Cunoaşterea şi fluxurile de conştiinţă cuantică – Niculina Gheorghiţă

studis_cunoasterea_si_fluxurile_de_constiinta_cuanticaCartea Cunoaşterea şi fluxurile de conştiinţă cuantică – Ghid practic de psihologie cuantică, scrisă de psihologul Niculina Gheorghiţă, a fost publicată de curând la Editura StudiS şi îşi propune să ofere, atât cursanţilor care se instruiesc în Psihologia Cuantică, cât şi publicului interesat, un serial de ghiduri cu un concentrat conţinut de iniţiere şi de stimulare a auto-educării spirituale.

Totuşi, faţă de celelalte cinci cărţi-ghid anterioare, această carte prezintă în bună parte o altă „coloratură”, datorită însăşi unei „inspiraţii” primite din zone îndepărtate în care continuă să se păstreze tradiţii antice, cu profunde reverberaţii spirituale.

Niculina Gheorghiţă este psiholog clinician principal, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, consilier psihospiritual şi terapeut licențiat Expert Bowen (nivel master 2), acreditat de Bowen Therapy Academy of Australia.

Ea are o experiență de 25 de ani în cercetare și practică în  domeniul psihospiritual,  în vindecarea sufletească, psihică și fizică, cu participări și prezentări la simpozioane și conferinţe de terapii alternative.

Obţine a doua licenţă în psihologie în anul 2005, moment în care începe să împletească terapia de suport psihologică cu terapia spirituală. În anul 2006 primeşte atestatul de liberă practică în psihologie clinică. Participă la diverse conferinţe şi workshopuri cu specific psihologic şi psihoterapeutic din România şi din stăinătate.

În anul 2011 creează și începe să predea cursul de dezvoltare personală și spirituală “Regăsirea puterii interioare”.

În vara anului 2012 obţine diploma de terapeut expert bowtech la “Academia de Bowtech din Australia” – o terapie de relaxare, antistres, cu rezultate deosebite asupra depresiilor, fobiilor de toate tipurile, tulburărilor anxioase, traume, diverse afecţiuni fizice etc.

Tot în vara anului 2012 are loc lansarea primei cărţi, Regăsirea puterii interioare – ghid practic de psihologie cuantică, la Editura Hamangiu, București.

În toamna anului 2012, începe să predea cursul de dezvoltare personală și spirituală “Orice femeie poate fi fericită!”

În anul 2013 lansează la Iași următoarele sale cărţi, publicate de Editura Studis din Iaşi, şi anume: Bucuria de a trăi fără mască – ghid practic de psihologie cuantică; Bucuria de a trăi în și cu Dumnezeu – ghid practic de psihologie cuantică; Credințele noastre creează realitatea noastră- ghid practic de psihologie cuantică; Afirmații pentru voi… – îndrumar de psihologie cuantică.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul autoarei: http://www.holisterapi.ro.

Iată şi cuprinsul acestei cărţi:

Introducere
Capitolul 1: Taina cunoaşterii
Capitolul 2: Cunoaşterea, comoara cea mai de preţ
Capitolul 3: Vibraţia gândurilor şi deosebirea lor
Capitolul 4: Cunoaşterea, forţa care te înalţă pe un flux de conştiinţă superior
Capitolul 5: Faptele indică cunoaşterea autentică, trăită şi manifestată
Capitolul 6: Descoperirea Iubirii de Sine
Capitolul 7: Cunoaşterea şi Iubirea de Sine
Anexă, îndrumări, Agendă de lucru
Bibliografie

Mai jos găsiţi şi un scurt paragraf din primul capitol, intitulat Taina cunoaşterii:

1.1. De ce taină?

“Pentru că în spatele acestui proces se ascunde o adevărată minune, care se manifestă la nivelul creierului. Din creier pleacă toate comenzile către interiorul corpului nostru fizic şi către crearea realităţii în exterior. Ceea ce conţinem în interior se reflectă ca într-o oglindă în exterior. Voi detalia mai jos acest proces.

Conştiinţa din jurul nostru este formată din toate emanaţiile noastre, a fiinţelor vii, care sunt sub formă de gând, emoţie, trăire şi emisiile tuturor obiectelor date prin formă, culoare, etc. din mediul înconjurător. Aceste emanaţii care alcătuiesc conştiinţa, au frecvenţe electrice diferite. Unele sunt de frecvenţă foarte coborâte şi lente, anume cele care predomină în con ştiinţa socială, planul material, în programul de supravieţuire, iar altele au frecvenţe în lungimi de undă foarte ridicate, înalte, în programul de creaţie şi sunt gândurile nelimitate ale Supraconştiinţei, Sinelui Divin, Dumnezeu.

Conştiinţa este suma tuturor valorilor de frecvenţă diferită ale gândului, iar fiecare valoare de gând atrage valori asemănătoare, adică fac frecvenţă specifică (asemănătoare) cu altele de pretutindeni.

Creierul nostru este un mare receptor de frecvenţe electrice ale gândului. El are diferite părţi specializate pentru a primi, găzdui şi amplifica diversele frecvenţe ale gândului.

Suntem alimentaţi în permanentă cu toate aceste gânduri şi emisii, dar rezonăm cu cele pe care le conţinem ca frecvenţă aurică. În momentul în care acceptăm şi contemplăm un gând şi apoi îl menţinem în creierul nostru suficient timp (depinde de câtă concentrare şi atenţiei îi dăm), acel gând va face parte din noi.

Creierul transformă gândurile în curent electric, iar în funcţie de concentrare îl amplifică mai mult sau mai puţin şi apoi îl trimite prin sistemul nervos central către fiecare parte din corpul fizic până la nivelul structurii ADN. Prin acest proces, acel gând face parte din noi, devine înţelegere şi creşte sau diminuează nivelul de frecvenţă al fiinţei în general.

De aceea se spune că dacă faci cuiva ceva distructiv, de fapt îţi faci ţie. Prin trăire, tu implementezi acea faptă prin gândurile acceptate şi amplificate în creier la nivelul corpului care vor atrage la rândul lor evenimente, situaţii, momente prin care vei experimenta ceea ce conţii, ce ai implementat prin trăire în corp. Tot ceea ce trăieşti devine înţelegerea care duce la înţelepciune. Adică la rezultate care ţin de dezvoltare, stagnare sau distrugere. Noi alegem prin atenţie şi concentrare ce vom trăi, fie dacă suntem conştienţi şi atenţi, fie dacă nu suntem conştienţi şi atenţi.

„Ai toată viaţa un şcolar pe care niciodată nu trebuie să-l pierzi din ochi: tu însuţi.” (Nicolae Iorga)

1.2. Glandele responsabile de crearea realităţii

Capacitatea pe care o are creierul nostru de a primi diferite frecvenţe de gând este controlată de glanda pituitară, care se situează între cele două emisfere cerebrale. Pituitara este cea care de fapt guvernează creierul. Ea mai este numită şi cea de-a şaptea pecete, sigiliu (chakra). Glanda Pituitară este responsabilă de coordonarea diverselor părţi din creier care se ocupă cu recepţionarea şi găzduire a frecvenţei unui gând.

„Pituitara este poarta ce vă deschide capacitatea de a contempla şi a raţiona cu gândul, de a-l realiza în corp şi de a-l materializa apoi într-o experienţă.” (Maestrul Ramtha)

Creierul nostru este condus şi controlat prin funcţiile acestei glande endocrine puternice, printr-un sistem complex de secreţii hormonale.

După pituitară, ca importanţă în sistemul glandelor hormonale este glanda pineală. Ea este denumită ochiul al treilea sau chakra Ajna. Aceasta se ocupă de amplificarea frecvenţei gândurilor noastre pentru a putea fi transmise la nivel celular în corpul fizic. Pineala răspunde şi de menţinerea armoniei funcţiilor corpului prin secreţia hormonilor emişi de glandele endocrine.

Pentru a amplifica un gând, pineala are nevoie de un hormon care este secretat de glanda Pituitară.

Cu cât frecvenţele gândului pe care le acceptăm în creier sunt mai ridicate, cu atât secreţia hormonală este mai abundentă în organism. De asemenea cu cât frecvenţele sunt mai înalte, cu atât pituitara activează pineala, care îşi secretă hormonii care activează creierul pentru a primi gânduri de frecvenţe mai înalte.

Cu alte cuvinte, cu cât stăm pe un flux de conştiinţă mai ridicat ca frecvenţă, cu atât atragem gânduri de frecvenţe înalte. De exemplu, cu cât primim şi trăim o bucurie cu toată fiinţa, cu atât atragem alte bucurii în realitatea noastră. În acelaşi mod, cu cât acceptăm în mintea noastră un gând de supărare sau întristare, cu atât atragem în realitatea noastră evenimente, momente, situaţii care aduc tristeţe şi supărare. De noi depinde ce acceptăm în creierul nostru. Acceptarea se traduce prin faptul că dai atenţie unui gând, un anumit timp cât să creeze calea spre celulele corpului fizic.

De ce i se spune glandei pineale ochiul al treilea?

Deoarece prin ochi tu poţi vedea la distanţă. În funcţie de cât de deschis este ochiul (câtă deschidere ai), vezi mai departe sau mai aproape. Deschiderea apare ca urmare a acceptării că ceva este posibil. După acceptare activezi credinţa că se poate. Şi uite aşa apare procesul materializării:

cunoştinţele – acceptarea – credinţa – materializare

Cunoaşterea duce la acceptare. Acceptarea duce la activarea forţei interioare care este credinţa, iar credinţa duce la împlinirea gândului acceptat, adică la materializare. Pentru a experimenta toate acestea, daţi-vă voie să trăiţi în bucurie, pace, armonie. Acceptaţi că e posibil şi viaţa voastră va fi plină de evenimente, situaţii, momente care vă vor aduce bucurie, pace şi armonie.

1.3. Pituitara şi rolul major în Acceptare

Cunoştinţele duc la acceptare. Pentru a materializa ceva, important este ca acea dorinţă să intre în aria ta de acceptare. Accepţi atunci când vezi că şi alţii au putut. Pentru a accepta ceva este necesar să ştii că mai sunt şi alte variante sau posibilităţi. În momentul în care deţii nişte cunoştinţe, le poţi transforma în cunoaştere prin practică şi aplicare în viaţa personală.”

Editura: StudiS

Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 128
Data apariţiei: ianuarie 2014
Preţ: 20 RON

Cartea se poate achiziţiona la preţul de 19 RON (5% reducere), accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Iată câteva detalii şi despre celelalte cărţi scrise de Niculina Gheorgiţă:

Afirmaţii pentru voi…link

Cartea Afirmaţii pentru voi… este un îndrumar cu diverse afirmaţii comentate. Aceste comentarii au ca scop înţelegerea din punct de vedere cognitiv şi nu numai a afirmaţiilor respective. Este un îndrumar prin care cititorul îşi va crea prin exerciţiu noi reţele neuronale.

Bucuria de a trăi fără mascălink

Când ne iubim pentru cine suntem, nu există nimic ce nu poate fi atins şi experimentat. Dacă ne iubim cu adevărat călătorim numai pe calea bucuriei. Atunci când suntem în starea de bucurie, suntem bucuroşi, fericiţi şi vibraţional suntem în fluxul de conştiinţă a ceea ce este Dumnezeu – iar în acest flux nu există loc pentru invidie (deoarece fiecare poate avea ce vrea). În această stare de bucurie este greu să urăşti pe cineva, este greu să ataci sau să răneşti pe cineva.

Bucuria de a trăi în şi cu Dumnezeulink

Acceptaţi faptul că sunteţi minunaţi, că sunteţi magnifici, că sunteţi frumoşi, că ştiţi tot ce aveţi nevoie să ştiţi, că puteţi face orice vă doriţi, atât timp cât nu vă folosiţi de oameni pentru a vă împlini nişte nevoi. Acceptaţi faptul că vă este permis să vreţi toate astea şi toată viaţa va fi o mare bucurie şi împlinire. Acceptaţi faptul că sunteţi creatorii realităţii voastre iar viaţa va fi un miracol trăit conştient şi firesc.

Credinţele noastre creează realitatea noastrălink

Conform cunoaşterii că noi suntem ceea ce gândim iar gândurile devin în timp credinţe, tot ceea ce vrem este o alegere a ceea ce vom trăi. Viaţa este o alegere, faptul că vrem să credem că ceva funcţionează sau nu este o alegere, pentru a merge undeva în întuneric sau a aprinde lumina este o alegere, aşa că pentru a fi fericit important este să alegi să fii asta.

Regăsirea puterii interioarelink

Când apare starea de bucurie devii una cu Împărăţia Sinelui tău. Aţi trăit acest sentiment de unime cu totul? Căutaţi în viaţa voastră, eu cred că l-aţi trăit aşa cum l-am trăit şi eu. Vă reamintesc că este ceva extraordinar, ceva magnific, înălţător care te face să te simţi puternic şi stăpân pe viaţa ta. Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima această stare. Când ajungi să ai această stare, e clar alb pe negru că ţi-ai regăsit puterea interioară. În momentul acela devii suveran, eşti propriul tău stăpân, tu eşti elevul, tu eşti profesorul, tu eşti actorul şi tu eşti spectatorul. Adică ajungi să te iubeşti pe tine, pentru că procedând astfel de fapt îl iubeşti pe Dumnezeu. Nu există iubire mai mare decât iubirea de Sinele pur şi Sfânt, căci numai din această iubire se naşte libertatea. Iar din libertate se naşte bucuria.

Sursa: http://www.divin.ro, http://www.holisterapi.ro

Alte postări în categoria Informaţie spirituală:
Creaţie artistică şi creaţie spirituală – Omraam Mikhael Aivanhov
Iubirea n-a uitat pe nimeni – Gary R. Renard
Integrarea sufletului – Sal Rachele

Reclame

2 gânduri despre „Cunoaşterea şi fluxurile de conştiinţă cuantică – Niculina Gheorghiţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.