Zâmbeşte fricii – Chögyam Trungpa

Zambeste fricii micaO apariţie editorială recentă este cartea Zâmbeşte fricii. Calea încrederii şi neînfricării, scrisă de Chögyam Trungpa şi publicată la Editura Elena Francisc.

Iată ce spun editorii în prezentarea acestei cărţi:

“Nenumărate sunt formele fricii care stăpânesc existenţa umană în aceste timpuri. Frica de viitor, frica de schimbare, de asumare a propriei străluciri, frica de judecăţile celorlalţi, frica de a fi noi înşine, frica de necunoscut, şi multe altele încă. A învinge frica este echivalent cu redescoperirea adevăratei naturi a Fiinţei şi cu ieşirea de sub imperiul iluziei. Procesul transformării interioare implică ieşirea de sub imperiul fricii.

Ţii în mână una dintre Cărţile Maestrului Interior. Un instrument excepţional care conține răspunsuri la întrebări universale, formulate de un mare înţelept al timpurilor noastre, Chögyam Trungpa. Cu simplitate şi claritate el descrie instrumentele neînfricării, arta de a rămâne conectat cu natura fundamentală a propriei Fiinţe şi căile de a redobândi Încrederea în noi înşine şi în întreaga realitate a experienţei umane.

Zâmbeşte fricii este o carte impecabilă, care are darul de a inspira, a călăuzi şi clarifica pentru toţi cei aflați în procesul transformării interioare şi care se confruntă cu ceţurile paralizante ale umbrei. Se dedică celor care au ales, în mod conştient, asumarea responsabilităţii propriei vieţi, de către noi, Elena & Horia Francisc-Ţurcanu.”

Mai jos găsiţi câteva paragrafe din această carte:

„Singura modalitate de a deveni relaxat cu tine însuţi este de a-ţi deschide inima. Atunci ai ocazia de a vedea cine eşti. Experienţa este similară aceleia de a deschide o paraşută.”

„Sacralitatea nu înseamnă să priveşti partea bună a vieţii şi să te bazezi doar pe aceasta, ci este veselia necondiţionată care nu are o altă latură. Este doar o singură latură, un singur gust. Din această singură latură, bunătatea începe să răsară în inima ta. De aceea, orice trăim, orice vedem, orice auzim, orice gândim – toate aceste activităţi au un simţ al sfinţeniei și al sacralităţii în ele.”

„Adevăraţii războinici nu se gândesc în termeni de înfruntare, iar mințile lor nu sunt ocupate cu aspecte de pe câmpul de luptă, cu trecutul sau cu consecinţele viitoare. Războinicul este în întregime una cu vitejia sa, una cu acel moment.”

„Calea neînfricării începe cu descoperirea fricii.”

“A deveni războinic și a te înfrunta pe tine însuți este mai degrabă o chestiune de sinceritate decât de autocondamnare. […]

Atunci când începi să fii sincer cu tine însuţi, atingi realmente un nivel profund al adevărului. Asta nu înseamnă neapărat să te critici pe tine însuţi. Descoperi pur şi simplu ce este acolo; priveşte şi apoi opreşte-te! Aşa că, în primul rând, priveşte-te fără a te condamna. E important să fii obiectiv şi spontan în reacţii. Priveşte, iar atunci când te vei vedea în toată desăvârşirea ta, vei începe să fii un războinic.”

Zâmbește fricii! Calul vântului te va purta în văzduh

“Ceea ce invocăm este un cal al vântului, care este un soi de cal special. Caii sunt animale minunate. Orice sculptură a unui cal este un simbol sacru. Caii reprezintă visele sălbatice pe care fiinţele umane ar vrea să le captureze. Dorinţa de a captura orice animal sălbatic sau de a captura vântul, un nor, cerul – toate acestea sunt reprezentate de imaginea calului. Dacă ai vrea să încaleci munţii sau să dansezi cu cascadele, toate acestea sunt incluse în simbolismul calului. Aspectul fizic al calului – gâtul său, urechile, faţa, spatele, muşchii, copitele, coada – este imaginea a ceva romantic, ceva plin de energie, ceva sălbatic, pe care am vrea sa-l capturăm. Aici, calul este folosit ca o analogie pentru acele energii şi pentru toate acele vise.”

Editura: Elena Francisc
Număr pagini: 152
Data apariţiei: martie 2014

Preţ: 53 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Elena Francisc, accesând acest link

Sursa: http://www.elenafrancisc.ro, https://ro-ro.facebook.com/cartileelenafrancisc

Tot la Editura Elena Francisc a fost publicată şi o altă carte scrisă de Chögyam Trungpa, inititulată Shambhala. Calea sacră a războinicului, despre care puteţi citi pe blog aici.

Alte postări în categoria Spiritualitate:
Dao: calea ca o curgere de apă – Alan Watts
Învăţătura eseniană plină de înţelepciune a lui Iisus – Olivier Manitara
Roşu stacojiu – Povestiri taoiste din China antică – Stuart Wilde

Reclame

Un gând despre „Zâmbeşte fricii – Chögyam Trungpa

  1. Pingback: Vocea fricii | Disciplină de mamă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s