20 de cărţi-cheie ale anului 2013

Ajunşi la sfârşitul anului 2013, putem să ne uităm în urmă pentru a vedea ce am învăţat nou în acest an şi cum ne-am îmbunătăţit vieţile cu ajutorul acestor cunoştinţe. Întrucât  pentru mine aceasta se leagă într-o mare măsură de cărţi şi de ceea ce am aflat nou şi util din ele, o asemenea acţiune m-a condus inevitabil şi la o recapitulare a cărţilor apărute în acest an. Astfel, dintre numeroasele cărţi publicate în anul 2013 în domeniul spiritualităţii, al evoluţiei şi dezvoltării personale, unele au adus acel “ceva” care m-a determinat să le încadrez în categoria „cărţi-cheie”.

Înainte de toate, aş vrea să fac câteva precizări. În primul rând, în acest articol este vorba de un  punct de vedere personal, în virtutea căruia am ales cărţi care pe mine m-au impresionat, m-au ajutat sau care am considerat că au adus o contribuţie semnificativă în domeniul respectiv. Pentru mine, o „carte-cheie” este o carte care poate deschide o uşă spre o soluţie, spre o nouă abordare sau perspectivă, sau spre o mai mare înţelegere asupra unui anumit subiect.

Este foarte posibil ca voi să aveţi alte opinii, să consideraţi cu totul alte cărţi ca fiind cele mai importante apariţii ale anului 2013. În acest caz, vă invit să vă spuneţi părerile şi preferinţele într-un comentariu la finele articolului.

Ordinea în care am ales să prezint cele douăzeci de cărţi este cu totul aleatorie. Aceste cărţi sunt foarte diverse ca domeniu şi subiect şi, ca urmare, nu aş putea să fac o comparaţie între ele pentru a stabili o ierarhie.

Aşadar, având aceste aspecte clarificate, vă invit să aflaţi care sunt cele 20 de cărţi-cheie ale anului 2013 în viziunea mea, alături de o scurtă prezentare:

Darurile imperfecţiunii de Brené Brown (Editura Adevăr Divin)

Darurile_imperfectiunii_Brene_Brown_editura_Adevar_DivinÎn cartea Darurile imperfecţiunii, cu subtitlul Renunţă la cel care crezi că trebuie să fii şi acceptă-te aşa cum eşti, Brené Brown, una din cele mai proeminente experte în domeniul ruşinii, autenticităţii şi apartenenţei, îţi oferă zece recomandări care te pot conduce la o viaţă trăită din toată inima, respectiv la o integrare în această lume pornind de la perspectiva preţuirii de sine.

„Viaţa trăită din toată inima” se referă la a trăi viaţa din perspectiva preţuirii de sine. Ea presupune cultivarea curajului, compasiunii şi conexiunii, astfel încât atunci când te trezeşti dimineaţa să te gândeşti instantaneu: „Indiferent ce realizez şi ce nu realizez, eu îmi sunt suficient mie însumi”. Înseamnă să te duci seara la culcare spunându-ţi: „Da, sunt imperfect şi vulnerabil, iar uneori mă tem, dar asta nu schimbă cu nimic adevărul că sunt în acelaşi timp curajos şi demn de a fi iubit şi de a mă integra în societate.” – Brené Brown

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.divin.ro

Echilibrul emoţional – Calea spre linişte şi armonie lăuntrică de Roy Martina (Editura Curtea Veche)

Echilibrul_emotional_Roy_Martina_editura_Curtea_VecheRezultatul cercetărilor întreprinse de dr. Roy Martina a constat în teoria privind echilibrul emoţional: de fapt, o tehnică prin intermediul căreia ne întoarcem în punctul nostru nemişcat, adică punctul în care suntem cu adevărat stăpâni pe noi şi pe viaţa noastră, nemaipunând preţ pe reacţii circumstanţiale şi pe lucrurile întâmplate în trecut. Descoperirile făcute de el au vizat secretele inconştientului şi modul în care ne autosabotăm. A constatat că emoţiile şi conflictele nerezolvate din primii şapte ani de viaţă dau naştere unor convingeri negative şi tipare comportamentale adânc înrădăcinate care pot duce la tipare durabile de relaţii şubrede, greutăţi financiare şi, desigur, probleme de sănătate.

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.curteaveche.ro

Supercreierul de Deepak Chopra şi Rudolph E. Tanzi (Editura Lifestyle Publishing)

Supercreierul_Deepak_Chopra_Rudolph_E_Tanzi_editura_TreiÎn această carte, autorii Chopra şi Tanzi propun ca, printr-o creştere a conştiinţei de sine şi a intenţiei conştiente, creierul să fie învăţat să-şi depăşească limitele actuale. Combinând cercetări de ultimă oră cu observaţii spirituale, Supercreierul explică modul în care se poate face acest lucru.

“Supercreier este de fapt o denumire pentru un creator pe deplin conştient, care-şi foloseşte creierul pentru câştigul maxim. Creierul tău este adaptabil la nesfârşit, iar tu ai putea să-ti îndeplineşti rolul cvadruplu – lider, inventator, dascăl şi utilizator – cu rezultate mult mai mulţumitoare decât reuşeşti să obţii azi.”

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.lifestylepublishing.ro

Jnana Yoga – Eliberare prin cunoaştere de Swami Vivekananda (Editura Herald)

Jnana_Yoga_Eliberare_prin_cunoastere_Swami_Vivekananda_editura_HeraldAceastă carte se adresează în principal celor care îşi doresc să cunoască şi să înţeleagă adevărul referitor la realitatea acestei lumi, la viaţă, la natura lui Dumnezeu, dar care nu au găsit în conceptele diverselor religii oficiale explicaţii pertinente care să-i mulţumească. Filosofia Advaita Vedanta, pe care autorul cărţii o prezintă aici, ne oferă o alternativă la toate acestea, iar răspunsurile vor fi aflate de fiecare căutător spiritual, în cele din urmă, în propriul său suflet, pe cont propriu, aşa cum se spune şi în carte: “Religia nu se află în cărţi şi în temple. Este o percepţie reală.”

O recenzie a acestei cărţi puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.edituraherald.ro

Anam Cara – Cartea magică a înţelepciunii celtice de John O’Donohue (Editura Elena Francisc)

Anam CaraO carte splendidă, o capodoperă mistică, magică și literară, o bijuterie de înțelepciune metafizică, șlefuită de un adevărat Maestru. Dincolo de orice cuvânt, este o experiență în care devenim conștienți de acea parte din noi, universală, unică, din care își trag energia toate rolurile pe care le-am jucat vreodată în această dimensiune încarnată.

„Deşi corpul uman se naşte în întregime într-un singur moment, naşterea sufletului uman este un proces permanent, continuu. El se naşte cu fiecare experienţă  a vieţii noastre. Tot ce ni se întâmplă are potenţialul de a ne face mai profunzi. Experienţa face să se nască în tine noi teritorii ale inimii.”

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.elenafrancisc.ro

Eliberează-te din temniţa emoţională de Augusto Cury (Editura For You)

Elibereaza_te_din_temnita_emotionala_Augusto_Cury_editura_For_YouTemniţa fricii, a depresiei, a anxietăţii, a stresului, a geloziei, a dependenţei psihologice de droguri a cuprins până în prezent milioane de oameni. Omul n-a fost niciodată atât de liber la exterior şi atât de prizonier în interior. Obiectivul acestei cărţi este acela de a-l învăţa pe cititor cum să-şi dezvolte inteligenţa şi cum să „navigheze” în apele stării emoţionale, ajutându-l să înţeleagă câteva dintre fundamentele propriei sale inteligenţe.

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.editura-foryou.ro

Antrenarea minţii şi cultivarea bunătăţii pline de iubire de Chögyam Trungpa (Editura Dharana)

Antrenarea_mintii_si_cultivarea_bunatatii_pline_de_iubire_Chogyam_Trungpa_editura_DharanaAceastă carte este o traducere efectuată de Comitetul de Traducere Nalanda, a lucrării Cele şapte puncte ale antrenării minţii, de Chekawa Yeshe Dorje, cu un comentariu bazat pe învăţăturile orale predate de Chogyam Trungpa. Cele şapte puncte ale antrenării minţii este o listă de nouăzeci şi cinci de sloganuri, formând o instruire sumară, concisă, cu privire la viziunea şi aplicarea budismului Mahayana.

“Principalul obstacol pentru a deveni un mahayanist este a nu avea destulă compasiune pentru ceilalţi şi pentru sine – acesta este punctul esenţial. Iar această problemă poate fi abordată prin antrenamentul practic, care este cunoscut ca practica lojong, antrenarea minţii.”

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

https://www.facebook.com/EdituraDharana

Creierul şi inteligenţa emoţională de Richard J. Davidson (Editura Litera)

Creierul_si_inteligenta_emotionala_Richard_J_Davidson_Sharon_Begley_editura_LiteraAceasta este o carte indispensabilă pentru înțelegerea emoțiilor noastre. Așa cum ne naștem cu un ADN unic, tot astfel fiecare dintre noi are propriul stil emoțional, ce are, în concepția autorilor, șase dimensiuni: atenția, perspectiva, reziliența, conștiința de sine, sensibilitatea la context și intuiția socială. Împreună, ele determină ceea ce numim inteligența emoțională, iar combinarea lor în proporții diferite explică de ce fiecare dintre noi răspunde într-un mod propriu la evenimentele din viața sa.

“Deşi Stilul Emoţional este destul de stabil în timp, el poate fi modificat atât prin experienţe pe care avem norocul să le trăim, cât şi prin eforturi deliberate şi conştiente. Ne putem transforma Stilul Emoţional pentru a ne ameliora intuiţia socială, mecanismele de adaptare, atenţia şi starea de bine.”

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.litera.ro

Despre cancer de Lise Bourbeau (Editura Ascendent)

Despre_cancer_O_carte_care_da_speranta_Lise_Bourbeau_editura_AscendentAceastă carte se adresează în egală măsură persoanelor atinse de cancer sau care îngrijesc sau se află în preajma celor atinşi de această boală, cât şi celor care doresc să găsească modalităţi de prevenţie. De fapt, motivul principal al cărţii este prevenirea cancerului. Autoarea vorbeşte, printre altele, despre rolul important pe care îl joacă emoţiile şi în principal rana de respingere în apariţia cancerului, astfel încât să oricine să poată recunoaşte dacă are această rană activată în el însuşi, pentru a o putea apoi vindeca.

“Nu mâncarea sau condiţia fizică proastă sunt cele care îţi slăbesc sistemul imunitar, ci fricile pe care ţi le faci pentru tine.”

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.edituraascendent.ro/

Impulsul pentru vocaţia ta de Pera Novacovici (Editura Stepout Publishing)

Impulsul pentru vocatia taPera Novacovici este unul dintre cei mai inspiraţi autori şi traineri români din sfera psihologiei şi dezvoltării personale. Cartea sa Impulsul pentru vocaţia ta reprezintă încununarea a 10 ani de muncă şi experienţă în lucrul cu oamenii care vor să îşi descopere sensul vieţii, rostul lor în lume şi care vor să îşi descopere talentele înnăscute, să le dezvolte şi să le valorifice. Folosind această carte, veţi putea să treceţi peste obstacolele care stau în calea descoperirii vocaţiei şi apoi veţi învăţa să vă descoperiţi talentele, să le dezvoltaţi şi să le valorificaţi. La sfarsit veţi înţelege că viaţa pe care o trăiţi şi vocaţia sunt defapt unul si acelasi lucru.

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.stepout.ro

A treia cale de Stephen Covey (Editura All)

A_treia_cale_Cum_sa_rezolvam_cele_mai_dificile_probleme_ale_vietii_Stephen_R_Covey_editura_AllAutorul oferă în această carte metode şi soluţii utile pentru rezolvarea conflictelor şi problemelor de tot felul care apar în mod inevitabil în toate domeniile vieţii.

“Dacă înţelegeţi şi respectaţi principiile din această carte, nu numai că vă veţi rezolva problemele, dar vă veţi putea construi un viitor mai bun decât vi l-aţi imaginat vreodată. Nu eu am descoperit acest principiu – el este etern. Dar, pentru cei care îl aplică pentru a rezolva provocările cu care se confruntă, nu exagerez dacă afirm că este cea mai mare descoperire a vieţii lor.”

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.all.ro

Curios? Descoperă ingredientul care-ţi lipseşte pentru o viaţă împlinită  de Todd Kashdan (Editura Trei)

Curios_Descopera_ingredientul_care_ti_lipseste_pentru_o_viata_implinita_Todo_Kashdan_editura_TreiÎn viziune autorului, sensul vieţii şi starea de bine se obţin nu prin căutarea unei fericiri abstracte şi imposibil de definit, ci prin transfigurarea noastră din nişte indivizi plafonaţi şi robotizaţi în nişte exploratori ai lumii de zi cu zi. Folosind ilustraţii din cabinetul psihologic, dar şi nenumărate cercetări de ultimă oră, autorul demonstrează cum curiozitatea presupune flexibilitate şi interes, dar şi acceptarea incertitudinii şi a eventualelor nereuşite.

“Aceasta nu este o carte despre fericire. Aceasta este o carte despre a fi viu, a explora, a descoperi idei intuitive şi a trăi o viaţă care să conteze. Aceasta este o carte despre ştiinţa de la baza creării unei existenţe împlinite, în definiţia ei cea mai largă.”

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.edituratrei.ro

Cartea despre acel tabu care te împiedică să afli cine eşti de Alan Watts (Editura Herald)

cartea_despre_acel_tabu_care_te_impiedica_sa_afli_cine_esti_Alan_Wats_editura_Herald„Această carte explorează un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic – conspiraţia noastră tacită de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevărat. Pe scurt, doresc să arăt că impresia curentă care ne defineşte ca un eu separat închis într-un sac de piele este o halucinaţie aflată în dezacord atât cu ştiinţa occidentală, cât şi cu filosofiile-religiile experimentale din Orient, în special cu filosofia hindusă Vedanta. Această halucinaţie stă la baza folosirii greşite a tehnologiei în scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, în cele din urmă, îl va împinge la distrugere.” – Alan Watts

Pentru o prezentare detaliată a cărţii accesaţi acest link

Momentan cartea nu mai este pe stoc la editură, dar o mai puteţi găsi aici

http://www.edituraherald.ro

Lecţiile şi scopul sufletului de Sonia Choquette (Editura For You)

Lectiile_si_scopul_sufletului_Sonia_Choquette_editura_For_YouConţinutul cărţii Lecţiile şi scopul sufletului a fost primit prin channeling, de către Sonia Choquette, de la ghizii ei spirituali, Emisarii celei de a treia raze. Aceste entităţi de lumină, extrem de evoluate şi iubitoare, acţionează în mod special pentru a aduce clarificări, îndrumări şi sprijin tuturor sufletelor. În carte sunt prezentate 22 de lecţii de bază pe care sufletul şi le poate propune să le înveţe.

„Atunci când admiteţi că voi vă planificaţi desfăşurarea experienţelor, în scopul de a vă facilita dezvoltarea sufletului, viaţa încetează să mai pară atât de descurajantă, haotică şi înfricoşătoare. În loc de asta, ea se transformă într-o potenţialitate complexă.”

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.editura-foryou.ro

Esenţa autismului de William Stillman (Editura Cartea Daath)

Esenta_autismului_William_Stillman_editura_Cartea_DaathAceastă carte propune o abordare inedită şi dătătoare de speranţă a autismului, care, în mod dureros, afectează atât de mulţi copii şi adulţi în ziua de astăzi.

„Începând cu prima propoziţie din Capitolul 1, Lumea are nevoie de autism, Stillman ne aduce la cunoştinţă, blând dar ferm, adevăruri până acum nerostite şi întrebări pe care nu le mai putem ocoli.  Societatea, în ansamblu, nu ar trebui să se străduiască să accepte diversitatea în aceeaşi măsură în care încearcă să creeze „normalitatea”? Sunteţi suficient de curajoşi pentru a da curs exerciţiului lui Bill de „simulare a autismului” şi a vă confrunta cu consecinţele lui emoţionale? Indiferent unde vă situaţi ca nivel de spiritualitate, acestea sunt întrebări asupra cărora merită să reflectaţi şi care vă invită la acţiune.” – Ellen Notbohm

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.edituracarteadaath.ro

Sufletul neînlănţuit de Michael Singer (Editura Adevăr Divin)

Sufletul_neinlantuit_Michael_A_Singer_editura_Adevar_DivinSufletul neînlănţuit începe prin a-ţi explica relaţia pe care o ai cu gândurile şi cu emoţiile tale, ajutându-te să descoperi sursa şi fluctuaţiile energiei tale interioare. În continuare, cartea îţi prezintă ce poţi face pentru a te elibera de gândurile, emoţiile şi tiparele energetice obişnuite, care îţi limitează conştiinţa. În final, ea îţi arată cu o claritate neobişnuită calea către o viaţă trăită într-o libertate deplină a fiinţei tale lăuntrice.

„Este evident că dacă vocea din interiorul capului tău s-ar materializa şi ar deveni o persoană reală în lumea exterioară, însoţindu-te pretutindeni, nu ai rezista nici măcar o zi alături de ea. Dacă altcineva te-ar întreba cine este noul tău prieten şi ce fel de persoană este, cel mai probabil i-ai răspunde: Este cel mai tulburat om pe care îl cunosc. Dacă vei citi în dicţionar definiţia nevrozei, vei găsi cea mai bună caracterizare a lui!

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.divin.ro

Sindromul Tarzan. Cum să te eliberezi de lianele dependenţei afective de Pascale Piquet (Editura All)

Sindromul_Tarzan_Cum_sa_te_eliberezi_de_lianele_dependentei_afective_Pascale_Piquet_editura_AllÎn această carte autorul tratează subiectul dependenţei afective, care poate crea foarte multă nefericire în viaţa unui om. Sindromul Tarzan, ca noţiune psihologică, reprezintă necesitatea cuiva de a rămâne agăţat de persoana care nu i se potriveşte sau de a se balansa convulsiv de la o persoană la alta, de teama de a nu cădea într-un vid emoţional.

„Se impune o precizare: eşti făcut pentru a da şi a primi recunoştinţă şi afecţiune; problemele apar atunci când începi să depinzi atât de mult de ele, încât eşti gata să faci orice pentru a le primi.”

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.all.ro

Fericire spontană de Andrew Weil (Editura Curtea Veche)

Fericire_spontana_Andrew_Weil_editura_Curtea_VecheDr. Weil ne oferă o varietate de metode, validate ştiinţific şi extrase atât din psihologia orientală, cât şi din cea occidentală, pentru a contracara stările emoţionale negative şi pentru a întări sentimentele de mulţumire, confort, rezilienţă, serenitate şi echilibru emoţional. Bazate pe tehnici preluate din psihoterapie, meditaţie mindfulness, budism şi din multe alte domenii, strategiile prezentate în cartea de faţă sunt menite să susţină echilibrul emoţional, să ajute la ameliorarea depresiei şi a anxietăţii şi, de asemenea, să schimbe obişnuinţele mentale contraproductive.

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.curteaveche.ro

Treptele schimbării de Daniel Zărnescu (Editura Stepout Publishing)

Treptele schimbarii micaTreptele Schimbării. Manual de leadership pentru oamenii de acţiune este una dintre cele mai puternice cărţi de leadership scrise de un român şi arată, pas cu pas, care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru a realiza procesul schimbării, plecând de la etapa inconştientă (victimă, când ţi se întâmplă lucruri), trecând prin etapa conştientă (omul de acţiune, când faci să se întâmple lucruri) şi ajungând în final la etapa supraconştientă (liderul autentic, când omul de acţiune îmbrăţişează spiritualitatea).

“Oamenii de acţiune nu îşi pun problema de a fi expert. Dimpotrivă, ei învaţă constant din ceea ce fac, se bucură de operele lor şi trăiesc în mare parte pe teren. Cei mai mulţi oameni nu acţionează din cauza capcanei expertului. Ei au nevoie să ŞTIE TOT ca să facă cel mai mic pas posibil. Ori niciodată nu poi şti tot!”

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.stepout.ro

Suflarea Absolutului de Mooji (Editura Eu Sunt)

suflarea-absolutuluiÎn Suflarea Absolutului, Mooji te invită să priveşti în tine aşa cum nu ai mai făcut-o niciodată. Dintre toate subiectele dezbătute de fiinţele umane, singurul fapt indiscutabil este că existăm.  Însă nu ne întrebăm niciodată: Ca ce anume existăm? În această carte, Mooji îţi va împinge mintea dincolo de disputele conceptuale, în claritatea vibrantă a Negândirii.

“Frica este întotdeauna mai mare decât realitatea. Ea apare din cauza lipsei de încredere. Tu crezi că poţi avea grijă de tine mai bine decât Dumnezeu. Te temi că ceea ce Dumnezeu a planificat pentru tine nu este ceea ce vrei. Acest lucru este probabil adevărat, pentru că visele pe care le avem sunt limitate la ceea ce ştim despre viaţă şi despre noi înşine, ceea ce este infim pe lângă vastitatea Existenţei. Când lăsăm la o parte ceea ce credem că ne va face fericiţi, lăsăm Graţia să respire şi creăm spaţiul pentru ca lucruri mai măreţe şi mai frumoase decât ne-am imaginat noi vreodată, să se întâmple.”

Despre această carte puteţi citi pe blog aici

Pentru o prezentare detaliată sau achiziţionarea cărţii accesaţi acest link

http://www.eusunt.ro

Bineînţeles că aceste douăzeci de cărţi nu sunt singurele care aduc ceva nou sau care merită citite. Aşa cum am mai spus, consider că orice carte conţine ceva care poate fi de folos sau care ne poate atinge sufletul într-un fel unic.

M-aş bucura foarte mult ca din ce în ce mai mulţi oameni să aibă acces la informaţiile conţinute în aceste cărţi şi, în general, la cât mai multe cărţi care îi pot ajuta să depăşească problemele pe care le au şi să îşi îmbunătăţească viaţa. De multe ori mă gândesc la cei care sunt poate doar la un click sau la un pas distanţă de o informaţie care îi poate salva sau le poate oferi o soluţie preţioasă şi, totuşi, nu ajung niciodată să apese acel click sau să facă acel pas! Vă doresc tuturor un An Nou 2014 fericit, cât mai bun cu putinţă, un an în care să ajungeţi să găsiţi toate informaţiile, resursele şi ajutorul de care aveţi nevoie pentru realizarea scopurilor voastre şi ale sufletului vostru!

Citiţi şi:
Cărţile anului 2013 la Editura Herald

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s