Construcția cu saci de pământ – K. Hunter, D. Kiffmeyer (descărcare gratuită)

coperta-hunterO nouă carte marca TEI (Traduceri Ecologice Independente) este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site. Este vorba despre cartea Construcția cu saci de pământ. Tehnici, trucuri și unelte, scrisă de autorii Kaki Hunter şi Donald Kiffmeyer.

Echipa TEI traduce gratuit cele mai importante cărți despre agricultura ecologică, permacultură, arhitectura naturală, energii alternative, peak oil, economie alternativă și alte subiecte ignorate de mass-media. Cei care muncesc la apariţia acestor cărţi (traduceri, corectură etc) sunt voluntari, nefiind remuneraţi în vreun fel pentru această muncă.

Sunt foarte bucuroasă să spun că am putut contribui personal la apariţia acestei cărţi, realizând corectura şi adaptarea traducerii.

Realizarea unor construcţii din saci de pământ este o metodă de arhitectură ecologică, ce foloseşte doar materiale naturale, având o maximă preocupare pentru protejarea mediului înconjurător.

Iată un scurt fragment din prefaţa acestei cărţi:

“Construitul cu saci de pământ este îndrăzneţ. Îndrăzneţ deoarece numai curajoşii încearcă o metodă de construit atât de diferită de cea convenţională. Îndrăzneţ pentru că ei construiesc case cu ajutorul acestei tehnici când de-abia au învăţat-o. Îndrăzneţ pentru că materialele sunt de bază, elementare, primordiale. Şi, nu în ultimul rând, îndrăzneţ pentru că sistemul acesta de a construi seamănă, ca formă şi asamblare, cu înseşi măruntaiele noastre!

Tot ceea ce e necesar pentru a construi cu saci de pământ este: o lopată, saci, niţică sârmă ghimpată şi pământul de dedesubt. Metoda conferă integritate structurală mai bună decât chirpiciul, mai multă maleabilitate decât pământul compresat şi mai multă rapiditate în edificare decât cobul.

Construirea cu saci de pământ oferă posibilitatea unui cost ultra-scăzut şi a unor locuinţe cu impact redus, în special în regiunile în care lemnul, cimentul şi combustibilii sunt limitate. Solidă precum pământul în sine, casa din saci de pământ are o mare masă termică şi nu poate putrezi sau nu poate fi mâncată de insecte.” (E. Lynne)

Puteţi descărca gratuit această carte, accesând acest link

Dacă doriţi şi voi să contribuiţi la apariţia cărţilor TEI, trimiteţi un mail la adresa: carti.din.tei@gmail.com

Mai multe informaţii despre cum puteţi ajuta găsiţi aici.

Site: http://cartidintei.wordpress.com

Alte postări în categoria Ecologie si natura:

Inteligenţa şi dinamica energiei – Viktor Schauberger, Callum Coats

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.