Terapia PSI – Vlad T. Popescu

terapia-psi_micaLa începutul acestui an, la Editura Sfat Info a apărut o nouă carte scrisă de terapeutul şi autorul român Vlad T. Popescu, intitulată Terpia Psi.

Iată prezentarea acestei cărţi, făcută chiar de autorul său:

“Din câtă experiență am adunat făcând terapie și încercând să-i învăț și pe alții ce fac, a rezultat această carte.

Zeci de mii de oameni interesați de tehnicile de terapie, de școlile de evoluție spirituală, dar atât de puțini terapeuți când ai nevoie de unul… Și nu vorbesc doar de cei interesați oarecum de acest domeniu, care să fi citit o carte pe această temă, ci de toți aceia care s-au pregătit, uneori mai mulți ani, cu mai mulți maeștri, pentru a deveni terapeuți, dar care încă nu au intrat în contact direct cu omul aflat în suferință…

Și asta nu pentru că nu ar fi avut chemarea necesară, cunoștințele necesare, eventual acordajele necesare, ci pentru că bariere de tot felul, exterioare și interioare, reale sau imaginare, i-au oprit să pornească pe acest drum.

Știu că prezența omului aflat în suferință nu este plăcută până când nu stăpânești lecția detașării, știu că este firească teama de a nu prelua până când nu înțelegi ce produce de fapt boala, știu că este omenește să-ți fie frică de faptul că-i faci mai degrabă rău celuilalt până când nu accepți cine vindecă de fapt și cine se vindecă în urma terapiei.

Dar știu și că oamenii nu fac terapie pentru că nu reușesc să pună cap la cap lucrurile pe care le-au învățat, acumulate uneori din școli cu totul diferite. Școli care au o altă perspectivă asupra omului și a sănătății, care se bazează pe modele diferite ale universului și ale vieții, care utilizează sisteme de valori în aparență incompatibile. De aceea, o dată pe an, am ținut un curs de arta terapiei în cadrul căruia am încercat să răspund la întrebările celor care doreau să pornească pe acest drum, să confirm celor care au început că se poate și să alung temerile de tot felul care, absolut firesc, apar la început.

Prezenta carte s-a născut din experiența căpătată în practica terapiei și la aceste cursuri. Sper să le fie de folos celor care doresc să devină terapeuți și să le fie de ajutor, cel puțin la început de drum, celor care au înțeles că este nevoie de ei și practică terapia spirituală, energetică, holistică, sau cum doriți să-i spuneți.

Puteți face terapie exact așa cum prezint eu lucrurile, sau puteți utiliza cartea doar ca îndemn pentru a vă contura propriul sistem. Puteți folosi cartea fie că ați trecut prin, fie că nici nu ați auzit de sistemele și școlile pe care le amintesc eu, dar având o minimă pregătire într-o școală de terapie și/sau de evoluție spirituală.

Poate că tehnica mea de evaluare vi se pare prea sofisticată sau prea simplistă. Speranța mea este doar aceea de a reuși să atrag atenția asupra punctelor principale care trebuie atinse.

Eu pornesc prin a evalua un caz pe baza mandalei zilei de naștere, pe care o utilizez pentru a mă conecta la sinele superior al persoanei, și pe baza parametrilor cunoscuți din radiestezia multidimensională. În terapie utilizez tehnici din Reiki (în sens larg, sisteme non-tradiționale și neo-tradiționale), Qi Gong, autocontrol, cristaloterapie, SKHM/All Love. Cu excepția grupurilor de lucru SKHM/All Love, lucrez în general singur, dar o să amintesc și unele tehnici posibile atunci când lucrați în grup.

Nu luați cele scrise aici drept adevăr suprem! Nu doar pentru că și eu sunt supus greșelii, ci și pentru că nu toți suntem la fel. În terapie și în evoluția spirituală intervine și „gustul”, în sensul în care discutăm despre plăcerea estetică și, nu-i așa, despre gust nu se discută, deci vor rămâne subiecte și tehnici de abordare în care, în mod firesc, nu o să putem ajunge la un numitor comun.

Așa cum nici în interpretarea viselor, a simbolurilor, nu avem în întregime același sistem de valori. Pentru voi o gutuie frumoasă înseamnă bogăție, gust și miros plăcut, iar pentru mine doar că se apropie o iarnă grea…

Spor la Joc!”

Cuprinsul cărţii este detaliat mai jos:

INTRODUCERE

PENTRU ÎNCEPUT, SĂ ELIMINĂM BARIERELE!

DOMENIUL DE APLICARE AL TERAPIEI

CLASIFICAREA BOLILOR ŞI A PROBLEMELOR DIN PUNCT DE VEDERE HOLISTIC

PRIMUL PAS, EVALUAREA
Interpretarea terapeutică a mandalei zilei de naştere
Numerele reflectate în culori şi în structurile mandalei
Principii generale şi exemple
Interpretarea terapeutică a parametrilor radiesteziei multidimensionale
Gradul de sănătate al chakrelor
Capacitatea de stocare a tandien-urilor
Karma pe corpurile fizic, emoţional, mental şi spiritual
Principalele lecţii
Parametrii legaţi de Merkaba şi de Steaua Pământului
Parametrii legaţi de suflet, Şarpele Kundalini şi Karmă
Corelaţii între parametri, interpretare
Exemple de măsurători, cazuistică
Fişa de măsurători pentru o relaţie
Aspecte ale elementelor
Evaluare generală
Algoritm pentru evaluare şi terapie pornind de la simptomele prezentate

PROTECŢIA TERAPEUTULUI

TERAPIA
Terapia la distanţă
Terapia directă
Cazul „bubelor”
I se poate spune „chirurgia PSI”
Deblocarea energiei sexuale stagnante
Cazul „babelor”
Terapia de grup
Tehnica utilizată în terapia de grup
Paşii terapiei de grup
Scriere creativă şi terapeutică

GÂNDURI RĂZLEŢE DESPRE TERAPIE
Greşeala acceptabilă
El şi-a rezolvat toate problemele
De ce răspundem pulsiunilor negative?
Mie, când îmi este sete, beau apă
Hetaira neîmpăcată

BIBLIOGRAFIE

Iată şi un scurt fragment din primul capitol, Pentru început, să eliminăm barierele:

Nu fac terapie pentru că mi-e frică…

Ştiu că mulţi nu recunosc asta, sau nu sunt conştienţi de asta, dar nu se apropie de omul bolnav pentru că nu le este confortabil să vadă suferinţa şi le este frică să nu preia boala.

Nu-i sistem spiritual care să nu amintească de faptul că facem parte dintr-un întreg, că suntem Unul, sau măcar de faptul că suntem datori celorlalţi şi că asta o putem manifesta prin compasiune. Adică prin grija faţă de celălalt, faţă de egalul nostru, practic prin grija faţă de noi înşine.

Deci nu pot să întorc privirea de la omul suferind pentru că întorc privirea de la mine însumi. E ca şi cum aş avea o bubă şi aş refuza să o văd, mi-ar fi scârbă să o văd.

Cu siguranţă îmi daţi dreptate acum, dar tot veţi fugi la vederea bolii…

După ce veţi fi lucrat suficient cu voi, pe voi, după ce veţi fi început să manifestaţi compasiunea faţă de ceilalţi, veţi vedea că bubele nu mai sunt atât de înspăimântătoare.

Dar cel mai mult vă va ajuta înţelegerea faptului că respectiva persoană este bolnavă pentru că a greşit la nivel spiritual, mental, emoţional sau fizic şi că acum învaţă o lecţie.

Dacă nu aţi făcut aceeaşi greşeală, nu aveţi cum să preluaţi. Dacă aţi făcut aceeaşi greşeală, nu aveţi cum să evitaţi boala, dar contactul cu acel caz o să vă ajute să vă înţelegeţi greşelile şi să luaţi măsuri.

Este motivul pentru care, la început de drum, vin la proaspătul terapeut mai ales persoane care au făcut greşeli similare cu ale acestuia. Dacă ai minţit, un pacient care suferă consecinţele minciunii lui o să-ţi vină la terapie. Dacă ştii deja de greşeala ta, este bine. Poţi să-l sfătuieşti în cunoştinţă de cauză, poţi să lucrezi în continuare şi pe tine, până la învăţarea deplină a lecţiei.

Dacă nu ştii de greşeala ta, uite că universul te trage de mânecă şi te vei dumiri şi tu pe parcursul şedinţei de terapie. Dacă intri în contact cu celălalt după ce ai trecut printr-o şcoală de terapie, de evoluţie spirituală, ai toate informaţiile necesare pentru a trage concluzia corectă, atât pentru tine cât şi pentru celălalt.

Totul este să accepţi că, indiferent ce altceva ai face, exceptând înţelegerea cauzei spirituale a bolii şi lucrul cu tine în acest sens, fie că intri, fie că nu intri în contact cu omul bolnav, dacă insişti în greşeală boala aceea va fi oricum a ta. Astăzi sau mai târziu, în funcţie de ceea ce faci, de intenţiile cu care faci, de lecţiile pe care le accepţi şi le înveţi…

Terapeutul este un simplu facilitator al întâlnirii respectivului cu el însuşi şi cu întregul univers.”

Vlad Tudor Popescu  este editor, scriitor, formator, mentor şi terapeut.

A studiat diverse tehnici de terapie şi de evoluţie spirituală cu maeştrii Ovidiu-Dragoş Argeşanu, Aurelian Curin, Călin Cotrau, Nicu Gecse, Patrick Zeigler, Don Beckett şi Song Yong. A absolvit bazele terapiilor complementare în cadrul Anatecor.

Editura: Sfat Info
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 160
Data apariţiei: ianuarie 2014

Preţ: 30 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Sfat Info accesând acest link, sau la acest link ori acest link, la preţul de 29 RON.

Preţurile de pe site se pot modifica ulterior.

De asemenea, tot pe site-ul editurii găsiţi şi fragmente de înregistrări video cu emisiuni, cursuri şi conferinţe susţinute de Vlad T. Popescu (link).

Sursa: http://sfat.info, http://www.eusunt.ro

Iată şi alte câteva cărţi extrem de interesante scrise de Vlad T. Popescu:

Dacă înca nu ai reuşit …poţi să reuşeşti acum! (Editura Pro Dao) – link

“Dacă încă nu ai reușit…să citești această carte. Ești aproape gata să o faci, doar ai ajuns să o ții în mână și să o cântărești. Nu sunt multe soluții în ea pentru că suntem extrem de de diferiți unul de altul. Dar sunt adunate mai multe întrebări care ar putea să-ți dea de gândit, întrebări la care, dacă ai răspunsul, apare soluția problemei tale!”

Taina. O nouă incursiune in irealitatea imediată (Editura Rao) link

În această carte puteţi citi despre subiecte foarte diverse, cum ar fi: Cine suntem noi?; Despre religii şi credinţe; Dreptul de a avea copii; Rolul nostru cel de toate zilele; Desfăşurarea sufletului; Raportul sexual – o perspectivă energetico-spirituală; Şi totuşi, ce se întâmplă la moarte?; O perspectivă energetică asupra sfinţilor; Oare şi Universul moare?; Momentul Creaţiei Apocalipsa;  Paşii evoluţiei spirituale şi multe altele.

Irealitatea imediată. Tehnica şi practica esoterică (Editura Dao Psi) – link

Irealitatea imediată este o incursiune în vasta lume spirituală, atât de influenţă creştină, cât şi orientală. Nu există un program ideal, valabil pentru orice om, indiferent de spaţiul cultural din care provine, indiferent de tipul lui psiho-somatic, dar, pentru evoluţia spirituală pe care şi-ar dori-o cititorii acestei cărţi, sunt de gândit câţiva paşi, adaptabili la stilul de viaţă al fiecaruia, câteva elemente universal valabile în cadrul cărora cel angajat pe drumul evoluţiei spirituale poate alege în cunoştinţă de cauză lucrurile care i se potrivesc.

Alte postări în categoria Terapii complementare:
EFT: Acupunctură emoţională fără ace! – Silviu Popa
Apa, un leac miraculos – Dr. F. Batmanghelidj
Iniţiere în Reiki – Risvan Vlad Rusu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.