Din ce în ce mai bine – Burt Goldman, Ove Sehested

din-ce-in-ce-mai-bine_micaEditura ESP System, care a publicat recent cartea Din ce în ce mai bine, scrisă de Burt Goldman şi Ove Sehested, realizează traducerea şi editarea în România a unor cărţi consacrate în lume în domeniul programelor de autocontrol mental şi al descoperirii capacităţilor minţii umane.

Numele editurii, ESP SYSTEM, provine din programul SILVA UltraMind ESP System, lansat în 1997 în SUA de către Jose Silva, fondatorul celui mai cunoscut şi celui mai de succes program de dezvoltare a minţii umane, aplicat deja în multe ţări din lume.

Din ce în ce mai bine poate fi cea mai remarcabilă carte pe care aţi citit-o vreodată. Cartea descrie cursul creat de Jose Silva şi predat în toată lumea, încă din 1966, prin care participantul învaţă să îşi controleze mintea cum n-a visat niciodată. Mintea fiecăruia dintre noi adăposteşte un potenţial extraordinar şi neexploatat la capacitatea sa maximă.

Titlul ”Din ce în ce mai bine” nu este unic doar în privinţa conţinutului, ci şi în privinţa stilului. Ove Sehested descrie cursul Silva la care a participat, iar instructorul Burt Goldman îl convinge pe Ove, puţin câte puţin, atât la curs cât şi după, despre programul Silva. Deosebit de edificatoare sunt efectele discuţiei de după curs, pe care cei doi le au în intimitatea biroului instructorului. Ove îşi asumă rolul gânditorului pesimist şi preia punctul de vedere opus, iar Burt Goldman, cu superba sa înţelegere asupra subiectului, parează cu pricepere fiecare întrebare cu explicaţii simple şi concise.

Cartea este o poartă, ca o introducere, spre fantastica putere a minţii umane. Ascunsă în fiecare dintre noi, această forţă este ca un gigant adormit aşteptând să fie trezit. Cursul Silva este cheia acestei treziri, deschizând uşa spre o lume mai bună pentru tine şi pentru toată omenirea.

Iată şi opinia lui Jose Silva despre această carte:

Ove şi Burt au făcut o muncă admirabilă de a menţine exactitatea scopului şi esenţei programului nostru. În acelaşi timp, ei au scris o carte uşor de citit şi foarte distractivă.

Speranţa mea este că această carte va menţine şi va consolida interesul a milioane de absolvenţi şi, în acelaşi timp, va introduce acest subiect şi altor oameni, ajutând la a face această planetă o lume mai bună, unde oamenii pot fi devotaţi beneficiului umanităţii.

În continuare găsiţi un fragment din această carte:

“…persoana nefericită care „nu visează niciodată” se confruntă cu o dilemă: cum poţi lucra cu vise pe care nu ţi le aminteşti? Încă o dată, controlul mental vine cu o soluţie.

O voce groasă se auzi huruind din apropierea spatelui sălii: „Da, toate astea sunt frumoase, dar mie îmi este teamă să visez; tot ce visez vreodată sunt coşmaruri!” Clasa a chicotit la auzul acestor vorbe.

Burt s-a uitat să vadă cine a vorbit. „Da, George, înţeleg ce simţi. Dar chiar şi un coşmar nu este nimic altceva decât un vis, un set de simboluri pe care tu, subconştientul tău, le-a adus împreună pentru a încerca să-ţi spună ceva. Un coşmar devine înspăimântător atunci când îţi petreci mai mult timp cu simbolurile decât cu simbolistica.

„Daţi-mi voie să explic acest lucru. Să zicem că aţi avut un vis în care vă aflaţi departe, în mijlocul oceanului, şi începeţi să vă înecaţi. Ăsta chiar e un coşmar! Şi, cu cât petreceţi mai mult timp gândindu-vă la înec, cu atât va deveni mai oribil. Dacă, pe de altă parte, vă reamintiţi vouă înşivă că nu este nimic mai mult decât un model de gânduri care au ieşit la suprafaţă în timpul somnului şi începeţi să lucraţi la găsirea semnificaţiei acelor gânduri, atunci, aspectul de coşmar se va estompa şi îi puteţi vedea semnificaţia curând.”

„Ce ar însemna asta, înecul?” a întrebat o doamnă.

Burt s-a gândit un moment. „Aş putea considera apa, oceanul, ca fiind subconştientul. În vis, mă scufund în acesta, fiind copleşit de el. S-ar putea să pun semn de egalitate între subconştient şi emoţiile mele şi aş înţelege visul ca însemnând că emoţiile mele, care îşi au originea în subconştient, au tendinţa de a acapara ce este mai bun în mine. Dacă aşa ar sta lucrurile şi aş fi excesiv de emotiv, probabil că aş şti deja lucrul acesta oricum.

„Deci, de ce să mă deranjez să visez despre ceva ce ştiu deja? Ei, bine, un motiv ar putea să fie acela că nu am dat destulă importanţă acestui aspect. Atunci, visul ar putea însemna un mic ghiont care spune: ‘Hei, hai să nu ne emoţionăm aşa de uşor,’ sau ceva de acest gen. Poate că, dacă aş fi continuat să lucrez cu acel vis, i-aş putea vedea relaţia cu o altă fază din viaţa mea. Ca rezultat al acestei relaţii, înţelesul visului ar putea dobândi o importantă reală.”

„Dar unde aţi învăţat să interpretaţi toate aceste simboluri?”, a întrebat altcineva.

„Nu am învăţat. Dacă aş avea un asemenea vis, l-aş trimite în spatele minţii, ca să spun aşa, şi aş lucra cu el în momente ocazionale. Curând mi-ar apărea ceva în minte şi, dacă ar fi corect, aş avea probabil un fel de sentiment interior că aşa stau lucrurile. Folosirea mării ca simbol al subconştientului sau emoţiilor ar putea fi rezultatul a ceva ce am citit cu mult timp în urmă, ceva ce am uitat demult.”

Burt a făcut un moment de pauză, apoi a continuat: „Exerciţiul următor – o să vă cobor în alfa pentru el într-o clipă – vă va da modalităţi de a lucra cu visele voastre. Desigur că primul lucru este să vi le amintiţi. Deci, primul program pe care o să vi-l dau este să vă amintiţi un vis, un singur vis. Înainte de a merge la culcare, intraţi în alfa şi spuneţi-vă că doriţi să vă amintiţi un vis şi că vă veţi aminti un vis.

„După ce aţi realizat acest lucru cu succes de câteva ori, veţi lucra pentru a vă aminti toate visele dintr-o noapte. Aceasta va însemna că vă veţi trezi probabil de câteva ori pe parcursul unei nopţi cu un vis sau două proaspete în minte. Ar trebui să aveţi o hârtie şi un creion la îndemână ca să le puteţi nota înainte de a se estompa.

„Cu ajutorul acestei metode, veţi avea, în scurt timp, o carte plină de vise cu care să lucraţi şi poate mai multe nopţi nedormite decât v-aţi putea permite. Aşa că veţi merge la metoda numărul trei, care va rezolva problema.

„A treia metodă vă programează pentru un anumit vis care să rezolve o anumită problemă. În acest mod, nu veţi sări din somn de şase ori pe noapte; veţi avea un singur vis, unul cu un înţeles real, pe care veţi reuşi să vi-l amintiţi cu claritate atunci când vă treziţi dimineaţa la ora voastră obişnuită. Dacă vreţi să lucraţi cu visele, aceasta este metoda pe care aţi vrea să o perfecţionaţi.

„Totuşi, nici acesta nu este scopul final. O modalitate mai avansată vă poate face să comandaţi conştient un vis. Puteţi să iniţiaţi visul pe care îl doriţi sau puteţi să intraţi într-un vis pe care îl aveţi şi să-l controlaţi, la fel cum un regizor controlează un film. Acest lucru este oarecum asemănător cu o proiecţie astrală.”

Editura: ESP System
Dimensiuni: 14,5×21 cm
Număr pagini: 201
Data apariţiei: ianuarie 2014

Preţ: 32,70 RON

Cartea se poate achiziţiona la preţul de 31 lei, accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Mai jos găsiţi detalii despre alte două cărţi scrise de Burt Goldman, publicate tot la Editura ESP System:

O viaţă mai bună prin control mentallink

În cartea O viaţă mai bună prin control mental veţi învăţa mai multe despre sistemele de credinţe, frică şi schimbare. Veţi învăţa cum să vă comportaţi cu copiii voştri şi cum să-i ajutaţi. Veţi învăţa de ce anumite programări sunt eficiente şi motivele pentru o sănătate bună şi atitudini pozitive. Veţi învăţa o metodă nouă de control al greutăţii care chiar dă rezultate şi un program pentru fumători.

Veţi găsi un capitol uimitor despre iubire care vă va oferi o înţelegere clară a acestei emoţii şi cum o puteţi folosi ca forţă dinamică în viaţa voastră. Veţi afla de ce unii oameni sunt predispuşi spre eşec şi de ce alţii atrag succesul şi tehnicile specifice care să vă ajute să aveţi succes. Există un capitol despre iubire, unul despre nivelul alfa şi unul despre afaceri.

Puterea autocontrolului mental link

Aceasta este o carte despre perfecţionarea vieţii, atingerea scopurilor şi controlul propriei minţi. Programul autocontrolului mental cuprinde tehnici de rezolvare a problemelor pentru a te ajuta să înţelegi cum eşti afectat de influenţe exterioare de-a lungul vieţii. Vei afla, în aceste pagini, căi de a te elibera de influenţa negativă a altora. Vei învăţa să iei decizii proprii cu privire la sănătate, destin, relaţii, sănătate mentală şi efectiv toate celelalte aspecte ale vieţii tale. Tehnicile folosite au fost concepute, testate şi corectate de sute de mii de participanţi din întreaga lume.

Sursa: http://www.eusunt.ro, http://www.espsystem.eu

Alte postări în categoria Informaţie spirituală:
Cunoaşterea şi fluxurile de conştiinţă cuantică – Niculina Gheorghiţă
Integrarea sufletului – Sal Rachele
Cunoaşterea de sine – Lobsang Rampa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.