Alegeri karmice – Djuna Wojton

alegeri-karmiceO apariţie editoriala recentă a Editurii Agni Mundi este cartea Alegeri karmice, de Djuna Wojton. Dacă vreți să aveți mai multă satisfacție în unele domenii ale vieții voastre, fie că este vorba despre carieră, relații sau modul în care vă exprimați, cartea Alegeri karmice vă va arăta cum puteți face acest lucru. Veți descoperi cum să vă eliberați prin vindecarea problemelor vechi, cum să vă conectați la conștiința sufletului vostru și cum să vă creați un plan, care să vă conducă spre un viitor prosper.

Studiile de caz și experiențele relatate ilustrează învățăturile spirituale și principiile care vă vor da puterea să vă reabilitați. Întrebările formulate în carte, vă vor ajuta să lucrați asupra problemelor cu care vă confruntați. Exercițiile, meditațiile și formula „modelelor karmice în trei pași” vă vor ajuta să vă eliberați de blocajele și prejudecățile care vă limitează, care vă țin prizonieri, astfel încât să puteți realiza lucrurile pe care trebuie să le faceți, pentru a vă crea viața pe care o doriți.

Djuna Wojton este vindecător spiritual, cititor în tarot și astrolog, cu peste două decenii de experiență. Ea este directorul Centrului de Sănătate și Terapii Alternative Djunaverse din Philadelphia, care ajută oameni din întreaga lume oferind cursuri și ședințe private care au drept scop dezvoltarea personală.

Iată ce găsiţi în cuprinsul cărţii:

Lista Exerciţiilor

Introducere
Sunteţi pregătiţi pentru schimbare
Karma
Alegerile Karmice
Modele Karmice
Formula Modelului Karmic în Trei Paşi
Preluaţi Controlul Asupra Timpului Vostru
Povestea Mea
Puteţi Face Lucruri pe care Nu Vi Le-aţi Imaginat Vreodată
Jurnalul Vostru Karmic
Trăiţi Viaţa pe care V-o Doriţi

Capitolul Unu
Alegeţi Să Trăiţi În Prezent
Alegeţi Viaţa
Culegi Ceea Ce Semeni
Răspunsurile Automate (Samskaras)
Ce Trebuie Schimbat?
Remedii Rapide
Răbdarea Este o Virtute

Capitolul Doi
Alegeţi Eliberarea
Cauza Suferinţei (Kleishas )
1. Ignoranţa din Viaţa Voastră (Avidya)
2. Egoul În Viaţa Voastră (Asmita)
3. Legăturile Nesănătoase din Viaţa Voastră (Raga)
4. Repulsia (Dvesha)
5. Moartea (Abhinivesha)
6. Clarificarea Percepţiilor Distorsionate (Kleishas)

Capitolul Trei
Alegeţi Evoluţia
Alegeţi Să Aveţi Încredere
Formula Modelului Karmic
1. Clarificarea: Localizarea şi Examinarea Modelului Karmic
2. Eliberarea: Identificarea Lecţiei Voastre Spirituale
3. Crearea: Descoperirea Unor Acţiuni Noi
Formula Modelului Karmic în Acţiune

Capitolul Patru
Alegeţi Integritatea
Importanţa Integrităţii
Angajamente Nespuse
Păstrarea Integrităţii (Yamas)

Capitolul Cinci
Alegeţi-vă un Scop
Dorinţa Inimii Voastre
Povestea lui Michael
Trăiţi Viaţa cu un Scop
Trăind cu un Scop (Niyamas)
Fiţi Consecvent

Capitolul Şase
Alegeţi Claritatea
Legea Atracţiei
Folosirea Formulei Intenţiilor Karmice
1.Dorinţe: Adevărate şi False
2.Clarificaţi Ce Vă Doriţi
3. Stabilirea Intenţiei Prin Crearea unei Hărţi a Comorilor
4. Stabilirea unui Cadru Temporal
5. Acţionarea
6. Determinarea
7.  Preţul pe Care îl Plătiţi
Recapitularea Formulei Intenţiilor Karmice

Capitolul Şapte
Alegeţi Să Acţionaţi
Rezistenţa Voastră
Scenariul Perfect
Forţele Schimbării
Integrarea În Acţiune

Capitolul Opt
Alegeţi Iubirea
Realitatea despre Iubire
Relaţiile Încep cu Voi
Relaţia cu Tine Însuţi
Iubirea se Testează
Iubirea este Veşnic Prezentă

Postfaţă
Alegeţi Desăvârşirea
LECTURI RECOMANDATE
GLOSAR
Mulţumiri

În continuare puteţi citi un scurt fragment:

Capitolul 1. Alegeţi să trăiţi în prezent

“Magia vieţii există în momentul prezent, însă oamenii au o înclinaţie naturală de a evita să trăiască în prezent, agăţându-se inconştient de durerile şi de nefericirile din trecut. Deoarece trupul, mintea şi spiritul sunt interconectate holistic, aceste probleme nerezolvate s-ar putea manifesta ca anxietate, reacţii autodistructive sau chiar ca durere fizică. Când ne vindecăm şi lăsăm în urmă aceste experienţe învechite şi negative, putem fi conştienţi pe deplin de momentul prezent, şi astfel, putem face alegeri mai bune. Când ne debarasăm de resentimente, de temeri şi de modurile vechi de a fi, ne deschidem spre pace, productivitate şi vitalitate.

Alegeţi Viaţa 

Când Ciara a fost diagnosticată cu diabet de tip II, se simţea de parcă primise sentinţa cu moartea, deoarece sora ei murise în chinuiri groaznice din cauza acestei boli. Era la începutul vârstei de 30 ani, iar viaţa Ciarei îi scăpase de sub control. Era disperată să facă ceva ca să-şi readucă viaţa pe drumul cel bun, aşa că s-a programat pentru o şedinţă de vindecare a sufletului.

Când Ciara a ajuns la mine la birou, am observat că avea 1.62 m şi 136 kg. Greutatea ei era o mare povară, pentru că era ceva dureros până şi să vorbească. De asemenea, urma un tratament pentru astm, diabet şi anxietate, care părea că-i distruge vitalitatea. Zicea că este obosită în cea mai mare parte a timpului şi că nu avea energie să facă mai nimic. Se întreba dacă va avea puterea să mai trăiască.

Greutatea Ciarei fusese toată viaţa o problemă.

Niciodată nu a privit hrana ca pe o sursă de subzistenţă şi a avut probleme cu mâncarea încă din copilărie. Crescând, Ciara a văzut-o întotdeauna pe mama ei obsedată de a pierde în greutate, şi, chiar atunci când era deja adolescentă, Ciara ţinea diete de slăbire cu mama ei şi era partenera ei de slăbit. Ce primea Ciara de mâncare depindea de dispoziţia mamei ei, astfel că mesele regulate erau inexistente.

În unele zile, Ciara nu primea un mic dejun normal sau un prânz, sau o cină; unica masă pe care o lua la mijlocul zilei era o jumătate de grapefrut şi câţiva biscuiţi săraţi. Câteva zile mai târziu, când mama ei simţea nevoia să se răsfeţe, mergeau la Howard Johnson’s şi se răsfăţau cu o îngheţată de ciocolată şi caramel.

Nu doar că au alternat înfometarea cu îndestularea ani de zile, dar mama Ciarei folosea medicaţia ei pentru tensiune ca diuretic pentru a slăbi, şi o obliga şi pe Ciara, care avea 10 ani, să ia acest medicament.

În sesiunea ei de vindecare, Ciara s-a adâncit într-o stare de profundă relaxare. Am întrebat-o dacă simţea durere în trup, atunci când se gândea la mama el.

Lacrimile îi curgeau şiroaie pe obraz, când a răspuns: „Mă simt de parcă am sârmă ghimpată în jurul stomacului.”

Mi-am pus mâinile pe stomacul Ciarei pentru a-i oferi vindecarea spirituală Reild şi am întrebat-o dacă îşi poate ierta mama. În starea de relaxare în care se afla acum, Ciara a văzut lucrurile dintr-o perspectivă mai amplă. Mi-a spus că a realizat că mama ei a fost bolnavă emoţional şi de aceea nu a ştiut cum să aibă grijă de ea.

Ciara a tras adânc aer în piept şi a oftat. „Da, pot să o iert.”

Am rugat-o pe Ciara să lucreze cu mine şi să vizualizeze curăţarea blocajului. Ciara şi-a imaginat cum sârma ghimpată se transforma în frunze, care erau îndepărtate de o briză uşoară, în timp ce eu continuam să canalizez energie vindecătoare spre ea. Mi-a spus că o senzaţie de pace îi umplea fiecare celulă a fiinţei ei şi se simţea mai uşoară şi eliberată. I-am spus că avea foarte multe motive pentru care să trăiască şi că avea multă susţinere din partea Puterii Supreme.

Am întrebat-o apoi pe Ciara dacă învăţase ceva din această experienţă.

„Trebuie să nu o mai învinovăţesc pe mama pentru starea mea şi să îmi asum responsabilitatea pentru sănătatea mea”, mi-a spus ea cu hotărâre. „Nu sunt o victimă.”

În acel moment, am ştiut că viaţa Ciarei va lua un nou curs.

La finalul şedinţei, i-am amintit Ciarei că trebuie să meargă la un nutriţionist, un psiholog şi să ceară sprijin medical pentru a slăbi, fără să îşi afecteze sănătatea.

Când a plecat din biroul meu având un scop aparent clar, a spus: „Vreau să trăiesc!”

Cu toate acestea, săptămânile au trecut şi nimic nu s-a schimbat, până într-o zi fatidică.

Ciara era prinsă într-o conversaţie cu o femeie la metrou, ceva ce nu făcea în mod normal, când un străin i-a spus Ciarei că mai mulţi oameni au slăbit foarte mult în greutate după o operaţie de bypass gastric şi i-a dat numărul de telefon de la biroul unui specialist recunoscut în domeniu, care putea realiza operaţia. Ciara i-a mulţumit străinului pentru informaţie. Nu luase niciodată în calcul chirurgia.

Acasă, Ciara a început să studieze pe internet despre inelul chirurgical şi a descoperit statistici care spuneau că cei care s-au supus operaţiei, au fost vindecaţi de diabetul de tip II. În acel moment, Ciara ştia că aceasta era exact ce îşi dorea.

A doua zi, Ciara l-a sunat pe specialist pentru a face o programare. Prin urmare, era hotărâtă să se supună procedurii. De fapt, niciodată nu se simţise mai hotărâtă să facă ceva, aşa cum se simţea acum, să se supună acestei operaţii. Pasiunea ei îi dădea puterea să treacă peste toate testele preliminare – trebuia să obţină aprobarea din partea unui psiholog, să fie controlată de un cardiolog şi să se supună unei analize cu ultrasunete. Cea mai mare problemă era să obţină certificatul de asigurare. Multe aspecte păreau că o depăşesc, dar Ciara era de neoprit.

Ulterior, am primit veşti de la Ciara doi ani mai târziu. Am recunoscut-o cu greu, când am văzut femeia frumoasă care stătea la uşa mea.

„Arăţi fabulos”, i-am spus, rămânând efectiv cu gura căscată.

„Am slăbit aproape 59 kg”, mi-a spus.

Ciara mi-a povestit despre operaţie şi mi-a spus că şi-a schimbat obiceiurile alimentare.

„Hrana este acum cea care îmi dă putere”, mi-a spus. „Nu mai ţin dietă. Acum respect mesele sănătoase. Nu mai am diabet. Am mult mai multă energie, pot să îmi fac treaba din nou.”

Mi-a întins cu mândrie mâna stângă, arătându­-mi inelul de logodnă. „Am o viaţă nouă!”

Culegi Ceea Ce Semeni

Povestea Ciarei este un exemplu dramatic despre modul în care trecutul ei i-a afectat viaţa de adult. A fost nevoie de o criză, ca să nu mai trăiască la mila obiceiurilor alimentare ale mamei sale şi să îşi schimbe viaţa, dar când a încercat în mod intenţionat şi planificat să preia controlul asupra sănătăţii sale, a putut să dea un alt sens viitorului ei, evitând un alt dezastru şi creându-şi un stil de viaţă mai bun. Nu trebuie să atingi nivelul cel mai scăzut, pentru a face o schimbare.”

Editura: Agni Mundi
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 298
Data apariţiei: aprilie 2014

Preţ: 35 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Agni Mundi, accesând acest link

Sursa: http://agnimundi.ro, http://divin.ro

O altă carte scrisă de autoarea Djuna Wojton şi publicată în limba română este Vindecarea karmei. Eliminaţi blocajele din vieţile trecute. Obţineţi dragostea, sănătatea şi fericirea (Editura Orfeu 2000) – link

În Vindecarea karmică, hipnoterapeuta Djuna Wojton schiţează un plan în 4 etape, în vederea recunoaşterii modelelor karmice, în scopul vindecării trupului, minţii şi spiritului, pentru a trăi şi a ne putea bucura cu adevărat de prezent. Mergând dincolo de terapia prin hipnoză regresivă standard, autoarea explică cum putem rezolva problemele vieţilor anterioare, utilizând o diversitate de tratamente holistice, printre care vizualizarea, meditaţia, esenţe florale, poziţii yoga, cărţi de tarot, colaje, desene şi altele. Folosind tehnicile de vindecare karmică, veţi învăţa să recunoaşteţi şi să depăşiţi tiparele emoţionale distructive şi atitudinile autosubminatoare pentru a câştiga limpezimea minţii, a vă atinge ţelurile, a vă îmbunătăţi relaţiile cu ceilalţi, aliniindu-vă astfel scopului dumneavoastră existenţial superior.

Alte postări în categoria Informaţie spirituală:
Moral, imoral, amoral – OSHO
Noua ordine vibraţională – Cristian Răduţă
Din ce în ce mai bine – Burt Goldman, Ove Sehested

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.