Casele astrologice închise – Rodica Purniche

Casele-astrologice-inchiseDe multe ori în viaţă suntem confruntaţi cu situaţii în care, oricât de mult ne-am strădui, nu reuşim să realizăm un anumit lucru pe care îl dorim foarte mult şi nu ştim din ce cauză. Cartea Casele astrologice închise – Scurtătura către realizarea spirituală supremă, scrisă de astrologul Rodica Purniche, ne poate oferi răspunsul căutat.

Din practica astrologică directă reiese faptul că o Casă închisă este adeseori manifestarea directă a Graţiei Divine, dar într-o formă care nouă nu ne place.

Ori de câte ori tindem să acţionăm într-un moment nepotrivit, într-o manieră greşită ori urmând o direcţie care nu ne este necesară, Dumnezeu blochează prin ceva sau prin cineva acţiunea, maniera ori direcţia respectivă. Acest lucru se repetă până când noi nimerim calea dreaptă, maniera corectă sau direcţia necesară de evoluţie, chiar dacă acest lucru durează ani sau zeci de ani. Lecţia fundamentală de viaţă este aceea de a deveni capabili să subordonăm voinţa noastră individuală Voinţei Divine, obţinând o relaţie cât mai curată posibil cu Dumnezeu, El devenind apoi (în mod conştient pentru noi) călăuza noastră directă pentru tot restul existenţei actuale.

O planetă neaspectată sau o Casă închisă poate deveni oricând testul major al vieţii pe care să-l picăm cu seninătate sau scurtătura către realizarea spirituală supremă.

„Scopul cel mai înalt al astrologiei este acela de a‐l face pe om să devină conştient de evoluţia sa spirituală şi de a‐l ajuta să se integreze în Ordinea Cosmică a desfăşurării evenimentelor, astfel încât să evite greşelile spirituale – adică acele greşeli care îl îndepărtează de Dumnezeu.”

„Ştim deja că orice problemă de sănătate este o foarte gravă limitare, indiferent care ar fi limitarea aceea. Absolut orice problemă de sănătate, fizică sau psihică, este o suspendare a noastră – fie ea şi temporară – dintr‐un anumit tip de activitate. Nu putem învăţa, călători, acţiona, munci, face dragoste câtă vreme suntem bolnavi. Şi, în acest fel, problemele de sănătate devin, ele însele, urgenţele noastre spirituale ce trebuie remediate prin diverse procedee.

Alături de acestea, convingerile noastre mentale, credinţele noastre religioase, căutările noastre spirituale tind să fie limitări severe dacă, însuşite şi manifestate egotic, le considerăm adevăruri ultime. Fanatismul, autoritarismul, dogma dar şi suspiciunea, îndoiala, exclusivismul, perfecţionismul, criticismul fac din ideile şi valorile spirituale pe care le dorim şi le căutăm, din adevărurile spirituale autentice, limitări incredibile, adeseori chiar distructive. Luciditatea, discernământul, intuiţia spirituală, bunul‐simţ, credinţa fermă ne pot ajuta să evităm aceste pericole.”

„Este bine să ne amintim clipă de clipă că Dumnezeu ne priveşte de la nivelul motivaţiilor noastre subconştiente reale, şi nu de la nivelul conştient, al mentalului inferior, de natură senzorială, care ne serveşte clipă de clipă scuze şi menajamente egotice.

De fiecare dată când coborâm într‐o nouă încarnare, ne asumăm o menire, o anumită lecţie majoră sau o anumită misiune spirituală, indiferent cât de anonimă este ea. Aceasta trebuie îndeplinită şi Dumnezeu ne veghează ca să ne amintim permanent de ea.”

„Viaţa noastră există cu adevărat dacă şi numai dacă este pusă în slujba unei idei, a unui ideal. Ne referim aici la idealurile benefice, de bun‐simţ, chiar şi în cazul celor obişnuite sau foarte comune. Ele devin, în timp, coloana noastră vertebrală, forţa portantă, puterea care ne înalţă sau care ne mişcă spre înainte sau spre în sus. Ne dedicăm lor şi, deşi fac parte din viaţa noastră, ele depăşesc în anumite condiţii chiar nivelul destinului personal.

Privite cu un ochi extrem de critic, idealurile ne condiţionează. Spiritual vorbind însă, ele dau existenţei splendoare şi fiinţei umane o anumită forţă divină. E adevărat, nu mai suntem liberi să renunţăm sau să murim când vrem, să ne luăm lumea în cap sau să schimbăm direcţia când ne‐am plictisit de ea sau când am ajuns la o răspântie. Ne plac sau nu, ele sunt ale noastre şi nu ne permit să regresăm. După ce obstacolul a fost trecut, după ce idealul a prins contur sau chiar a fost împlinit, realizăm şi noi cât de mult ne‐a salvat şi cât de mult din saltul nostru spiritual îi datorăm.

Asemeni planetei neaspectate, Casa închisă nu reprezintă doar o energie conflictuală, o dificultate sau un eventual pericol. E adevărat că semnificaţia karmică este uşor de înţeles: în anumite vieţi anterioare, nativul a fost atât de preocupat de domeniul respectiv de viaţă, încât l‐a dezvoltat sau s‐a preocupat în mod excesiv de el; atât de „excesiv”, încât acum se confruntă cu excesul pe care l‐a creat şi pe care, iată, nu‐l poate controla. Probabil că aceasta chiar este una dintre lecţiile actualei încarnări – să rezolve această energie perturbatoare, s‐o ia în stăpânire, s‐o controleze şi s‐o armonizeze.

Dacă, însă, el chiar rezolvă această energie perturbatoare, atunci Casa închisă, asemeni planetei neaspectate, este chiar „scurtătura” lui spirituală către Dumnezeu. De aceea am afirmat mai devreme că aceste configuraţii devin testul pe care nativul tinde să‐l pice cu seninătate sau scurtătura lui către un destin spiritual chiar excepţional.”

Jurnalist TV şi de formaţie profesor, Rodica Purniche este însă cunoscută publicului larg mult mai mult ca astrolog.

Dacă activitatea educaţională şi jurnalistică i-au adus diferite premii de-a lungul anilor, activitatea astrologică s-a concretizat în 10 cărţi de specialitate până în momentul de faţă, alte câteva fiind deja în lucru. Orientarea clară către cercetarea astrologică autentică, de ţinută ştiinţifică, precum şi munca susţinută, i-au adus o dublă recunoaştere internaţională: din 2010 membru ISAR (Internaţional Society of Astrological Research), iar din 2012 colaborator constant la Saptarishis Astrology Magazine şi student al unor astrologi de prim nume din India. Din aprilie 2013 este membră a asociaţiei profesionale Quantum Astrologicum din România (printre ai cărei fondatori se şi numără).

Iată şi cuprinsul cărţii:

Introducere

Capitolul 1. Definiţie şi identificare

Capitolul 2. Casele închise
Casa I închisă – „a transforma numele în re-nume”
Casa II închisă – „bogaţii cei săraci”
Casa III închisă – „demiurgul singuratic”
Casa IV închisă – „comorile îngropate”
Casa V închisă – „iubirile închise”
Casa VI închisă – „eroarea de diagnostic”
Casa VII închisă – „bunurile tale sunt iubirea mea”
Casa VIII închisă – „eu pot singur”
Casa IX închisă – „eu, supremul”
Casa X închisă – „faţa nevăzută a destinului”
Casa XI închisă – „toată lumea e a mea”
Casa XII închisă – „prizonierii anonimi”

Capitolul 3. Forţa de acţiune a casei închise
1. Forţa de acţiune a Casei închise în funcţie de semnificaţia ei majora
2. Forţa de acţiune a Casei închise în funcţie de locul pe care îl ocupă raportat la horoscopul pasiv
3. Forţa de acţiune a Casei închise în funcţie de calitatea sa vibratorie

Capitolul 4. Planetele şi casele închise

Capitolul 5. Casele închise în astrologia medicală

Capitolul 6. Casele închise în astrologia relaţională

Capitolul 7. Câteva cuvinte despre tranzite

Capitolul 8. Glosar

Editura: Mix
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 204
Data apariţiei: noiembrie 2013

Preţ: 25 RON

Cartea se poate achiziţiona la preţul de 22,50 RON (10% reducere) de pe site-ul Editurii Mix, accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Alte cărţi scrise de Rodica Purniche, publicate de Editura Lux Sublima, găsiţi mai jos:

Nodurile lunarelink

Pentru fiecare dintre noi, Nodul Nord este localizat într-un Semn zodiacal si într-o Casa astrologică. Semnul în care se află Nodul Nord indică ce trebuie să transformăm major în fiinţa noastră în această viaţă, iar Casa astrologică indică experienţele care ne permit să dobândim o nouă dimensiune a personalităţii şi a conştiinţei.

Astrologie relaţionalălink

Lucrarea de faţă nu adună şi nu sintetizează tot ceea ce există în materie de compatibilitate relaţională până în prezent, ci prezintă anumite Legi din perspectiva unui timp viitor în care relaţiile umane vor fi cu totul altele sau se vor desfăşura sub patronajul spiritual al unei alte ordini, sigur divină şi cu mult superioară momentului de acum.

Puterea secretă a ascendentuluilink

Ştii zodia în care te-ai născut? E doar primul pas. Dacă vrei să înţelegi complet cine eşti şi să-ţi modelezi destinul la superlativ trebuie să-ţi cunoşti ascendentul astrologic. Soarele din astrograma ta dezvăluie lumea ta interioară – sufletul. Dar ascendentul reflectă cum eşti în exterior, chipul pe care îl arăţi celorlalţi. Este ceea ce afli despre tine pe măsură ce te maturizezi.

Sursa: http://www.edituramix.ro, http://www.luxsublima.ro

Alte postări în categoria Astrologie, numerologie, previziuni:
Călăuzire zilnică de la îngerii tăi. Cărţi oracol – Doreen Virtue
Ciclicitate, tipare şi evoluţie – Barbara Băcăuanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.