Curaj – Debbie Ford

curaj_micaLa Editura For You a apărut, cu câteva zile în urmă, o nouă carte a regretatei scriitoare Debbie Ford, intitulată Curaj. Învingeţi frica şi activaţi-vă încrederea în sine.

Iată ce spune despre această carte Wayne Dyer, un cunoscut autor motivaţional:

“În această carte profundă, colega şi prietena mea, Debbie Ford, prezintă detaliat un plan înălţător şi practic, pentru a trăi o viaţă plină de curaj. Cu fiecare capitol, vi se va dezvălui sinceritatea sa îndrăzneaţă. Într–adevăr, ea a luat în calcul toate posibilităţile. În paginile cărţii de faţă, găsiţi o descriere completă a tuturor elementelor necesare pentru a începe să trăiţi într–un mod plin de încredere, cu siguranţă de sine.

Debbie povesteşte elocvent, despre propria transformare – de la o abordare bazată pe frică, a problemelor din viaţa sa, la a fi o femeie puternică, plină de curaj. Ea loveşte cu toată forţa, nu omite nimic şi am fost plăcut surprins observând că loviturile sale actuale sunt îndreptate chiar împotriva sinelui său temător, din trecut. Astfel, ea vă permite să beneficiaţi de pe urma slăbiciunii sale anterioare. Nu mai am ce să adaug în această introducere la cartea lui Debbie. Ea prezintă, în întregime, un plan pentru a trăi o viaţă plină de curaj. Pe măsură ce citiţi şi vă însuşiţi darurile sale profunde, vă asigur că veţi deveni din ce în ce mai pregătiţi să faceţi faţă tuturor provocărilor din viaţa voastră, aflându–vă într–o poziţie nouă şi puternică, plină de încredere în sine –şi, da, de curaj.

Doresc să spun câteva cuvinte despre modul în care Debbie Ford pune în practică acest concept de curaj. În timp ce citeam această carte, am fost uluit de cât de dornică era Debbie să arunce toată prudenţa pe fereastră. În aceste pagini, ea şi–a dat, pur şi simplu, frâu liber. A dat dovadă de un curaj pe care foarte puţini scriitori sunt dornici să–l îmbrăţişeze – mai ales scriitori atât de cunoscuţi ca Debbie Ford. Decenii întregi le–am spus celor din public că, dacă doresc să depăşească banalul din vieţile lor, trebuie să fie dispuşi să–şi schimbe imaginea de sine. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să înţeleagă pe deplin că imaginea lor de sine se bazează pe toate lucrurile pe care au ajuns să le considere adevărate. Astfel, dacă duc o viaţă banală, lipsită de sentimentul că–şi împlinesc menirea divină, trebuie să realizeze că adevărurile lor interioare i–au adus în acest loc, numit banal. Aşadar, pentru a vă înnobila viaţa, sunteţi provocaţi să vă schimbaţi imaginea de sine – adică, să schimbaţi lucrurile despre care, înainte, credeaţi că sunt adevărate.

Pentru aceasta, este nevoie de un anume tip de curaj pe care puţini doresc sau ajung vreodată să îl aibă. A spune „Ceea ce credeam înainte că este un adevăr fundamental, acum consider că a fost o idee greşită de–a mea”, înseamnă, pur şi simplu, a renunţa la istoria voastră personală. A vă schimba nu doar comportamentul actual, ci şi a adopta un nou set de adevăruri, care vă fac să recunoaşteţi că cele vechi erau, într–adevăr, minciuni – minciuni ce întreţineau un mod de viaţă care aproape întotdeauna duce la dezastru, sub o formă sau alta. Mărturisirea convingerilor false din trecut şi adoptarea unor noi adevăruri reprezintă un act autentic de curaj – mai ales în cazul unei persoane publice de mare succes, cum este autoare cărţii pe care urmează s–o citiţi. Debbie Ford a făcut chiar acest lucru, în această carte profund curajoasă. Ea nu doar că şi–a schimbat imaginea de sine şi a adoptat noi adevăruri despre propria persoană, ci vă oferă şi vouă un plan genial, pentru a putea face acelaşi lucru. Sinceritatea sa brutală reprezintă curajul său.

Am urmărit acest curaj dintr–o poziţie foarte personală, nu cu mult timp în urmă, la Institutul Omega din New York. Debbie şi cu mine am primit şansa de a privi în străfundul fiinţei noastre, de a ne conecta la sinele nostru superior, divin –Dumnezeul din noi –şi de a ne asuma rolul desemnat, de a preda adevăruri spirituale, celor care ne citesc cărţile şi ne ascultă vorbele. Debbie a stat într–o cameră lângă cea în care stătea Mira, partenera mea spirituală, şi cu mine, atunci când ne–am întâlnit cu învăţătorul mistic Ioan al lui Dumnezeu –aflat într–o vizită, din Brazilia –şi am beneficiat de şedinţe de vindecare divină. În fiecare zi stăteam lângă patul lui Debbie, care–şi revenea de pe urma chirurgiei spirituale. Amândoi am remarcat curajul său fenomenal, pe măsură ce corpul i se vindeca de forma rară de cancer de care suferise ani la rând, după intervenţia divină a lui Ioan al lui Dumnezeu.

Deşi disconfortul său era evident, Debbie nu s–a plâns nici măcar o dată, mereu recunoscătoare pentru fiecare clipă a vieţii. Ea dorea să fie sinceră şi deschisă în privinţa lungii sale lupte cu cancerul, pe care–l ţinuse secret, temându–se că va fi copleşită de părerile şi proiecţiile oamenilor –dar nu şi acum. Temerile sale au fost înlocuite de dragoste –un nou tip ceresc de dragoste, care a luat naştere din curajul de a fi ea însăşi şi de a–şi preţui propria minunăţie. Am stat lângă patul său şi am privit cum această femeie frumoasă a pus în practică lucrurile despre care a scris într–un mod atât de pătrunzător, cuprinzător, în această carte –cuprinse în vechea zicală: „Frica a bătut la uşă, dragostea a deschis şi nu era nimeni acolo.”

Urmaţi sfatul înţelept al lui Debbie. Renunţaţi la vechile adevăruri, care nu erau decât iluzii. Acesta este adevărul vostru: Îl aveţi pe Dumnezeu în voi. Trăiţi în conformitate cu acesta şi totul va fi bine. Acesta e curajul. Iubesc această carte. Iubesc felul în care a fost scrisă. Şi, mai presus de toate, te iubesc pe tine, Debbie. Mă inspiri.”

Autoarea Debbie Ford, cotată de New York Times ca unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, este o expertă de recunoaştere internaţională în domeniul transformării spirituale. Cele trei cărţi publicate anterior, Partea întunecată a căutătorilor de lumină, Întrebările potrivite, Divorţul spiritual şi Secretul umbrei au fost traduse în douăzeci şi două de limbi şi sunt folosite ca manuale de educaţie în universităţi şi alte instituţii de educaţie şi de pregătire spirituală de pe tot globul. Este fondatoarea Institutului Ford pentru Consiliere Integrativă, o organizaţie de dezvoltare personală care îi pregăteşte toţi cei care doresc, oferindu-le calificările, diplomele şi procedeele necesare pentru a crea o formă de consiliere unică, cu impact asupra vieţilor oamenilor. Sute de Consilieri Integrativi autorizaţi folosesc marca înregistrată a lui Debbie, pentru a-i sprijini pe oameni să aibă cele mai măreţe căi în viaţă.

Misiunea lui Debbie este de „a-i face pe oameni să ducă vieţi complet integrate”. Pe lângă prelegerile ţinute la conferinţe şi în diferite grupuri din Statele Unite şi Canada, Debbie conduce personal renumitul seminar „Shadow Process Workshop”, o experienţă profund transformatoare de trei zile, care aduce în viaţa participanţilor iubire de sine şi libertate emoţională.

Site-ul ei atrage mii de cititori în fiecare lună, cititori care doresc să obţină rezultate pozitive prin cursurile, publicaţiile şi seria ei de casete. Este, de asemenea, autoarea unei publicaţii informative, care apare de două ori pe săptămână, denumită The Right Questions in Action.

Site-ul oficial: www.debbieford.com

Mai jos găsiţi principalele repere din cuprinsul cărţii:

Introducere
Transformarea: Cum funcţionează

Partea I
O nouă paradigmă
Vinovata
Încrederea divină
Războinica Neînfricată a Iubirii

Partea a II-a
Trecerea de la minte, la inimă
Codul călăuzirii divine
Codul renunţării
Codul libertăţii emoţionale
Codul compasiunii sincere
Codul unei inimii iubitoare
Codul viziunii inspirate
Codul frumuseţii supreme
Mandatul războinicei neînfricate

În continuare puteţi citi şi un scurt paragraf:

CODUL COMPASIUNII SINCERE

“Aveţi puterea de a înţelege şi aprecia într-un mod nou, profund, trecutul şi experienţele voastre. Voi sugera că aveţi nevoie de acestea, pentru a fi cine vreţi să fiţi în lume pentru voi însevă, pentru familia, comunitatea voastră şi pentru omenire. In viaţă v-au apărut experienţele şi oamenii perfecţi. Aţi avut familia perfectă, în care să învăţaţi, să creşteţi şi să evoluaţi. Vocea Fricii e singura care, prin văicărelile sale neîncetate, ascunde aceste adevăruri şi încearcă să minimalizeze valoarea vieţii pe care aţi dus-o. Pentru a o reduce la tăcere, trebuie doar să întindeţi mâna spre minunatul necunoscut şi să chemaţi compasiunea sinceră, pentru a crede că toate lucrurile pe care le-aţi trăit – chiar şi cele mai întunecate clipe – au o semnificaţie profundă.

Codul Compasiunii Sincere ia naştere din convingerea că totul se întâmplă dintr-un motiv important. Există un plan al vieţii voastre, pentru care merită să luptaţi – un plan a cărui semnificaţie profundă depăşeşte puterea de înţelegere a ego-ului. Acest cod vă invită să cunoaşteţi şi să îmbrăţişaţi această realitate mai vastă, ieşind din perspectiva voastră limitată şi adoptând viziunea asupra lumii, care afirmă că nimic nu e întâmplător şi că totul se întâmplă dintr-un anumit motiv – chiar şi atunci când nu-l cunoşti. Această perspectivă are, în sine, darul de a vă transforma viaţa, pentru că vă scoate din mentalitatea de genul „De ce eu?”, „Sărăcuţa de mine”, „N-ar trebui să fie aşa”, „De ce se întâmplă asta?”, „De ce s-a întâmplat asta?” sau „E numai vina lor” – oricare dintre acestea se transformă, mai apoi, în vină. Atunci când judecătorul vostru interior începe să găsească dovezi pentru a se crampona de durerea care vă menţine ancorate în trecut, pline de resentimente sau de ranchiună, vă este interzis să vă simţiţi inima cea plină de compasiune.

Vocea Fricii insistă că încercările prin care aţi trecut v-au marcat pe viaţă. Preţul faptului că vă ascultaţi frica reiese cel mai bine din tiparele care vă bântuie – fie că sunt cicluri repetitive de autosabotare, dependenţă sau conflicte în relaţiile cu partenerii, prietenii, colegii sau rudele. Aceste tipare pot avea efecte asupra corpului sau situaţiei voastre financiare. Dar cel mai mare preţ constă în faptul că vă submina curajului şi a încrederea în voi însevă.

Pentru a intra în starea de compasiune sinceră, trebuie să descoperim ce ne trage în jos, sub forma resentimentelor şi a ranchiunei. Dar, în cazul multora dintre noi, acest lucru înseamnă să ne trezim din negare. Adesea uităm că avem această mânie neprelucrată, pentru că ne distragem atenţia cu dependenţele plăcute, care estompează adevărul emoţional. Ele sunt obiceiurile şi poftele ce ne oferă doar o satisfacţie de moment, în locul păcii interioare de durată, pe care o căutăm. Şi, chiar dacă suntem puternic conştiente că nutrim resentimente faţă de foştii iubiţi, şefi sau anumiţi membri ai familiei, folosim această cunoaştere ca pe un mecanism de apărare. Ea devine un scut, cu ajutorul căruia ne dezvoltăm un fals simţ al încrederii în sine şi care ne face să ne simţim mai bine, fără să fim conştiente de preţul adevărat al acestor resentimente.”

Editura: For You
Dimensiuni: 14×20 cm
Număr pagini: 204
Data apariţiei: ianuarie 2014

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii For You, accesând acest link

Preţ: 18 RON

Alte cărţi scrise de Debbie Ford au fost publicate tot de Editura For You:

De ce oamenii buni fac lucruri rele?link

„Debbie Ford expune cu o mare pricepere cea mai mare tragedie umană: pierderea sinelui autentic şi ruptura ulterioară ce distruge viaţa sinelui, cu consecinţe negative pentru ceilalţi. Recomand tuturor, din inimă, această carte.” ‑ Harville Hendrix, Ph.D., autorul cărţii Primeşte dragostea pe care ţio doreşti.

Partea întunecată a cautătorilor de luminălink

Această carte scoate la lumină aspectele întunecate ale firii noastre, pe care le ascundem sau le negăm şi ne învaţă cum să le cunoaştem şi să le iubim.

Secretul Umbreilink

În Secretul Umbrei, autoarea ne arată cum să ne redescoperim adevărata noastră esenţă ce zace ascunsă în umbra propriilor poveşti dramatice din viaţă. Ea ne dezvăluie „povestea” personală – colecţia de convingeri, atitudini şi comportamente care ne împiedică să avem toată iubirea, fericirea şi succesul pe care ni le dorim. Ne călăuzeşte spre a înţelege că în umbra acestor poveşti se află ascunse măreţia şi darul nostru unic.

Sursa: http://www.editura-foryou.ro, http://www.eusunt.ro

Alte postări în categoria Inspiraţionale:
Ieşirea din întuneric – Steve Taylor
Semnificaţia datei de naştere – Jean Haner
Cuvinte îngereşti – Doreen Virtue, Grant Virtue

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s