Secretul sănătăţii – Brian R. Clement

secretul-sanatatii_micaCartea Secretul sănătăţii – cum să te vindeci fără antibiotice, publicată de curând la Editura House of Guides, te va ajuta să redescoperi echilibrul natural al corpului tău şi să beneficiezi de un proces de prevenire şi de vindecare pe care l-ai avut mereu la îndemână, dar a cărui putere a fost în mare parte neglijată până în prezent. Vei găsi calea cea mai naturală spre vindecare şi vei renunţa la medicamentele luate pentru orice.

Autorul cărţii, Brian R. Clement, este directorul Institutului Hippocrates, renumit în întreaga lume, din West Palm Beach, Florida. El a studiat şi are diplome atât în ştiinţele nutriţiei, cât şi în medicina naturopată, şi a petrecut peste treizeci de ani făcând cercetări şi practicând nutriţia. A călătorit în mai mult de 40 de ţări, unde a susţinut seminarii şi programe despre nutriţie şi sănătate.

În cei peste 50 de ani de existenţă, Institutul Hippocrates a ajutat nenumăraţi indivizi de pretutindeni să scape de diverse boli prin cercetarea de pionierat efectuată în puterea vindecătoare a vieţii, mâncarea bogată în enzime. Directorul institutului, dr. Brian Clement, îţi oferă informaţiile de care ai nevoie ca să pui principiile programului în practică şi să te asiguri că vei trăi sănătos şi fără medicamente.

Vei descoperi cum alimentaţia raw ajută oamenii să-şi menţină o greutate sănătoasă şi să stimuleze întărirea sistemului imunitar împotriva cancerului, bolilor de inimă şi altor boli cronice. Vei dezvolta o schemă de gândire pozitivă care susţine starea bună de sănătate. Vei înţelege obiceiurile nesănătoase care afectează procesul de vindecare.

Tot în această lucrare de avangardă apar şi informaţii detaliate despre: sucuri terapeutice, rolul vitaminelor, mineralelor, precum şi uzul ierburilor medicinale, alături de reţete favorite din bucătăria specială a Institutului Hippocrates.

Mai jos găsiţi cuprinsul cărţii:

Prefaţă de T. Colin Campbell, Drd
Introducere: un program natural de vindecare pentru toată lumea
1. Să scăpăm de dietele de fiţe şi de miturile cu privire la nutriţie
2. Vindecarea începe de la credinţele noastre
3. Să ne protejăm organismul de chimicale
4. Barul naturii pentru sănătatea noastră
5. Cum mâncarea noastră devine leac
6. O strategie alimentară pură pentru longevitate
7. De la un stil de viaţă sedentar la unul superior
8. Creaţi-vă propriul sistem de susţinere a sănătăţii
9. Reţete speciale Hippocrates
10. Sucuri terapeutice
11. Germinarea
12. Fitochimicale şi probiotice
13. Vitamine, proteine, grăsimi şi minerale
14. Plante medicinale
15. Referinţe

Iată în continuare şi câteva fragmente din această carte:

10 mituri obişnuite cu privire la alimentaţie

“Majoritatea miturilor cu privire la alimentaţie au fost răspândite de producătorii din industria alimentară, pentru a ne împiedica să cunoaştem adevărul cu privire la impactul produselor lor asupra sănătăţii. Campaniile publicitare comandate de marile firme din domeniu ne-au făcut să credem că anumite alimente sunt indispensabile vieţii. Iată 10 dintre cele mai cunoscute mituri din ţările industrializate.

Mitul 1
Oamenii au nevoie să consume carne

Cei din industriile cărnii şi laptelui ne-au tot spus că fără produsele lor nu am avea un aport suficient de proteine, vitamine şi minerale, elemente indispensabile sănătăţii. Totuşi majoritatea locuitorilor din Asia, în special din China, n-au consumat niciodată lapte sau produse derivate din lapte, şi totuşi nu există nicio dovadă că acest lucru ar fi avut vreun efect negativ asupra sănătăţii lor. Ba mai mult decât atât, studiile efectuate asupra alimentaţiei chinezilor (inclusiv cele detaliate în Studiul China) dovedesc în mod clar că absenţa cărnii şi a produselor pe bază de lapte nu a avut decât efecte pozitive.

Cea mai mare parte a populaţiei globului este în mare măsură vegetariană. În multe culturi, carnea fie este evitată întru totul, fie este consumată doar în cantităţi mici. Nu există nicio dovadă arheologică ce ne poate convinge că oamenii preistorici au fost primii mâncători de carne.

Mitul 2
Alimentele trebuie gătite pentru a deveni comestibile

Această idee se naşte din părerea greşită conform căreia ar trebui să „simţim” digestia. Această părere trebuie corectată. Persoanele cu tub digestiv sănătos nu vor observa procesul digestiei când vor mânca alimente proaspete şi vii. Totuşi, cei afectaţi de regimuri alimentare şi stiluri de viaţă nesănătoase vor simţi digestia, atunci când încep să consume pentru prima oară alimente sănătoase. Acesta este, de fapt, un semn bun. Nutrimentele din alimente nu pot fi asimilate aşa cum trebuie dacă oxigenul şi enzimele nu sunt prezente. Când gătim alimentele la temperaturi de peste 48°C, aceste două elemente sunt distruse.

Mitul 3
Alimentele conservate sau semipreparate îşi păstrează valoarea nutritivă

Un studiu efectuat de Universitatea California din Davis a relevat faptul că o căpăţână de salată îşi pierde 50% din nutrimente în primele 30 de minute după ce a fost recoltată. Atunci când alimentele sunt transportate, fie în interiorul fie în afara ţării, deseori durează cel puţin 1 săptămână până când ele ajung la consumatori. Acesta este motivul pentru care insist asupra consumării, ori de câte ori este posibil, de alimente proaspete, crescute chiar de voi, fapt pentru care vă recomand să vă creşteţi germenii singuri. Germenii sunt unul dintre alimentele cu cel mai ridicat aport nutriţional, şi sunt destul de uşor de crescut chiar în casa proprie (Vedeţi capitolul 11).

Mitul 4
Este necesar să consumăm o mare varietate de alimente

Persoanele care consumă cantităţi mici de mâncare, însă de cea mai bună calitate, se confruntă cel mai rar cu bolile şi au o speranţă de viaţă mai mare. Sănătatea depinde în primul rând de calitatea şi nu de cantitatea sau varietatea alimentelor. Cercetările noastre indică fără dubiu că alimentele proaspete şi vii ne asigură întreaga gamă de nutrimente necesare organismului. Există o paletă extraordinar de bogată de reţete, pe cât de apetisante pe atât de pline de imaginaţie, ce au fost create de bucătari specializaţi în alimentaţia pe bază de alimente vii şi proaspete, satisfăcând pe deplin nevoia noastră de o varietate de experienţe ale gustului.

Mitul 5
Fluidele non-nutritive pot hidrata organismul

Majoritatea băuturilor – de la cele carbogazoase până la alcool – deshidratează organismul şi reduc conţinutul de apă din celule. Doar apa pură şi curată şi sucurile proaspete, organice ne pot hidrata celulele. Studiile noastre indică faptul că peste jumătate din populaţia lumii suferă din cauza hidratării insuficiente. Atunci când suntem deshidrataţi, metabolismul are şi el de suferit, la fel şi abilitatea noastră de a digera alimentele; şi chiar buna funcţionare a creierului.

………………………..

Dacă din toxinele regimului alimentar, eliminaţi doar 8% pe lună, până la sfârşitul anului veţi duce o viaţă pozitivă la nivel superior. Însă, în realitate, este o evoluţie care necesită multor persoane, decenii pentru a o termina. După ce aţi eliminat dependenţele toxice din viaţa voastră, stabiliţi acest proces, în trei paşi, drept ţel:

• Pasul unu: Consumaţi doar alimente organice. Eliminarea pesticidelor şi a altor chimicale sintetice din regimul alimentar este o parte necesară a acestui proces.

• Pasul doi: Reduceţi consumul de carne şi produse lactate. Întocmiţi un plan de acţiune şi urmaţi-l.

• Pasul trei: Reduceţi sau eliminaţi consumul de alimente gătite. Gradual consumaţi cantităţi din ce în ce mai mari de salate şi cantităţi mai mari de alimente crude şi sucuri de legume.

Este important să recunoaştem şi să luăm în calcul diferenţele individuale şi de vârstă când ne gândim la metabolismul nostru. Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul încetineşte; este un fapt al vieţii. Adolescenţii şi cei aflaţi la 20 de ani metabolizează mai uşor alimentele gătite decât oamenii mai în vârstă. Astfel, cu cât suntem mai în vârstă, vom avea mai multe de câştigat urmând un stil superior de viaţă şi un regim alimentar pe măsură.

Fiecare dintre noi poate şi ar trebui să individualizeze Programul de Forţă Vitală Hippocrates, pentru a câştiga beneficii maxime, de pe urma acestuia. Din moment ce puteţi alege dintre cinci niveluri (fără cel de plumb, care este mai degrabă un punct de plecare decât o ţintă), alegeţi nivelul la care sunteţi mai siguri că o să ajungeţi.

Cele cinci niveluri de la cel mai înalt la cel mai mic sunt: platină, aur, argint, bronz şi cupru. Ideal ar fi ca fiecare persoană să atingă şi să menţină cel mai înalt nivel posibil. Ar trebui să fim conştienţi tot timpul că nimeni nu este legat de un anumit nivel, ci poate – şi ar trebui – să aspire la unul mai înalt. Chiar dacă sunteţi aşezaţi pe platoul de platină, încercaţi să vă rafinaţi şi mai mult obiceiurile şi să vă menţineţi la acel nivel.”

Editura: House of Guides
Dimensiuni: 14,5×18,5 cm
Număr pagini: 232
Data apariţiei: ianuarie 2014

Preţ: 32 RON

Cartea se poate achiziţiona accesând acest link, cu reducere, la preţul de 30 lei.

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://www.eusunt.ro

Dacă doriţi să aflaţi şi alte informaţii referitoare la o dietă sănătoasă şi la alimentele care susţin starea de bine a organismului, vă mai pot fi utile şi următoarele cărţi:

Dieta înţeleaptă de Dr. Keith Scott-Mumby (Editura Vidia) – link

Mult lăudatele diete ținute de oameni care tânjesc să slăbească și să atingă starea ideală de sănătate provoacă adesea inflamații, alergii și intoxicații alimentare. Există principii alimentare corecte pe care trebuie să le cunoști înainte să începi o dietă. Aceste principii au salvat oameni aflați în situații aproape imposibile. Organismul tău este diferit de orice alt organism. Nu e nevoie să plătești un medic nutriționist dacă înveți aceste câteva principii obligatorii pentru o dietă sănătoasă. Cartea Dieta înţeleaptă te învață cum să demaști alimentele care îți fac rău și cum să lași organismul să aleagă ce e mai bine pentru el.

Superalimente. Alimentaţia şi medicina viitorului de David Wolfe (Editura Adevăr Divin) – link

Superalimentele sunt produse alimentare excepţional de bogate în energie şi în substanţe nutritive, cu un potenţial terapeutic fără egal. În această carte bogat ilustrată, binecunoscutul guru al alimentaţiei vii David Wolfe îţi prezintă câteva din cele mai delicioase produse vegetale, precum fructele goji, boabele de cacao (ciocolata crudă), seminţele de cânepă, maca, spirulina, produsele stupului şi multe altele. Surse excepţional de bogate de proteine, vitamine, minerale, enzime, antioxidanţi, grăsimi şi uleiuri bune, aminoacizi, acizi graşi esenţiali şi alte substanţe nutritive, aceste produse reprezintă una dintre cele mai promiţătoare piese ale puzzle-ului nutriţional. Fiecare superaliment este descris în detaliu, fiind însoţit de mai multe reţete delicioase şi uşor de preparat, dar şi de informaţii ştiinţifice de ultimă oră.

Alte postări în categoria Sănătate şi nutriţie:
Soluţie contra oboselii – Eva Cwynar
Remedii împotriva îmbătrânirii – James W. Forsythe
Medicina naturistă (volumele I şi II) – Constantin Milică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.