Inteligenţa intuitivă – Vanessa Mielczareck

inteligenta-intuitiva_micaUna dintre cele mai recente apariţii editoriale de la Editura Curtea Veche, în cadrul colecţiei Biblioterapia, este Inteligenţa intuitivă. De la vis la realitate, scrisă de terapeuta Vanessa Mielczareck.

Presentiment, al şaselea simţ, voce interioară, indiferent cum i-aţi spune intuiţiei dumneavoastră, vă folosiţi de ea chiar fără să ştiţi. Să găsiţi sensul unei probleme, să ştiţi că un eveniment urmează să se întâmple, să percepeţi adevărata faţă a unei persoane, să luaţi decizia corectă… toate acestea denotă calităţi ale intuiţiei.

În cartea de faţă, Vanessa Mielczareck vă propune un parcurs iniţiatic realizat prin intermediul unor serii de analize, exemple, exerciţii practice şi chestionare. Ea vă însoţeşte, pas cu pas, către reunificarea spiritului dumneavoastră logic, structurat, cu spiritul intuitiv.

O întrebare fundamentală de la care a pornit cartea de faţă: cum să vă găsiţi propriile răspunsuri? Autoarea vă conduce spre descoperirea rolului fundamental pe care îl are intuiţia şi vă arată cum să o amplificaţi pentru a vă fi de folos în fiecare zi. Astfel, veţi învăţa să identificaţi şi să faceţi schimbările necesare în viaţă.

Citind aceste pagini, veţi afla cum să deveniţi din ce în ce mai conştient de intuiţia dumneavoastră, pentru a putea înţelege semnificaţia situaţiilor prin care treceţi, pentru a vă crea relaţii care să vă aducă împlinire, pentru a vă găsi locul potrivit… şi a vă descoperi misiunea pe care o aveţi în viaţă.

VANESSA MIELCZARECK, scriitoare, conferenţiară şi terapeută, este cea care a dezvoltat conceptul de inteligenţă intuitivă, pe care îl predă în cadrul seminarelor sale.

Încă de la vârsta de 20 de ani şi-a îndreptat atenţia către dezvoltarea personală şi spirituală. Motivată de dorinţa de a-i ajuta pe ceilalţi, în anii ’90 a început pregătirea în psihoterapie, terapie emoţională şi coaching. S-a iniţiat, de asemenea, în yoga şi în meditaţia tai chi.

Pornind de la câteva întrebări simple: „Cum ne găsim propriile răspunsuri şi cum ne exprimăm forţa interioară?“, „Cum dăm un sens lucrurilor care ni se întâmplă?“, „Cum schimbăm cursul lucrurilor?“, Vanessa Mielczareck a desfăşurat ample cercetări în privinţa intuiţiei.

Împreună cu soţul său, Gilles Guyon, a fondat o şcoală care oferă cursuri de coaching în ţările francofone.

Toate cărţile sale gravitează în jurul intuiţiei, fericirii, conştiinţei, înscriindu-se pe linia psihologiei pozitive.

Iată ce spun câteva personalităţi marcante despe conceptul de inteligenţă intuitivă:

“Mintea intuitivă este un dar sacru, iar cea raţională un servitor de nădejde. Am creat o societate care preamăreşte servitorul, însă a uitat de dar.” – Albert Einstein

“Cunoaşterea umană începe cu intuiţia, îşi face apoi drum către concepte, pentru a ajunge, în cele din urmă, la idei.” – Immanuel Kant

“Puterea pe care ţi-o conferă inteligenţa intuitivă te va feri toată viaţa de rău.” – Lao Zi

În continuare găsiţi cuprinsul acestei cărţi:

Mulţumiri

Capitolul 1 Fiinţa creatoare
Îndrăzniţi să vă schimbaţi şi să vă regăsiţi puterea creatoare

Capitolul 2 Fiinţa intuitivă
Îndrăzniţi să trăiţi şi să vă exprimaţi capacităţile interioare

Capitolul 3 Fiinţa de suflet
Cum să ai relaţii creative şi înfloritoare cu ceilalţi

Capitolul 4 Fiinţa autentică
Cum să vă găsiţi locul potrivit, să vă împliniţi şi să fiţi deschis la abundenţă

Glosar
Bibliografie

Iată şi un scurt fragment:

Schimbare = mişcare = viaţă

„Conştiinţa polarităţilor este cea care, prin filtrul inevitabil al subiectivităţii noastre, ne întemeiază judecata. Astfel, schimbarea ne pune în faţa a ceea ce este permanent.

Aceşti doi termeni nu pot exista unul fără altul. Ei se înscriu în dualitatea naturii umane. Apreciem o stare în funcţie de opusul său, cum ar fi schimbarea şi permanenţa, fericirea şi nefericirea, frumosul şi urâtul, dragostea şi ura etc.

Schimbarea îşi desăvârşeşte sensul în actul abandonului a tot ceea ce este cunoscut şi liniştitor pentru a se proiecta în necunoscut. Aceasta implică ieşirea din cadrul nostru de referinţă obişnuit pentru a explora un teren nou, un loc în care să investim, fiind nevoiţi să experimentăm totul şi să creăm.

Ne este foarte greu să trecem de la o stare la alta. E ca şi cum ar trebui să nu mai existăm pentru ceva anume, iar această perspectivă este terifiantă. Asta ne demonstrează cât de nepregătiţi suntem în mod natural să renunţăm la ceea ce avem. Nevoia noastră de siguranţă şi de certitudine este atât de înrădăcinată!

Cum orice schimbare modifică în mod obligatoriu bazele pe care ne sprijinim, ne putem simţi zdruncinaţi.

În faţa schimbării, folosim două căi de fugă, adesea provizorii:

1. Una constă în a te afla în negare: este opţiunea fugii. Este vorba despre maniera de a nu te confrunta cu ceea ce îţi apare în faţă. Înseamnă să decizi că acest lucru nu există şi să ignori ceea ce ţi se pregăteşte. Această atitudine de evitare sau de fugă nu este decât o iluzie de moment. Într-adevăr, am remarcat adesea că propunerea de a schimba ceva se precizează mai târziu, sfârşind prin a se impune.

2. Cealaltă înseamnă să rezişti cu orice chip. Sunt foarte multe persoane care se înverşunează să menţină ordinea stabilită în viaţa lor. Atunci, acestea „pun lacăt” asupra a tot ceea ce ar putea fi susceptibil să modifice sau să perturbe mediul în care trăiesc. Aceste atitudini rigide se manifestă prin intermediul gândurilor, al cuvintelor sau chiar al acţiunilor. „Viaţa mea este foarte bună aşa cum este. Vreau ca totul să rămână aşa.”

Această dorinţă de a păstra totul pe loc vine dintr-o tentativă de a controla orice lucru, oprind mişcarea. Dar asta nu poate funcţiona decât o anumită perioadă. Ne putem agăţa, de exemplu, de locul de muncă, de partenerul nostru, de copii, de mediul nostru de viaţă, de casă, iar într-o zi pierdem totul doar pentru că am vrut să avem totul.

Îndoielile noastre, ispita refuzului blochează elanul iniţial, evoluţia noastră şi, odată cu ea, sensul existenţei noastre. Ceea ce încercăm să ascundem sau de care vrem să fugim revine într-o zi la suprafaţă, cu forţa şi energia pe care le-am depus pentru a-l înăbuşi.”

Editura: Curtea Veche
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 328
Data apariţiei: februarie 2014

Preţ: 29 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Curtea Veche, accesând acest link

Sursa: http://www.curteaveche.ro, http://www.eusunt.ro

Mai jos găsiţi şi alte cărţi care abordează subiectul intuiţiei, un ajutor pe care nu ar trebui să îl neglijăm în multe situaţii de viaţă:

Intuiţia. Inteligenţa inconştientului de Gerd Gigerenzer (Editura Curtea Veche) – link

În această carte incitantă, autorul Gerd Gigerenzer ne împărtăşeşte secretul pentru a lua cele mai bune decizii. Contrar opiniei generale, acesta nu constă în a aduna cât mai multe informaţii în legătură cu ceea ce te preocupă, ci, din contră, de a te debarasa de ele, accesându-ţi în acest fel resursele creative inconştiente şi intuind ceea ce trebuie făcut.  

Ai încredere în propriile instincte. Instrumente secrete pentru utilizarea celui de-al şaselea simţ de Sonia Choquette (Editura Prestige) – link

În această carte fascinantă, vindecătoarea vibraţională şi învăţătoarea spirituală Sonia Choquette lucrează cu cele şase simţuri pentru a dezvălui secretele de care aveţi nevoie pentru a vă trezi vocea intuitivă şi… a avea încredere în vibraţiile voastre. Intuiţia vă sprijină creativitatea, ajută la vindecarea rănilor emoţionale şi vă calmează temerile şi nesiguranţa inimii. Vă aduce pacea minţii şi vă arată cum să trăiţi o viaţă superioară, mai armonioasă. Pentru a vă bucura pe deplin de viaţa voastră şi pentru a accesa simţul înnăscut al siguranţei, încrederii şi curajului pe care îl meritaţi, învăţaţi să… aveţi încredere in instinctele voastre!

INTUIŢIA: Cunoaşterea de dincolo de logică de OSHO (Pro Editură şi Tipografie) – link

Dacă intuiţia ar veni prin raze sau unde, am putea fabrica un instrument pentru a le capta. Însă nici un instrument nu poate capta intuiţia, pentru că nu e un fenomen ondulatoriu. Nu e deloc un fenomen; este doar un salt de la nimic la existenţă. Exact asta înseamnă intuiţia, de asta raţiunea o neagă. Raţiunea o neagă din cauză că e incapabilă s-o întâlnească. Raţiunea poate întâlni numai fenomenele care pot fi împărţite în cauză şi efect. Conform raţiunii, există două domenii de existenţă, cunoscutul şi necunoscutul. Iar necunoscutul înseamnă ceea ce nu se cunoaşte încă, dar se va cunoaşte într-o bună zi.

Alte postări în categoria Autocunoaştere:
Fascinanta construcţie a Eu-lui – Augusto Cury
Esenţa autismului – William Stillman
Ce tip de carieră ţi se potriveşte? – Donna Dunning

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s