Secretele energiei – Alla Svirinskaya

secretele-energiei_micaO carte recent apărută la Editura Curtea Veche, ce îşi propune să ofere instrumente pentru o mai bună gestionare a energiei personale, este: Secretele energiei. Un plan imbatabil pentru o sănătate înfloritoare, scrisă de vindecătoarea rusă Alla Svirinskaya.

Iată cum vă poate ajuta această carte:

Dacă visezi la o stare de bine generală, trebuie să ai grijă cum îți gestionezi energia vitală. Alimentație, practici terapeutice, suplimente alimentare: pentru ca toate acestea să funcționeze (și nu oricum, ci cu rezultate pe termen lung!), trebuie să le potrivești cu fluxul tău energetic. Programul prezentat în această carte are în vedere metode de detoxificare și de reîncărcare energetică în planurile mental, corporal și emoțional.

Vei cunoaște înțelepciunea vindecătorilor ruși faimoși și a tradițiilor adaptate pentru uz modern.  Tematica lucrărilor de acest gen este greu abordabilă, în genere, dar Alla Svirinskaya o expune într-un mod cât se poate de practic, realizând efectiv un manual pentru redobândirea echilibrului fizic, mental și emoțional. Cartea are, de asemenea, în vedere probleme ca armonizarea cu mediul, cu locuința, cu familia și cu prietenii. Fiecare tehnică, ritual, meditație și rețetă sunt incluse în paginile ei prin prisma eficienței lor, testate în timp.

Cartea Allei Svirinskaya este unică în ceea ce privește tratarea pragmatică a principiilor ezoterice. Se bazează pe experiența considerabilă în domeniu a autoarei, ale cărei cunoștințe provin de la cinci generații anterioare de vindecători din familia ei și fiecare nivel al descrierii metafizice cuprinse în paginile sale este însoțit și de un ghid practic de implementare a informațiilor. Pentru că, în definitiv, cel mai important este rezultatul. Prin urmare, această carte nu e scrisă sub forma unui exercițiu intelectual, ci a unor exerciții practice.

Printre propunerile autoarei în materie de sănătate se numără: programe de detoxificare pe cât de simple, pe atât de profunde, pe bază de alimente pe care le ții în mod normal în dulap; metode prin care să previi preluarea emoțiilor celorlalți; meditații simple pentru o fericire de durată. Alla Svirinskaya îți împărtășește, dincolo de toate acestea, cunoașterea, secretele și observațiile ei pătrunzătoare. Modul armonios în care abordează aspectele fizice, emoționale, mentale și spiriuale ale vieții de zi cu zi îți va schimba radical existența, iar urmând programul agreabil pe care ți-l prezintă, vei deveni propriul tău vindecător.

ALLA SVIRINSKAYA este expertă de renume mondial în medicină holistică şi vindecătoare. Provine dintr-o familie cu o tradiţie de cinci generaţii în domeniul vindecării. A crescut în Rusia sovietică şi a fost instruită în această artă de mama ei.

A studiat Medicina în Rusia şi a primit o bursă de studiu în India şi Sri Lanka, unde a intrat în contact cu acele curente din gândirea şi practica orientală bazatepe înţelegerea câmpurilor energetice ale corpului, sau aura acestuia.

Ca vindecătoare, Alla înregistrează un succes notabil în activitatea ei, inspirându-şi clienţii să facă schimbări în viaţă. Îi ajută să înţeleagă care  factori contribuie la starea lor de bine. Ca autoare, are cărţi traduse în peste 12 limbi. Dincolo de aceste preocupări, Alla este consultant senior pentru faimoase centre de SPA de peste tot din lume. A semnat, de asemenea, ocazional, şi editoriale pentru cea mai renumită revistă de specialitate din Marea Britanie, Spirit and Destiny.

Cuprinsul cărţii este detaliat mai jos:

PARTEA I – CE PRESUPUNE ENERGIA?
Capitolul 1 – Importanţa energiei
Capitolul 2 – Corpurile subtile: anatomia şi conţinutul aurei
Capitolul 3 – Chakrele şi meridianele: centrii şi traseele energetice ale aurei

PARTEA A II-A – SECRETE ENERGETICE ÎN PROPRIA LOCUINŢĂ
Capitolul 4Curăţenia efectivă în locuinţă
Capitolul 5 – Purificarea energetică a casei
Capitolul 6 – Câmpurile electromagnetice din locuinţă

PARTEA A III-A – INSTRUMENTE SECRETE PENTRU O DETOXIFICARE REUŞITĂ
Capitolul 7 – Hidroterapia la cald şi la rece
Capitolul 8 – Puterea de detoxificare a argilei
Capitolul 9 – Tehnica rusă de incantaţie (zagovor)

PARTEA A IV-A – SECRETELE DETOXIFICĂRII: PROGRAME DE DETOXIFICARE PROFUNDĂ PENTRU O SĂNĂTATE PERFECTĂ
Capitolul 10 – Pregătirea pentru program
Capitolul 11 – Programul de detoxificare a colonului
Capitolul 12 – Programul de detoxificare a ficatului
Capitolul 13 – Programul de detoxificare a rinichilor

PARTEA A V-A – SECRETE ALE ENERGIEI EMOŢIONALE ŞI MENTALE
Capitolul 14 – Emoţiile negative din corpul astral
Capitolul 15 – Purificarea corpului astral
Capitolul 16 – Lucrul cu chakrele
Capitolul 17 – Purificarea corpului mental

PARTEA A VI-A – SECRETE ENERGETICE REFERITOARE LA OAMENI
Capitolul 18 – Schimbul de energie dintre oameni
Capitolul 19 – Protecţia
Capitolul 20 – Conservarea energiei

PARTEA A VII-A – SECRETE TRADIŢIONALE RUSEŞTI DE VINDECARE
Capitolul 21 – Vindecarea cu ajutorul apei
Capitolul 22 – Puterea sării şi a ouălor
Capitolul 23 – Meditaţii în oglindă

PARTEA A VIII-A – SECRETELE ÎNTINERIRII
Capitolul 24 – Alimentaţie pentru întinerire
Capitolul 25 – Alte secrete ale alimentaţiei pentru întinerire
Capitolul 26 – Superalimente şi suplimente alimentare
Capitolul 27 – Gheaţă şi apă rece pentru energizare

Concluzie
Anexă: două acordaje
Lecturi suplimentare

Puteţi citi şi câteva fragmente din carte:

“Imaginează-ţi, pentru un moment, că trupul tău este un taxi. Dacă vrei să te ducă undeva ori să faci sau să realizezi ceva, trebuie să-i spui şoferului în ce direcţie să se îndrepte. Acum, imaginează-ţi că şoferul este energia ta. Dacă vorbeşti cu maşina, nu vei ajunge nicăieri; trebuie să te adresezi şoferului în mod direct.

Deci motivul pentru care nu reuşim să fim sănătoşi sau să avem o viaţă împlinită (ori ambele!) este că nu vorbim cu partea potrivită din noi înşine. Pur şi simplu, încă nu ne-am lămurit cine e şeful!

Ideea că eşti energie ar putea fi greu de acceptat şi s-ar putea să fii deja destul de nedumerit, gândindu-te că nu ţi-ai simţit niciodată câmpul energetic. Nu eşti singurul. Cei mai mulţi dintre noi pur şi simplu n-au instrumentele necesare pentru a-şi recunoaşte acest câmp. Efectiv, n-am fost învăţaţi să-l identificăm şi să-l înţelegem. Cultura noastră este foarte materialistă — recunoaşte lucrurile fizice şi nimic altceva; cu siguranţă, nu şi energia. Aşa ne trăim noi vieţile. Am fost condiţionaţi să nu înţelegem, iar puterea condiţionării este mult mai mare decât îşi dau mulţi dintre noi seama. Să-ţi dau un exemplu, pentru a fi mai explicită. Imaginează-ţi următorul experiment — e destul de neplăcut, dar demonstrează ideea destul de clar.

Două pisici au fost plasate încă de la naştere într-un mediu în care puteau să vadă numai linii verticale. Când au fost eliberate într-un mediu normal, s-au dovedit fizic incapabile să recunoască liniile orizontale şi continuau să se lovească de tot ce se afla pe orizontală.

La fel ca aceste pisici, este posibil ca realitatea pe care o cunoaştem în prezent să fie una fără linii orizontale. Este posibil să ne lipsească jumătate din imagine şi deci suntem mereu şocaţi să ne lingem rănile după ce ne-am împiedicat de ultimul acces de boală sau de nenoroc.

Aşadar, nu-ţi face griji, dacă asta ţi se întâmplă şi ţie. Nu e nicio problemă dacă ai fost conştient de energie, dar pur şi simplu n-ai reuşit să-ţi dai seama unde este sau cum te influenţează. În cartea mea, o să-ţi arăt, pas cu pas, cum să descoperi şi să lucrezi cu energia. Dacă vei învăţa să identifici şi să comunici cu propria energie, cu cea a altor persoane şi cu cea a lumii din jurul tău, vei prelua din nou controlul asupra vieţii tale. Îţi controlezi propriul destin, în loc să fii aruncat de colo-colo.

Unele dintre ideile mele pot părea exagerate, chiar absurde. Dar te rog să le încerci, ca pe o pălărie nouă. S-ar putea să descoperi că e pălăria pe care ai căutat-o toată viaţa! Toţi am auzit de copiii junglei, Mowgli sau Tarzani reali. Oamenii de ştiinţă care i-au studiat au ajuns la concluzia că, dacă un copil îşi petrece primii opt-zece ani de viaţă cu un anumit animal, el va imita toate tiparele de comportament ale jivinei. Toţi suntem produsul societăţii noastre şi ne purtăm conform normelor sale. Adoptăm iluziile acestei lumi şi credem că anumite lucruri sunt critice pentru existenţa noastră. Dar n-ar trebui să ne mulţumim doar cu faptul că existăm ca fiinţe bipede, lăsându-ne energia şi sufletul să se ofilească. Suntem capabili de o existenţă mult mai bogată.

……………………………..

Este important să înţelegem că nu emoţiile negative în sine ne pot afecta şi pune în pericol. De fapt, acestea, dacă sunt procesate in mod corect, ne pot da un impuls extraordinar în găsirea unor soluţii imaginative la probleme şi aspecte de viaţă. Ceea ce este periculos şi poate crea un efect de dezechilibrare în noi este faptul de a le reprima şi a pretinde că nu s-a întâmplat nimic rău. Cu alte cuvinte, de-a nu le recunoaşte.

Deci trebuie să încetăm să ne demonizăm emoţiile negative şi, în schimb, să ne concentrăm asupra atitudinii noastre faţă de ele. Problema este că — într-un raport de zece la unu — probabil că nu eşti nici măcar conştient de propriile emoţii. Ne obişnuim atât de mult cu stările noastre, cu modul nostru de-a reacţiona, încât ele devin adânc înrădăcinate şi reprezintă o zonă de confort. Am putea crede că suntem calmi, dar, de multe ori, trăim în ceea ce eu aş numi o stare pasiv-defensivă, în care acumulăm din ce în ce mai multe emoţii negative. Niciodată nu ne oprim pentru a înţelege de ce creăm aceste stări negative şi este cert că nu prea facem nimic pentru a ne desprinde de ele.

În aproape toate sistemele de vindecare, vei găsi învăţături despre necesitatea de-a crea o stare de libertate interioară, o modalitate de-a interacţiona armonios cu lumea. O astfel de armonie poate apărea numai atunci când, pe de-o parte, nu-ţi suprimi emoţiile sau sentimentele şi, pe de altă parte, nu te laşi pradă dorinţelor sau pasiunilor (cu toate acţiunile şi reacţiile pripite care urmează automat).

Sună dur? Aşa şi este şi putem să atingem armonia numai atunci când urmăm o singură regulă:

Trebuie să înţelegem şi să ne conştientizăm emoţiile pe deplin şi să fim în măsură să le reglăm şi să le reechilibrăm.

Dacă, şi numai dacă, poţi face acest lucru, vei trăi un sentiment de iluminare şi de libertate interioară. Când vei accesa o asemenea stare, emoţiile şi sentimentele vor fi în slujba intuiţiei tale. Îţi vor da energia şi puterea de-a avea o existenţă liberă şi plină de înţelepciune, te vor face să te bucuri pe deplin de fiecare aspect al vieţii tale.

Cei mai mulţi oameni nu au control asupra vieţii lor emoţionale. Ei sunt larg deschişi vizavi de orice influenţă externă care se întâmplă să le apară în cale. Emoţiile devin o parte inaccesibilă din viaţa lor interioară: pur şi simplu, nu sunt capabili să interacţioneze cu ele.

……………………………….

Tipul 2: breşe energetice atât la nivel mental, cât şi astral

Există şi un alt tip de energie externă care ne poate afecta şi poate crea breşe în aura noastră — şi asta nu doar la nivel astral, ci şi la nivel mental.

Acesta este un dezechilibru energetic foarte grav, care are loc sub acţiunea forţelor externe, şi este creat atunci când cineva, în mod conştient şi deliberat, îţi transmite emoţii negative, însoţite de comenzi puternice (un fel de afirmaţie negativă).

În cazul primului tip de dezechilibru energetic, despre care am discutat mai sus, energia se scurge numai de la nivelul chakrei. În cazul acestui dezechilibru însă, nu doar că pierzi energie, dar, de asemenea, începi să vibrezi la o frecvenţă complet greşită pentru natura ta. Aura ta începe să rezoneze potrivit comenzii altcuiva. E ca şi cum ai deveni „de-codificat”.

Acest tip de dezechilibru energetic nu este, aşa cum ai putea crede, produs de magicieni sau de vrăjitoare, ci poate fi cauzat de oameni apropiaţi de noi. Se întâmplă, de obicei, în timpul unui stres psiho-emoţional reciproc foarte puternic. Să luăm exemplul unui coleg competitiv de la locul de muncă, care are sentimente de gelozie şi de invidie faţă de tine. Uneori, atunci când eşti mai epuizat şi mai stresat, această persoană îţi poate transmite din adâncul sufletului, afirmaţii directe, puternice: „Eşti un ratat” sau: „Nu niciodată vei fi un şef bun.” Dacă ţi-a comunicat un asemenea lucru atunci când ai o stare energetică slabă, izbucnirea de energie şi afirmaţiile negative, combinate şi canalizate direct spre tine, te pot transforma într-o persoană de tip zombi sau pot chiar să conducă la rezultatul intenţionat de dorinţa plină de răutate a celuilalt.

Preţiosul liber arbitru al oamenilor şi strălucirea corpului lor astral sunt suprimate sub influenţa energiei altei persoane şi ar putea deveni complet dependente de ea. Acest tip de dezechilibru energetic sever nu trebuie să fie cauzat neapărat de o altă persoană. Din nefericire, cel mai adesea, văd cum oamenii îşi supun singuri aura la astfel de atacuri distructive. De foarte multe ori, ne supraîncărcăm cu emoţii de ură şi negare de sine, adresându-ne propriilor minţi într-o manieră distructivă şi neglijentă, astfel încât ne reprogramăm subconştient să trecem de la frecvenţe foarte uşoare de vibraţie la vibraţii foarte întunecate şi dense.”

Editura: Curtea Veche
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 384
Data apariţiei: noiembrie 2013

Preţ: 30 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Curtea Veche, la preţul de 27 RON (10% reducere), accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Subiectul vindecării la nivel subtil, având ca scop îmbunătăţirea nivelului de energie şi, implicit, o sănătate şi o viaţă mai bună, a fost abordat şi de autorii Barbara Y. Martin şi Dimitri Moraitis, în cartea Schimbă-ţi aura, schimbă-ţi viaţa! Un ghid pentru dezvăluirea puterii spirituale, publicată tot la Editura Curtea Veche – apasă link

În această carte inovatoare, autoarea te ghidează cu grijă, prin tehnicile sale extrem de eficiente, pe calea îmbunătăţirii aurei personale. Fie că vezi aurele, fie că nu, acest volum îţi va dezvălui cum arată imaginea completă a unei aure; ce semnificaţie au diferitele culori ale aurei şi ce spun ele despre tine; cum să evoluezi spiritual, inclusiv în dragoste, cum să obţii prosperitate, vindecare şi înţelepciune; care sunt cele 90 de meditaţii menite să aprofundeze relaţionarea interpersonală, avansarea profesională şi convertirea emoţiilor distructive; cum să devii mai spiritual şi să te apropii de Dumnezeu.

Sursa: http://www.curteaveche.ro, http://www.divin.ro/

Alte postări în categoria Vindecare spirituală:
Vindecarea cu ajutorul minţii – Lissa Rankin
Terapia Teta. Boli şi afecţiuni – Vianna Stibal
Teorii despre sistemul chakrelor – Hiroshi Motoyama

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.