii și studiul Cabalei în secolul XX.

3. O a treia lecție intitulată Tehnici mistice, nomice și anomice va evidenția plânsul ca tehnică mistică; ascensiunea sufletului; combinarea literelor numelui divin; vizualizare de culori și rugăciunea cabalistică.

4 + 5. Ultimele două lecții vor prezenta lucrările clasice ale Cabalei  – Zohar, Sefer Ietira, și comentatorii lor din medievalitate.

*Trei dintre participanții la cursul Introducere in CABALA vor câștiga prin tragere la sorți câte o carte oferită de Editura Herald: Cartea Stralucirii. Pagini alese din Zohar, Kabbala. Traditia secreta a occidentului sau Doctrina Kabbalei.

Lector: Harry Kuller

Data incepere: 13 Octombrie 2014; Ora curs: 19:00
Număr ateliere: 5;
Frecvența: săptămânal, luni
Vârsta Minimă: 16 ani

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 225 ron

Locul desfășurării: Fundația Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Biserica Sfânta Vineri – Blvd Corneliu Coposu)

Înscrieri la: CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s