Iubirea n-a uitat pe nimeni – Gary R. Renard

iubirea-na-uitat-pe-nimeni_micaCea mai recentă apariţie a Editurii Adevăr Divin este cartea intitulată: Iubirea n-a uitat pe nimeni. Răspunsul la tema vieţii, de Gary R. Renard. În prezentara acestei cărţi se spune că este vorba despre o carte despre  adevărata spiritualitate, şi nu despre ceea ce a trecut drept spiritualitate în mass-media de largă circulaţie în ultimele două decenii. Spiritualitatea a ajuns în zilele noastre să fie confundată total cu o mişcare de auto-ajutor. Când veţi termina această carte,  veţi şti care este deosebirea dintre cele două, dar şi de ce doar una dintre ele va putea să vă facă fericiţi.

„Iubirea n-a uitat pe nimeni nu este de fapt o carte – mai curând este un portal, un sistem de transport, o rearanjare a minţii. După ce o termini de citit, cred că vei fi mai aproape de cunoaşterea propriei tale Naturi Adevărate. Şi în afară de asta, Gary e şi foarte amuzant!“ – H. Ronald Hulnick

Gary R. Renard este autorul de mare succes al trilogiei care cuprinde cărţile: The Disappearance of the Universe, Your Immortal Reality şi Love Has Forgotten No One – Iubirea n-a uitat pe nimeni.

Discipolii Fundaţiei Curs de Miracole din întreaga lume consideră cărţile lui Gary R. Renard ca fiind ghidul cursului său, dându-le putinţa să citească, să înţeleagă şi să îi aplice învăţăturile profunde în viaţa cotidiană, în modul cel mai practic. Laureat al Premiului Infinity Foundation Spirit, Gary a ţinut prelegeri în 43 de state şi 24 de ţări şi a fost prezentat drept unul dintre cei mai interesanţi şi mai curajoşi lectori de spiritualitate din lume. Website: www.GaryRenard.com

Vino alături de Gary Renard şi citeşte volumul Iubirea n-a uitat pe nimeni, o fascinantă călătorie cu un adevărat montagne-russe în sfera adevărului misterios care se află la baza capodoperei spirituale contemporane, Cursul de miracole. Mentorii lui, Maeştrii Înălţaţi, Arten şi Pursah, te vor călăuzi într-un tur în trombă al vieţii de apoi; te vor învăţa o metodă care, prin practică, îţi va evapora toată karma negativă; şi îţi vor dezvălui „ingredientul lipsă“ al tehnicilor de auto-ajutor populare din zilele noastre.

Iată ce veţi găsi în cuprinsul cărţii:

Introducere
Ce ai prefera să fii?
Un tur al vieţii intermediare
Scenariul este scris, dar nu cioplit în piatră: natura dimensiunilor
Vindecarea trupească pentru mintea iluminată
Lecţiile lui Toma şi Thaddaeus
Lecţiile lui Gary
Arten în această viaţă
Ultimele lecţii ale lui Pursah
Ultimele lecţii ale lui Arten
Iubirea n-a uitat pe nimeni
Despre autor

În continuare puteţi citi un fragment din primul capitol, intitulat “Ce ai prefera să fii?”:

“Eşti aşa cum te-a creat Dumnezeu şi la fel ca tine şi orice fiinţă pe care o vezi, indiferent de imaginile pe care le vezi. Ceea ce vezi ca fiind boală şi durere, slăbiciune şi suferinţă şi pierdere, nu este altceva decât tentaţia de a te percepe ca fiind neajutorat şi în Iad. Nu te lăsa pradă şi vei vedea toată durerea, sub orice formă, oriunde ar apărea, dispărând ca ceaţa în faţa soarelui.

………………………

Pursah. Ai devenit un mentor binecunoscut în lume, în ultimii câţiva ani. De ce nu ne spui, ca o trecere în revistă pentru cititorii tăi, care sunt câteva din aspectele principale pe care le propovăduia I acum 2.000 de ani – şi încă le mai propovăduieşte în Cursul de miracole, pe care lumea nu le-a înţeles nici atunci, cu mici excepţii şi nu le înţelege nici acum, cu mici excepţii.

Gary. Desigur, dar voi încerca să fiu scurt, pentru că am câteva întrebări pentru voi. Aşadar, primul lucru pe care trebuie să-l înţelegi este că există doar două lucruri şi că numai unul dintre ele e real. Ce este real este Dumnezeu din Ceruri, Sursa ori Căminul tău sau oricum vrei tu să-i spui. Însă indiferent cum i-ai spune, este perfect. După cum spun şi Biblia, şi Cursul de miracole: Dumnezeu este iubirea perfectă. Ce se întâmplă, această iubire perfectă nu se abate şi nu se schimbă. Este absolut nemişcată. Dacă s-ar fi abătut sau s-ar fi schimbat, ar fi evoluat; şi dacă ar fi evoluat, n-ar fi mai fost perfectă. Dar realitatea este deja perfectă; nu trebuie să se mai îmbunătăţească pe ea însăşi. Şi aceasta este realitatea tuturor. Această iubire perfectă nu poate fi nici predată şi nici explicată, dar se poate trăi experienţa ei, chiar şi atunci când părem să ne aflăm aici, într-un trup.

Aşadar, dacă Dumnezeu este iubirea perfectă, atunci tot ce ar şti cum să facă ar fi să iubească. Dacă ar şti să mai facă şi altceva, atunci nu ar mai fi iubirea perfectă, nu? Acesta este un aspect important când e vorba de înţelegerea naturii non-dualiste a Cursului.

Dar pe urmă mai este un lucru care crede că este aici. Nu este cu adevărat aici, dar crede că este. Acest lucru crede că s-a separat de Sursă şi şi-a luat o identitate individuală proprie. Vom numi acest lucru, ego. Iar ego-ul este mai ales inconştient. Se află sub suprafaţă. Nu vedem decât o mică parte din el cu mintea conştientă şi cea mai mare parte a lui este ascunsă de noi. Iar în partea care este ascunsă, există această extraordinară vină din cauza aparentei separări de Dumnezeu. Asta este ceea ce ai putea numi păcat originar – nu e vorba că ar exista cu adevărat un păcat, ci de ideea de a fi separat. Asta a făcut conştienţa pentru că în scopul de a avea conştienţă, trebuie să ai mai multe lucruri: un subiect şi un obiect. Atunci mai există un lucru de care să fii conştient. În realitate, nu există niciun subiect sau obiect, ci doar o perfectă identitate.

Aşadar, pentru a scurta vorba lungă, nu trebuie să te lupţi să fii ceea ce eşti deja. Adevăratul tu este deja perfect şi de neschimbat. Tot ceea ce trebuie să faci este să-l demontezi pe falsul tu care crede că s-a separat de Sursa lui – falsul tu, care crede că e vinovat.

Pursah. Iar dacă Dumnezeu e iubirea pură, absolut perfectă, atunci cum poate să existe măcar acest gând al separării?

Gary. Aha! Asta e o întrebare capcană. În Cursul de miracole se spune că propovăduirea conştientizării depline a Căinţei „este recunoaşterea faptului că separarea nu s-a produs niciodată“.

Cu alte cuvinte, separarea este iluzie, un vis, o proiecţie a unui univers de timp şi spaţiu. Şi nu putem să găsim singuri răspunsul la această iluzie, doar cu intelectul, pe care ego-ul îl foloseşte adeseori pentru a ne ţine, pe cât se pare, împotmoliţi aici. Separarea este o experienţă falsă. Şi răspunsul adevărat la separare este să o înlocuieşti cu o experienţă adevărată, care este conştientizarea identităţii perfecte cu Dumnezeu. În această stare, nu mai eşti o fiinţă separată, ci eşti unul şi acelaşi lucru cu întreaga creaţie şi această experienţă este Răspunsul la ceea ce noi numim viaţă. De fapt, în această experienţă nu există nicio întrebare, ci numai Răspunsul. Pe urmă te întorci temporar aici, la falsa experienţă a separării şi se dovedeşte că visai întrebările! Pentru că întrebările nu există în realitate, care este trăirea experienţei iubirii perfecte, identică cu Sursa noastră şi care devine realitatea noastră permanentă din momentul în care lăsăm corpul de-o parte pentru ultima oară.

Pursah. În regulă, frate. Şi cum este posibil să producă cineva această experienţă?

Gary. Ei bine, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să încetezi să mai fii victimă. De exemplu, dacă această lume a fost făcută de Dumnezeu, atunci ai fi o victimă a lui Dumnezeu. Ai fi o victimă a unei forţe care este în afara ta, şi care ţi-a făcut-o. Dar lumea nu a fost făcută de Dumnezeu, şi aşa cum se spune în una din primele lecţii ale Manualului din Curs: „Nu sunt o victimă a lumii pe care o văd.“

…………………………

Majoritatea sistemelor spirituale încearcă să găsească echilibrul între corp, minte şi spirit. Toate sunt la fel de importante, dar nu aceasta este abordarea Cursului. Odată cu Cursul, înveţi cum să foloseşti mintea pentru a face alegerea între corp, care este marele simbol al separării ego-ului şi spiritul, care în Curs este identitatea perfectă, care nu trebuie să fie confundată cu ideea unui suflet individual, care este în continuare o idee a separării.

Cursul ne învaţă că lumea este o proiecţie care vine din propria noastră minte colectivă inconştientă. Ceea ce a fost în mintea noastră la un nivel puternic metafizic – anume, teribila vină subconştientă pe care am simţit-o faţă de separarea iniţială de Sursa noastră – a fost negat şi proiectat în exterior.

Un psiholog ţi-ar spune că proiecţia urmează întotdeauna negării. Asta din cauză că atunci când negi ceva, acel ceva trebuie să se ducă undeva. Aşadar, din momentul în care un lucru este negat, devine inconştient şi Cursul vorbeşte enorm despre negare. Aşa că uiţi că ai negat lucrul respectiv şi pe urmă, când este proiectat în exterior, crezi că proiecţia pe care o vezi este realitatea. Uiţi că tu ai făcut-o, pentru că ai negat-o! prin urmare, este proiecţia ta, dar tu nu eşti conştient de asta. Şi, pe urmă, Cursul ne învaţă că „proiecţia face percepţia“. Aceasta înseamnă că tu ai făcut de fapt ceea ce vezi în faţa ochilor, dar pe urmă ai uitat şi iei totul drept realitate. Uiţi că e o greşeală care îţi aparţine. Aşa cum se exprimă I: „Nu e ciudat să crezi că a gândi că tu ai făcut lumea pe care o vezi înseamnă aroganţă? Nu Dumnezeu a făcut-o. De asta poţi să fii sigur. Cum poate El să cunoască ce înseamnă efemer, păcătos şi vinovat, temere, suferinţă şi singurătate şi mintea care trăieşte într-un corp care trebuie să moară? Tu nu faci decât să-L acuzi de nebunie, crezând că El a făcut o lume în care asemenea lucruri par să fie reale. Nu e nebun. Însă numai nebunia poate să facă o asemenea lume.“

Arten. Tu şi prietenul tău I trebuie să încetaţi să mai ascundeţi lucruri. Aşadar, ai spus că o parte a ieşirii este să încetezi să mai fii victimă şi în mod evident să-ţi asumi responsabilitatea pentru experienţa ta. Vrei să fii puţin mai exact cum se poate face asta?

Gary. Ei bine, nu o poţi face prin gândire inteligentă sau fiind propriul tău mentor. Trebuie să asculţi de sistemul de gândire al Sfântului Duh şi nu de al tău. Adevărul este simplu şi consecvent, dar ego-ul nu este aşa. Ego-ul este foarte complicat şi practic vrea ca ideea de separare să supravieţuiască, deoarece asta îl face să se simtă special. Pe urmă, în această lume stabileşte relaţii speciale, care sunt fie relaţii speciale de iubire, fie relaţii speciale de ură şi sunt sigur că o să ajungem şi la asta. Ideea este că ego-ului îi plac la nebunie complicaţiile, pentru că sunt un ecran de fum în faţa adevăratei probleme şi a unicei adevărate soluţii.

Unica problemă reală este ideea că ne-am separat de Dumnezeu şi singura soluţie reală este să demontezi ideea separării şi să te duci acasă. Pentru a ne conduce acasă, Sfântul Duh ne dă adevărul simplu în faţa complexităţii ego-ului. Dar ego-ul nu se dă bătut. E ca Terminator – continuă să se întoarcă. Dar adevărul care stă la baza ego-ului va învinge pe termen lung, deoarece Sfântul Duh este perfect şi ego-ul nu e.”

Editura: Adevăr Divin
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 310
Data apariţiei: decembrie 2013

Preţ: 30 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Adevăr Divin la preţul de 27 lei (10% reducere), accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://www.divin.ro

Alte postări în categoria Informaţie spirituală:
Integrarea sufletului – Sal Rachele
Cunoaşterea de sine – Lobsang Rampa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.