Asertivitate pentru Îngerii Pământeni – Doreen Virtue

asertivitate_pentru_ingerii_pamanteniLa Editura Adevăr Divin a fost publicată de curând o nouă carte scrisă de Doreen Virtue, intitulată Asertivitate pentru Îngerii Pământeni. Cum să fim plini de iubire în loc să fim “drăguţi”.

Cartea se adresează oricui doreşte să înveţe arta de a vorbi deschis în relaţiile şi în activismul legat de problemele lumii. Indiferent dacă aveţi nevoie de mai multă asertivitate în relaţiile cu familia, la locul de muncă sau ca lucrători cu lumină, veţi aprecia abordarea delicată, dar fermă, a lui Doreen de a negocia nevoile pământeşti în moduri cereşti!

În această carte de pionierat, Doreen Virtue îi învaţă pe îngerii pământeni (lucrătorii cu lumină şi oamenii foarte sensibili) cum să-şi menţină pacea lăuntrică şi natura iubitoare, păstrând în acelaşi timp limitele faţă de alţii. Veţi descoperi cum să depăşiţi teama de a spune nu şi cum să cereţi ceea ce doriţi de la cei din jurul vostru şi de la Univers.

Iată ce găsiţi în cuprinsul cărţii:

Prefaţă: Îngerii Pământeni şi fobia conflictului
Introducere: Ce înseamnă să fii „asertiv”

PARTEA I: Elementele fundamentale ale asertivităţii
Capitolul 1: Totul a început cu trauma originară
Capitolul 2: Cum să fiţi asertivi
Capitolul 3: Nu mai e nevoie de salvare: graniţe fără vină sau teamă
Capitolul 4: Cum să fim drăguţi şi plini de iubire fără să devenim o pradă uşoară
Capitolul 5: Deprinderi de comunicare pentru îngerii pământeni
Capitolul 6: Să scăpăm de vinovăţie şi de griji
Capitolul 7: Fiţi propria voastră figură autoritară

PARTEA A II-A: Dezvoltarea asertivităţii în relaţii
Capitolul 8: Îngerii Pământeni şi relaţiile
Capitolul 9: Relaţii toxice: cum să le recunoaştem şi să le tratăm
Capitolul 10: Oamenii nu sunt perfecţionişti
Capitolul 11: Bucuraţi-vă de viaţă în loc să faceţi pe plac altora
Capitolul 12: Relaţii karmice
Capitolul 13: Asertivitatea părinţilor faţă de un copil cu voinţă puternică
Capitolul 14: Asertivitate cu figurile autoritare

În continuare găsiţi un scurt fragment din carte:

CUM SĂ FIŢI ASERTIVI

“Ca o persoană iubitoare de pace, delicată, s-ar putea să fi învă­ţat să evitaţi conflictele cu orice preţ. Vă delimitaţi doar de ideile rele ale cuiva, mai degrabă decât să vă opuneţi şi să vă asu­maţi riscul unui conflict. Acest stil de viaţă vă dă senzaţia că deţi­neţi controlul asupra propriei vieţi, pentru că, în profunzime, ştiţi că nu sunteţi de acord cu acea persoană. Este ca şi cum aţi duce două vieţi: una de suprafaţă, la nivelul comportamentului, şi cealaltă, ascunsă, cu adevăratele voastre sentimente şi opinii.

În unele cazuri, Îngerii Pământeni şi-au „amorţit” atât de mult sentimentele pentru a coopera cu ceilalţi, încât s-au deconectat complet de propriile opinii. Ei nu ştiu ce simt sau ce gândesc despre ceva, fiindcă s-au obişnuit să li se spună ceea ce fac, ce simt şi ce gândesc. Uneori, în mod tragic, acest lucru se datorează unei situaţii abuzive, în care le este teamă pentru siguranţa lor fizică şi acceptă dorinţele celor care abuzează de ei pentru a supravieţui.

Alţi Îngeri Pământeni se tem de conflict deoarece sunt sfioşi, ruşinoşi şi nu vor să atragă atenţia asupra lor. Mai degrabă ar rămâne invizibili, prin urmare nu-şi exprimă aproape niciodată punctul lor de vedere. Şi atunci când o fac, oamenii nu-i ascultă sau nu-i observă.

Problema cu aceste stiluri de a face faţă este că, dacă arătaţi oamenilor ceea ce simţiţi, ei vor presupune greşit că totul este în regulă. Oamenii nu vor şti ce simţiţi sau gândiţi cu adevărat, dacă nu le spuneţi.

În plus, asertivitatea înseamnă să vă exprimaţi clar, cinstit, direct faţă de alţii. Dacă doar sugeraţi cum vă simţiţi şi speraţi că cealaltă persoană va prinde sugestia, nu veţi obţine niciodată vreun rezultat. Ar fi o garanţie că vă veţi simţi mereu ignoraţi şi neînţeleşi. În loc să sugeraţi, trebuie să vă comunicaţi clar sentimentele.

Sa-r putea să vă faceţi griji că dacă spuneţi adevărul, oamenii vă vor părăsi. Dar adevărul este că voi veţi fi cei care vor pleca, dacă nu vă găsiţi curajul de a fi oneşti. Dacă nu spuneţi celei­lalte persoane ce simţiţi cu adevărat, relaţia va fi dezechilibrată şi nesănătoasă şi dumneavoastră – ca o persoană foarte sensibilă – nu veţi dori să rămâneţi.

Teama de conflicte vă poate împiedica şi să împliniţi misi­unea foarte importantă pentru care v-aţi născut! Pentru a înde­plini misiunea de purtător de lumină, trebuie să reconştientizaţi, să vă treziţi din nou şi să preluaţi controlul propriei puteri!

Dacă acest lucru sună înspăimântător sau periculos, vă rog să rămâneţi totuşi alături de mine. Teama vine de la egoul vostru şi din experienţele voastre trecute. Din fericire, nu se bazează pe realitate, pentru că se referă la viitor sau la misiunea voastră divină.

Amintiţi-vă că, dacă Pământul ar fi fost perfect, nu ar fi fost nevoie ca eu și voi să fim aici, în plan fizic. Puteam să rămânem în ceruri şi să trimitem rugăciuni pentru fiecare. Dar oamenii rareori îşi ascultă îngerii, sau dacă o fac, luptă cu îndoielile de sine. Prin urmare, am fost trimiși pe Pământ să ne exprimăm şi să acţionăm astfel încât să împlinim voia lui Dumnezeu de a aduce pacea pe Pământ. Pasivitatea nu este una din atribuţiile voastre.

Pacea este misiunea noastră. Iar a fi paşnic este ceva foarte diferit de a fi pasiv.”

Editura: Adevăr Divin
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 227
Data apariţiei: mai 2014

Preţ: 24 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Adevăr Divin, cu reducere, la preţul de 21,60 RON, accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://divin.ro

Printre cele mai recente cărţi scise de Doreen Virtue şi publicate în limba română se numără: Călăuzire zilnică de la îngerii tăi. Cărţi oracol  (despre care puteţi citi pe blog aici), Mi-e poftă! Ce mă fac?  (detalii pe blog aici) şi Cuvinte îngereşti, scrisă de autoare împreună cu fiul său Grant Virtue (detalii pe blog aici).

Alte postări în categoria Informaţie spirituală:
Alegeri karmice – Djuna Wojton
Trăind o viaţă conştientă – Don Miguel Ruiz Jr.
Integrarea sufletului – Sal Rachele

Un gând despre „Asertivitate pentru Îngerii Pământeni – Doreen Virtue

  1. Pingback: Nu lăsa nimic să îţi întunece strălucirea interioară – Doreen Virtue | Carti de Lumina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.