Îndeplinirea dorinţelor – magie sau drept divin?

Subiectul legii rezonanţei, referitor la modul în care putem să ne transformăm dorinţele în realitate cu ajutorul intenţiei, este unul larg dezbătut. Exsită foarte multe concepţii referitoare la aceasta, atât pro, cât şi contra, în funcţie de experienţele fiecăruia. Cred că este un moment potrivit, acum, în perioada sărbătorilor, când toată lumea este mult mai deschisă spre tărâmul magic al dorinţelor îndeplinite, să încerc să împărtăşesc ceea ce cred eu despre acest subiect, bazându-mă în primul rând pe experienţa mea personală. La fel cum v-am obişnuit, la sfârşitul articolului veţi găsi şi câteva sugestii de cărţi care pot aduce mai multă lumină asupra controversatei legi a atracţiei.

Sunt convinsă că am încercat cu toţii, măcar o dată, să ne punem o dorinţă, să intenţionăm să realizăm ceva sau să obţinem un anumit obiect. Apoi, am constatat că dorinţa uneori se îndeplineşte, iar alteori nu. Însă aceasta este doar concluzia de suprafaţă, de la nivelul efectelor care pot fi observate în lumea vizibilă.

La un nivel mai profund, realitatea este că orice intenţie produce efecte, ea contează şi este luată în considerare de către puterea supremă a Universului. Acesta este dreptul nostru din naştere, în virtutea faptului că purtăm în noi o scânteie de dumnezeire şi, ca urmare, avem dreptul de a fi creatori ai experienţelor noastre, chiar şi de la acest nivel „inferior” al personalităţii noastre ego.

Se pune însă întrebarea: dacă intenţiile noastre chiar contează, de ce nu vedem întotdeauna şi rezultatele? Adevărul este că există întotdeauna un motiv, chiar foarte bine întemeiat, iar acesta nu are nimic de a face cu neputinţa noastră sau cu inutilitatea a ceea ce ne dorim sau orice alt motiv pe care l-ar putea găsi mintea.

În momentul în care ne-am setat o intenţie, acea parte din noi înşine care cunoaşte totul despre noi şi despre ce ne-am propus să realizăm în viaţă, şi anume Sinele nostru superior, analizează această intenţie (şi este luată serios în considerare!), apoi decide calea de urmat în privinţa ei.

Uneori dorinţa ne va fi îndeplinită foarte repede, iar impresia noastră este că s-a produs un mic miracol. Sunt situaţii când nici nu ne-am străduit prea mult să ne concentrăm asupra unui lucru, pur şi simplu ne-am gândit că ne-ar plăcea să îl avem, iar ulterior nu i-am mai acordat vreo atenţie. Apoi ne “trezim” că apare o ocazie de a obţine lucrul respectiv şi suntem oarecum surprinşi. Dar nu este nici o surpriză, ci este vorba de legea atracţiei, care în acea situaţie ea nu a întâmpinat nici un obstacol în calea materializării.

De cele mai multe ori însă, există piedici în calea materializării. Acestea pot fi dintre cele mai diferite şi de obicei nu suntem conştienţi de ele. Este posibil ca, în momentul respectiv, să existe obstacole karmice care nu ne permit să obţinem ceva anume. Poate avem de învăţat o lecţie de viaţă pe care nu am reuşit încă să ne-o însuşim.  Poate în trecutul nostru, în această viaţă sau în alta, am făcut o alegere greşită legată de ceea ce ne dorim acum, iar în prezent trebuie să  reparăm consecinţele faptelor noastre. Poate avem nişte convingeri sau sentimente care sunt contrare dorinţei noastre. De exemplu, credem că ne dorim un copil, dar de fapt sufletul vrea să se bucure de libertate şi de posibilitatea de a explora alte laturi ale vieţii. Sau ne dorim o relaţie de iubire împlinită, însă nu reuşim mai întâi să ne acceptăm şi să ne preţuim pe noi înşine. Sau căutăm ajutor la alţi oameni, pentru a realiza ceva împreună, dar noi, la rândul nostru, nu am dat ajutorul pe care am fi putut să-l dăm într-o anumită situaţie. Sunt doar câteva exemple.

Este posibil ca, în funcţie de planul vieţii noastre, Sinele nostru superior să ştie că îndeplinirea acestei dorinţe ne poate face mai mult rău decât bine. În acest caz, el ne poate ajuta să ne îndeplinim totuşi dorinţa, însă într-un cu totul alt mod decât ne-am fi aşteptat. Putem fi siguri însă că acest rezultat serveşte cel mai bine interesele sufletului nostru. Sunt posibile foarte multe situaţii şi cauze pentru care intenţia noastră nu se realizează (cel puţin nu imediat).

Important este faptul că existenţa unor asemenea obstacole, în faza iniţială a intenţiei, nu înseamnă totuşi că aceasta nu se va putea îndeplini. Nu se pune problema aşa, căci Sinele nostru superior a luat cunoştinţă de această intenţie şi va face tot ce este necesar pentru aducerea ei la îndeplinire. Subliniez tot ce este necesar! Iar aceasta nu înseamnă întotdeauna numai lucruri plăcute. Primul lucru care trebuie făcut este depăşirea obstacolelor care se interpun între noi şi intenţia noastră.

Vom vedea cum viaţa începe să ne aducă în cale ceea ce este nevoie pentru curăţarea reziduurilor karmice, pentru învăţarea anumitor lecţii, pentru aducerea la suprafaţa conştiinţei şi vindecarea unor sentimente care pe moment fac imposibilă îndeplinirea intenţiei.

Astfel, este posibil ca, prin dorinţa noastră, să declanşăm chiar un mic „haos” în vieţile noastre, în funcţie şi de amploarea a ceea ce vrem să obţinem. Vedem că totul o ia razna şi simţim că nu mai deţinem controlul asupra lucrurilor care se întâmplă. Acest lucru nu trebuie să ne sperie, ci trebuie doar să fim atenţi şi deschişi la ceea ce vrea sufletul să ne transmită sau să învăţăm. Aceste obstacole karmice vor trebui oricum depăşite la un moment dat, indiferent că vrem sau nu, deci cu cât mai repede, cu atât mai bine. Plus „bonusul” pe care îl vom avea la sfârşit, de a ne vedea dorinţa îndeplinită, în forma sa cea mai avantajoasă şi potrivită evoluţiei noastre spirituale.

Eu cred că merită să avem dorinţe, intenţii, obiective, căci ele ne hrănesc sufletul cu speranţă şi ne determină să avansăm repede şi frumos pe calea evoluţiei noastre, scoţând la suprafaţă tot ce avem mai bun din noi. Dar este nevoie de o minimă deschidere către procesul de vindecare pe care intenţiile noastre îl declanşează, precum şi acceptarea modului, uneori diferit de intenţia iniţială, în care dorinţa se poate îndeplini.

Un alt aspect care contează este cel al momentului în care dorinţa va deveni realitate. Chiar dacă ne aflăm în situaţia de a nu exista obstacole care să ne împiedice accesul la obiectul dorinţei, sau chiar dacă am reuşit deja să vindecăm aspectele negative, este posibil să vedem că încă nu se întâmplă nimic şi să ne pierdem speranţa. Nu trebuie să ne descurajăm nici în această situaţie, căci nici un lucru, fie el legat de a obţine ceva material sau de a realiza ceva, nu se poate întâmpla imediat, la comandă,  în momentul în care vrem noi sau când credem noi că ar trebui să se întâmple.

Există nişte ocazii potrivite, nişte “ferestre de oportunitate”, aşa cum le-am denumit eu, care se deschid numai la momentrul pe care viaţa îl consideră potrivit. Aceasta se întâmplă deoarece noi nu creăm singuri în acest Univers, ci creaţia noastră se împleteşte cu a celorlalţi oameni. Este necesar ca toate aceste creaţii să se armonizeze, să ajungă la unison, pentru a se crea condiţiile favorabile îndeplinirii unui anumit lucru şi pentru a întâlni oamenii împreună cu care îl putem realiza.

În momentul în care o “ferestră de oportunitate” s-a deschis, adică apare în plan fizic o ocazie potrivită, nu mai trebuie să stăm pe gânduri, ci să ascultăm de vocea noastră interioară şi să facem orice ne îndeamnă aceasta, chiar dacă nu pare a fi sută la sută ceea ce ne gândeam noi că ar trebui să facem. Urmând pas cu pas aceste instrucţiuni interioare, vom ajunge sigur la cel mai bun deznodământ posibil în situaţia respectivă.

Subiectul legii atracţiei a fost abordat de foarte mulţi autori, care încearcă în cele mai diverse feluri să ne ofere reţete aplicabile pentru împlinirea dorinţelor. Am selectat mai jos, dintre acestea, câteva cărţi care reuşesc să aducă o profunzime suplimentară acestui subiect, ajutându-ne să înţelegem mai bine cum funcţionează de fapt această lege şi cum putem să o aplicăm cu succes în experienţa noastră.

Adevăr, triumf şi transformare de Sandra Ann Taylor (Editura For You) – link

Adevar triumf si transformareÎn această carte edificatoare, Sandra Anne Taylor examinează diferitele elemente care definesc destinul şi separă realităţile certe, de ficţiunea confuză care s-a construit în jurul Legilor Universale. Ea prezintă o înţelegere unică şi cuprinzătoare, cu privire la motivul real pentru care lucrurile se întâmplă, ceea ce ne oferă puterea de a depăşi cu succes, ciclurile dificile – fără învinovăţire de sine sau teamă. Indiferent de obstacolele pe care le putem întâlni, conştiinţa noastră poate transforma adversitatea, într-o mare oportunitate! Renunţă la minciuni… şi află întregul adevăr. Viaţa ta va fi complet transformată!

Autoarea explică în această carte modul în care unele legi universale sunt de multe ori înţelese şi aplicate greşit, având efecte contrare celor dorite de noi. Spre exmplu, iată ce spune ea despre gândirea pozitivă:

“Obsesia de a fi întotdeauna pozitiv a devenit atât de extremă, încât a produs până şi reguli cu privire la ceea ce ai voie să spui. De fapt, poate ai auzit recomandarea de a nu folosi niciodată cuvântul vreau. Se presupune că te concentrezi pe faptul că nu ai deja ceea ce îţi doreşti. De exemplu, dacă spui: „Vreau un bărbat”, asta te face doar să realizezi că nu ai deja unul. Teoria te încurajează să spui în schimb: „Am un bărbat minunat” – şi să continui să repeţi asta, până ce va deveni realitate.

Dar, când vine vorba de atracţie, ceea ce spui sau cum spui nu reprezintă problema cea mai importantă. Întreaga ta forţă vitală – conştiinţa înrădăcinată în sistemul tău de credinţe – este cea care contează cu adevărat. Dacă eşti în căutarea unei noi relaţii, nu va avea importanţă dacă foloseşti cuvintele vreau sau am; totul va depinde, aproape exclusiv, de modul în care te percepi şi te raportezi la tine. Poţi să-ţi spui că ai o relaţie nouă şi poţi să pui fotografii pe harta ta de comori şi să aduci modificări Feng-Shui în dormitor, cu lumânări şi cuarţ roz; dar dacă te uiţi în oglindă, cu ură de sine, totul e inutil. Ori nu se va întâmpla niciodată, ori vei atrage un bărbat care se desconsideră la fel de mult ca şi tine. Esenţiale nu sunt cuvintele tale – ci respectul şi grija faţă de sine. Nu e nimic în neregulă cu a dori un bărbat – atâta timp cât vrei să te iubeşti (şi te iubeşti) mai întâi pe tine.”

Cartea Adevăr, triumf şi transformare reuşeşte cu succes să aducă un plus de realism în explicarea modului de funcţionare a legii atracţiei.

http://www.editura-foryou.ro

Puterea intenţiei de Wayne W. Dyer (Editura Curtea Veche) – link

Puterea intentieiÎn această carte descoperim o perspectivă inovatoare, ce îmbină psihologia modernă cu spiritul holistic oriental. Astfel, intenţia este privită ca o formă de energie ce ne uneşte şi ne conduce spre împlinirea menirii noastre.

Sentimentul împlinirii şi al succesului se instalează ca o constantă în viaţa noastră atunci când reuşim să reunim toate aspectele şi episoadele vieţii cotidiene. Ajungem să trăim o experienţă integratoare ce armonizează profesia, relaţiile interumane şi trăirile interioare. Fluxul abundenţei devine astfel un câmp de energie ce ne înconjoară, ne protejează şi ne conectează la marele act al creaţiei universale.

Wayne Dyer ne propune o cale simplă şi eficientă de a descoperi în noi această energie a intenţiei creatoare şi ne dezvăluie ce înseamnă adevărata capacitate de a-ţi controla destinul. Potrivit lui Dyer, există şapte faţete ale intenţiei pe care le putem dezvolta: creativitatea, bunătatea, iubirea, frumuseţea, expansiunea, abundenţa nelimitată şi receptivitatea. Ca orice călătorie spirituală, cartea de faţă începe cu etapa fundamentală a conştientizării. Încă de la primele pagini, vă aşteaptă momentul autodescoperirii ce vă va călăuzi sprijinindu-se pe dorinţa de fericire care există în fiecare dintre noi.

„A activa intenţia înseamnă a restabili legătura cu Sursa şi a deveni un magician al epocii moderne.“ – Wayne W. Dyer

Potrivit autorului, intenţia nu este ceva ce facem, ci mai degrabă o forţă care există în univers ca un câmp invizibil de energie. Această carte ne ajută să înţelegem cum putem să accesăm fiecare dintre noi acest câmp, cum să ne punem la unison cu imensa forţă a creaţiei care animă întreaga existenţă.

http://www.curteaveche.ro

Mai fericit decât Dumnezeu de Neale Donald Walsch (Editura For You) – link

Mai fericit decat DumnezeuAceastă carte demonstrează cu claritate faptul că fiecare fiinţă umană poate deveni o manifestare a măiestriei spirituale, transformând viaţa obişnuită, într-o experienţă extraordinară.

Autorul bestseller-ului Conversaţii cu Dumnezeu ne oferă, în stilul său caracterisitc, o călătorie spre fericire, prin intermediul unei învăţături captivante, care ne poate schimba viaţa.

Mai jos puteţi citi câteva paragrafe din carte, care mi se par foarte importante în ceea ce priveşte modul în care ar trebui să abordăm procesul creaţiei personale:

„În viaţă, trebuie puse doar două întrebări fundamentale:
1.Ce îi pot dărui celuilalt?
2.Ce îmi pot dărui mie însumi?

Este important să nu inversăm niciodată ordinea întrebărilor. Este în regulă să te întrebi ce îţi poţi oferi ţie însuţi. De fapt, e foarte în regulă.  Ambiţia personală, fericirea personală, împlinirea personală, şi evoluţia sprirtuală personală întreţin focul dorinţei şi al realizării.

……………………..

Mai puţin evident este faptul că dobândirea acestor lucruri, în timp ce îi ignori pe ceilalţi şi nevoile lor, este drumul cel mai greu către locul în care vrei să ajungi.

Energia atracţiei funcţionează întotdeauna cel mai rapid, atunci când ne punem cele Două Întrebări Fundamentale ale vieţii, în ordinea lor originală. Atunci când se păstrează această ordine, prima întrebare răspunde, întotdeauna, la cea de-a doua.

……………………..

„Viaţa ta nu trebuie să fie o luptă continuă. Problema este simplă. Tu crezi că viaţa ta se referă la tine. Viaţa ta nu se referă la tine.”
„Nu?”, am întrebat eu.
„Nu”, mi-a răspuns Dumnezeu.
„Bine, atunci la ce, Doamne iartă-mă, se referă ea?”
„La toţi cei din această lume.”

În curând, orice om de pe Pământ va afla despre Marile Principii ale Vieţii, despre modul în care acţionează ele, despre scopul pentru care am fost creaţi şi despre potenţialul pe care îl au, pentru a schimba lumea. Iar ziua aceea va fi cu adevărat binecuvântată. Pentru că, în acea zi, vom fi cu toţii… mai fericiţi ca Dumnezeu.

http://www.editura-foryou.ro/

Vă doresc tuturor să aveţi parte de  cât mai multe dorinţe împlinite şi, dacă cumva aţi reuşit deja acest lucru, să ne împărtăşiţi într-un comentariu ce v-a ajutat şi ce alte cărţi interesante aţi citit pe această temă!

Alte postări în categoria Articole şi recenzii:
Despre vindecarea karmei
Să ne împlinim menirea în viaţă cu ajutorul cărţilor!
Scopul sufletului, în cărţi şi în viaţă

Un gând despre „Îndeplinirea dorinţelor – magie sau drept divin?

  1. Rugaciune puternica iti intoarce iubitul in 48 ore.nu credeam dar am facut si a reusit.zicetiva voua numele iubitului de 3 ori.ginditiva la ceva ce vreti sa realizati pina saptamina urmatoare si repetati tie de 6 ori (daca aveti o dorinta repetativa voua)repetati aceste cuvinte vino la mine ingerul luminii eu te implor. Fa sa revina iubitul meu (numele lui)astazi el ma va cheama mai dragastos si cu iubire disperata.va simti o imensa dorinta pentru mine.ingerul meu al luminii ingroapa tot ce impiedica relatia noastra (zici numele)intoarcete la mine (repeta de 6 ori)ingerul luminii indeparteazai pe toti cei care au contribuit la despartirea noastra .ingerul luminii fa ca (zici numele)sa se gindeasca doar La mine. (Zici numele)imi telefonezi in 48 de ore.iti multumesc ingerul luminii.iti multumesc pt puterea ta infinita si misterioasa ce functioneaza mereu.amin (publica si trimite aceasta rugaciune de 3 ori in diferite siti, f curind vei avea o buna surpriza. ..chiar in seara asta saruturi !in zorii zilei iubitul tau isi va da seama ca te iubeste!se intimpla o vraja. ..totul se va intimpla intre ora 1-4 de dimineata! Fii pregatit pt un mare doc al vietii tale !!!ps. De rupi acest lant vei avea ghinion in dragoste

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.