Letting Go – Calea renunţării – David R. Hawkins

calea-renuntarii_micaLa Editura Cartea Daath a fost publicată recent o nouă carte scrisă de David R. Hawkins, intitulată Calea renunţării, în cadrul colecţiei Ştiinţă şi Spiritualitate.

Letting Go descrie un instrument simplu şi eficient cu ajutorul căruia să ne putem desprinde de toată negativitatea şi să scăpăm de blocajele din calea Iluminării. În practica clinică psihiatrică pe care autorul a desfăşurat-o pe parcursul a zeci de ani a avut ca principal obiectiv descoperirea celei mai eficiente modalităţi de a vindeca suferinţa umană în toate formele sale. Mecanismul interior al renunţării a fost recunoscut a fi de foarte mult folos în acest sens şi este descris în această carte.

Mecanismul renunţării pe care îl descrie dr. Hawkins poate fi aplicat oricând în viaţa cotidiană. Cartea este la fel de folositoare pentru toate dimensiunile vieţii umane: sănătate fizică, creativitate, succes financiar, vindecare emoţională, împlinire vocaţională, relaţii, sexualitate şi evoluţie spirituală. Este o inestimabilă resursă pentru toţi profesioniştii care lucrează în domeniile sănătăţii mentale, psihologiei, medicinei, în recuperarea din dependenţă şi în dezvoltare spirituală.

“Mecanismul renunţării este doar un instrument. Îl puteţi folosi pentru a îndepărta obstacolele din calea realizării unui milion de dolari sau îl puteţi folosi pentru a elimina blocajele din calea dezvoltării conştienţei spirituale. Cei mai mulţi oameni care renunţă conştient declară că au descoperit ceva înăuntrul lor, asemănător cu iubirea, care este independent de corp, emoţii, gânduri şi de evenimentele lumii. Aţi auzit pe cineva care să fie nemulţumit de o asemenea descoperire?” – David R. Hawkins

Iată un scurt fragment din Cuvântul înainte al cărţii Calea renunţării:

“Această carte pune la dispoziţie un mecanism prin care ne putem accesa capacităţile înnăscute pentru fericire, succes, sănătate, bunăstare, intuiţie, iubire necondiţionată, frumuseţe, pace interioară şi creativitate. Aceste stări şi capacităţi se găsesc în interiorul fiecăruia dintre noi. Nu depind de circumstanţele exterioare şi nici de însuşirile personale; nu necesită credinţa într-un sistem religios sau altul. Niciun grup de persoane şi niciun sistem de credinţe nu sunt deţinătorul păcii interioare, aceasta fiind inerentă sufletului omenesc în virtutea originii sale. Pacea interioară este mesajul universal transmis de orice mare învăţător, înţelept sau sfânt: „împărăţia cerurilor [a lui Dumnezeu – n. tr.] este înlăuntrul vostru.”. Dr. Hawkins spune adesea: „Ceea ce căutaţi, nu este diferit de propriul vostru Sine”.

Totuşi, cum poate fi ceva înnăscut – deci parte integrantă a fiinţei noastre autentice – atât de greu de atins? De unde toată această nefericire, dacă am fost meniţi să fim fericiţi? Dacă „împărăţia cerurilor” se află în interiorul nostru, atunci de ce ne simţim adesea „ca naiba”? Cum ne putem smulge din mlaştina neliniştii, care face călătoria spre pacea interioară să pară atât de anevoioasă şi înceată ca o broască ţestoasă? Sigur, este plăcut să ştim că pacea, fericirea, bucuria, iubirea şi succesul sunt intrinsece naturii umane. Ce este, atunci, cu toată furia, tristeţea, disperarea, vanitatea, gelozia, anxietăţile şi meschinele judecăţi critice cotidiene care înăbuşă sunetul cristalin al tăcerii din interiorul nostru? Chiar există o cale de a ieşi din mocirla aceasta şi de a fi liberi? Putem să dansăm nestânjeniţi şi cu bucurie? Să iubim tot ce este viu? Să trăim în propria-ne măreţie şi să ne atingem potenţialul cel mai înalt? Să răspândim harul şi frumuseţea în lume?

În cartea de faţă, dr. Hawkins ne oferă o cale către eliberarea după care tânjim dar care ni se pare atât de greu de atins. A ajunge la ceva prin „renunţare”, pare a sfida logica şi, totuşi, dumnealui susţine cu argumente din experienţa sa clinică şi personală că renunţarea este drumul cel mai sigur către deplina realizare de sine.

Mulţi dintre noi au fost educaţi să considere că reali zarea în planul mundan şi chiar în cel spiritual este posibilă numai „muncind din răsputeri”, „muncind ca un cal”, „trăind din sudoarea frunţii” şi folosind alte asemenea axiome care promovează autoconstrângerea, axiome moştenite de la o cultură impregnată de etica protestantă. Din această perspectivă, succesul necesită suferinţă, trudă, efort: „fără durere, nu există câştig”, se spune. Dar unde ne-au adus tot efortul şi toată suferinţa? Ne simţim cu adevărat şi profund împăcaţi? Nici vorbă. Încă există vinovăţie interioară, vulnerabilitate la criticile sosite din afară, dorinţa de a primi confirmări pentru acţiunile noastre şi resentimente care ne macină.

Dacă citiţi această carte, probabil că deja aţi ajuns la capătul puterilor cu depunerea efortului. Este posibil să vă fi dat seama: cu cât vă agăţaţi mai strâns de funie pentru a ajunge sus, acolo unde doriţi să fiţi, cu atât mai uzată şi mai inflexibilă devine funia. Poate vă întrebaţi: „Oare nu există o cale mai uşoară şi mai bună?” Sunteţi dispuşi să daţi drumul funiei? Ce-ar fi să apelaţi la mecanismul renunţării, în loc de a depune efort în continuare?”

Dr. David R. Hawkins este un autor, psihiatru, clinician, învăţător spiritual şi cercetător al conştiinţei, de renume mondial. Opera sa originală îşi răspândeşte lumina din sursa compasiunii universale, fiind dedicată alinării suferinţei în toate ipostazele vieţii. Contribuţia adusă de opera doctorului Hawkins la evoluţia umanităţii depăşeşte tot ce s-ar putea spune despre aceasta.

Mai jos puteţi vedea cuprinsul cărţii:

Cuvânt înainte … 5
Prefaţă … 17

Capitolul 1 – Introducere … 23
Capitolul 2 – Mecanismul renunţării … 33
Capitolul 3 – Anatomia emoţiilor … 57
Capitolul 4 – Apatia şi depresia … 89
Capitolul 5 – Suferinţa … 119
Capitolul 6 – Frica … 139
Capitolul 7 – Dorinţa … 167
Capitolul 8 – Mânia … 187
Capitolul 9 – Mândria … 207
Capitolul 10 – Curajul … 227
Capitolul 11 – Acceptarea … 241
Capitolul 12 – Iubirea … 249
Capitolul 13 – Pacea … 267
Capitolul 14 – Reducerea stresului şi a bolilor fizice … 281
Capitolul 15 – Relaţia dintre minte şi corp … 292
Capitolul 16 – Beneficiile renunţării … 311
Capitolul 17 – Transformarea … 329
Capitolul 18 – Relaţiile … 355
Capitolul 19 – Realizarea obiectivelor profesionale … 387
Capitolul 20 – Doctore, vindecă-te pe tine însuţi! … 401
Capitolul 21 – Întrebări şi răspunsuri … 423

Index Anexe … 449
Anexa A … 450
Anexa B … 459
Anexa C … 465
Despre autor … 469

Editura: Cartea Daath
Dimensiuni: 15×23 cm
Număr pagini: 494
Data apariţiei: iulie 2014

Preţ: 52 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Cartea Daath, accesând acest link

Alte cărţi scrise de către David R. Hawkins, publicate tot la Editura Cartea Daath, găsiţi accesând link-urile de mai jos:

Adevăr versus Falsitate – Cum le putem diferenţia

Descoperirea prezentei lui Dumnezeu

Ochiul Sinelui – de care nimic nu se poate ascunde

Putere versus Forţă

 Sinele – Realitate şi Subiectivitate

Sursa: http://www.edituracarteadaath.ro

Alte postări în categoria Informaţie spirituală:
Karma si reîncarnarea – Barbara Y. Martin, Dimitri Moraitis
Asertivitate pentru Îngerii Pământeni – Doreen Virtue
 Integrarea sufletului – Sal Rachele

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gânduri despre „Letting Go – Calea renunţării – David R. Hawkins

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.