Meandrele minţii – Thich Nhat Hanh

Meandrele mintiiCea mai recentă carte publicată la Editura Elena Francsic, în cadrul colecţiei Zen, este Meandrele minţii. Limpezirea spaţiului mental, de Thich Nhat Hanh. Iată cum prezintă editorii această carte:

„Orice criză de transformare interioară are în centrul său modul în care gândim realitatea, și nu este altceva decât o destructurare, o rezolvare a unor structuri de gândire. Pacea interioară este o iluzie în absența unei discipline a minții. Iar a deveni stăpânul spațiului mental este o condiție absolut necesară pentru acela care dorește pacea derivând din Conștiență.

Înțelegerea modului de funcționare al propriei minți este primul pas către instaurarea păcii. Thich Nhat Hanh, unul dintre marii maeștri contemporani, deschide în această carte porțile către deslușirea meandrelor minții. Mintea noastră nu este independentă de ceea ce suntem, ci dimpotrivă, orice mișcare în interiorul ei este născută din noi înșine. Asumarea centrului propriei ființe și a responsabilității pentru gândirea noastră, ca instrument de a crea realitatea experienței umane, presupune o perspectivă clară asupra minții.

Thich Nhat Hanh oferă această perspectivă, cu simplitatea și eficiența sa obișnuită. Meandrele minții este o capodoperă și un instrument inestimabil pentru exploratorii conștiinței aflați pe cale spre propria completitudine. O carte practică, aplicată, directă și completă. Una dintre Cărțile Maestrului Interior. ”

„Conform învăţăturilor budismului Mahayana, există zece stadii (bhumi) pe care un bodhisattva trebuie să le parcurgă înainte de a atinge iluminarea. Primul este stadiul bucuriei (pramudita-bhumi). Când începem să practicăm, simţim o mare bucurie pentru că am reuşit să oprim zgomotul, stresul, solicitările activităţilor de zi cu zi. Simţim bucuria faptului că ne eliberăm de lucruri şi le lăsăm în urmă. Cu cât eşti mai capabil să te eliberezi, cu atât este mai mare bucuria. Crezi că lucrul acela sau celălalt sunt esenţiale pentru fericirea proprie, dar după ce te eliberezi de aceste idei, descoperi că de fapt constituiau obstacole în calea fericirii. În primul stadiu, reuşim să ne eliberăm de multe din lucrurile care ne-au ţinut prizonieri şi ne simţim foarte uşuraţi…” – fragment din cartea Meandrele minţii

Editura: Elena Francisc
Data apariţiei: aprilie 2014

Preţ: 64 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Elena Francisc, accesând acest link

Sursa: http://www.elenafrancisc.ro, https://ro-ro.facebook.com/cartileelenafrancisc

De acelaşi autor, Editura Elena Francisc a publicat de curând şi cartea Eu Sunt – Practica magică a prezenţei, despre care puteţi citi mai multe detalii pe blog aici.

Alte postări în categoria Spiritualitate:
Zâmbeşte fricii – Chögyam Trungpa
Remediul suprem – Sri Nisargadatta Maharaj
Bucuriile înţelepciunii – Yongey Mingyur Rinpoche

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s