Despre vindecarea karmei

Am abordat în acest articol subiectul referitor la vindecarea karmei, care este de o maximă importanţă pentru a putea avea o viaţă împlinită şi trăită la potenţialul ei maxim. Vindecarea şi echilibrarea karmei din vieţile anterioare nu este pentru noi o opţiune, ci un rezultat la care urmează cu siguranţă să ajungem, mai devreme sau mai târziu, indiferent dacă vrem sau nu acest lucru.

Karma acumulată de un om în vieţile sale trecute, sau chiar şi în cea actuală, presupune fie datorii karmice (faţă de alte persoane sau faţă de el însuşi), fie lecţii pe care nu a reuşit să le însuşească până în prezent, fie trăsături de caracter pe care nu a reuşit să le dezvolte sau faptul de a nu fi utilizat un anumit potenţial cu care s-a născut. Toate acestea se cer echilibrate şi realizate. Dacă dorim să avem o viaţă fericită şi să nu ne trezim „loviţi” de necazuri care nu ştim de unde s-au abătut asupra noastră, este necesar să trecem prin acest proces.

Accesarea aminitirilor din vieţile noastre anterioare, prin diverse metode, poate fi de un real ajutor pentru înţelegerea unei situaţii prin care trecem şi a relaţiilor cu persoanele din viaţa noastră. În acest fel, multe lucruri de neînţeles pot deveni foarte clare şi putem depăşi mai uşor anumite obstacole. În acest sens, am selectat la sfărşitul articolului câteva cărţi care conţin sugestii utile pentru a putea ajunge la acele locuri din noi înşine care conţin această cunoaştere preţioasă a vieţilor noastre anterioare.

Însă ceea ce este important de subliniat este faptul că nu este neapărat necesar să ne amintim vieţile trecute pentru a ne echilibra karma şi a vindeca amintirile dureroase. Orice lucru care necesită vindecare, indiferent în care dintre vieţi şi-ar avea rădăcina, ne este adus în atenţie în prezent, prin recrearea situaţiei respective cu ajutorul altor “actori”.  Aici, în această viaţă, avem tot ceea ce este nevoie pentru vindecare şi pentru a putea lăsa în urmă un trecut dureros.

Noi, cei din prezent, suntem o rezultantă, un efect cumulat al tuturor acţiunilor, gândurilor, intenţiilor noastre, din vieţile tecute şi din cea actuală. Dacă suntem suficient de atenţi la ceea ce viaţa ne aduce în cale, vedem că există teste şi încercări, iar liberul arbitru este un instrument puternic care ni s-a dat şi pe care îl putem folosi în orice împrejurare în care avem de făcut o alegere, chiar şi legată de ceea ce simţim într-o anumită situaţie (de exemplu, putem alege să iertăm o jignire, înţelegând că nu ne poate afecta în realitate cu nimic, sau putem răspunde cu aceeaşi monedă, perpetuând o energie negativă).

Dacă vrem să depăşim un anumit tipar sau situaţie, nu trebuie să le privim în mod negativ, cu teamă, ci ca pe nişte ocazii pe care le avem de a ne elibera de un trecut repetitiv sau de consecinţele unor algeri nefericite. Putem în orice moment să scoatem la lumină tot ceea ce avem mai bun în noi şi să schimbăm modul în care reacţionăm în faţa unei situaţii, chiar dacă în trecut am ales de multe ori sentimentele negative. Niciodată nu e prea târziu şi vor fi mereu ocazii pentru a alege corect.

În general, uitându-ne la ceea ce avem în vieţile noastre, acolo unde ne “doare” cel mai tare este necesară vindecarea karmei. De exemplu, poate fi o situaţie care se repetă ca un tipar, fără să înţelegem de ce ni se întâmplă mereu acelaşi lucru, chiar dacă este vorba de oameni diferiţi sau de locuri diferite.  Este însă vorba de faptul că de fiecare dată recţionăm automat într-un anumit fel, cu care ne-am obişnuit, dar pe care a venit timpul să îl schimbăm, dacă vrem ca viaţa să nu ne mai aducă în cale acelaşi gen de împrejurări.

Pe lângă tiparele repetitive, este posibil să ne găsim prinşi într-o anumită situaţie din care ne dorim cu disperare să ieşim, dar nu găsim mijloacele sau ajutorul de care avem nevoie. Este vorba din nou despre o situaţie karmică, ce impune învăţarea anumitor lecţii din ceea ce ni se întâmplă sau împreună cu oamenii care sunt implicaţi alături de noi. Este nevoie de o autoanaliză sinceră a propriior sentimente şi comportamente, precum şi de o mare dorinţă de a ne schimba viaţa în bine, pentru a putea vedea ce anume ne ţine blocaţi, întrucât cauzele nu sunt întotdeauna uşor de detectat, mai ales dacă avem tendinţa de a-i învinovăţi pe alţii sau ghinionul pentru ceea ce avem de înfruntat.

Este posibil să ne aflăm şi în situaţia de a trebui să plătim o datorie karmică, ca şi consecinţă a unei încălcări a legilor divine pe care am comis-o în trecut, ceea ce nu ne lasă prea multe opţiuni de schimbare în prezent. Dar şi în acest caz, modul în care alegem să reacţionăm poate face diferenţa. Dacă purtăm în suflet sentimente de ranchiună, ură, dorinţă de răzbunare, nu facem altceva decât să perpetuăm mai departe karma. Însă putem alege să răspundem cu acceptare şi înţelegere, în virtutea faptului că orice se întâmplă are un scop şi acesta nu poate fi decât spre binele nostru suprem.

Există şi situaţia opusă karmei, şi anume, ca urmare a acţiunilor şi gândurilor pozitive din vieţile trecute, suntem acum beneficiarii dharmei. Aceasta înseamnă că avem parte de condiţii foarte favorabile de viaţă şi totul se defăşoară mult mai uşor, fie în anumite aspecte ale vieţii, fie în ansamblu. Ne simţim atunci binecuvântaţi de divinitate şi uneori credem că nu merităm tot acest bine. Însă, dacă el există în viaţa noastră, cu siguranţă îl merităm şi putem să ne bucurăm de el. Este important totuşi să nu risipim prea uşor, să nu cheltuim fără rost acest „capital dharmic”, ci să încercăm să vedem cum ne putem folosi de atuurile pe care ni le-a dăruit viaţa pentru vindecarea aspectelor negative ale karmei noastre sau pentru a-i ajuta pe alţii, în măsura în care putem face acest lucru.

Amintirile din vieţile anterioare pot să ne apară spontan, fără să facem vreun efort, sau putem avea vise în care să rememorăm ceva ce am trăit sau numele unor persoane. Toate aceste informaţii sunt stocate, ele nu s-au pierdut şi putem avea acces la ele şi în mod intenţionat, prin anumite metode. În continuare veţi găsi câteva cărţi în care autorii propun metode de accesare a amintirilor din vieţile trecute, ce pot fi folosite de fiecare în mod individual, nefiind necesar neapărat un ajutor de specialitate.

Vindecarea karmei de Djuna Wojton (Editura Orfeu 2000) – link

vindecarea-karmei_micaÎn  cartea Vindecarea karmei – Eliminaţi blocajele din vieţile trecute, obţineţi dragostea, sănătatea şi fericirea, hipnoterapeuta Djuna Wojton schiţează un plan în 4 etape în vederea recunoaşterii modelelor karmice, în scopul vindecării trupului, minţii şi spiritului, pentru a trăi şi a ne putea bucura cu adevărat de prezent.

Mergând dincolo de terapia prin hipnoză regresivă standard, autoarea explică cum putem rezolva problemele vieţilor  anterioare, utilizând o diversitate de tratamente holistice, printre care vizualizarea, meditaţia, esenţe florale, poziţii yoga, cărţi de tarot, colaje, desene şi altele.

Fie că este vorba de o copilărie nefericită, un şef aiuritor sau o relaţie sentimentală eşuată, toţi purtăm cu noi «bagaje» moţionale negative. Problemele, conflictele nerezolvate din viaţa noastră, se pot manifesta sub formă de dureri sau boli ori ca blocaje în împlinirea pe plan profesional şi personal. Adesea aceste probleme reprezintă datorii karmice din vieţile anterioare. Rezolvarea acestora face parte din misiunea sufletului nostru, pentru a ne putea dezvolta.

Folosind tehnicile de vindecare karmică, veţi învăţa să recunoaşteţi şi să depăşiţi tiparele emoţionale distructive şi atitudinile autosubminatoare pentru a câştiga limpezimea minţii, a vă atinge ţelurile, a vă îmbunătăţi relaţiile cu ceilalţi, aliniindu-vă astfel scopului dumneavoastră existenţial superior.

http://www.orfeu2000ki.ro

Puterea tainică a vieţilor tale trecute de Sandra Ann Taylor (Editura For You) – la editură nu mai este momentan pe stoc, dar o puteţi găsi la acest link

puterea-tainica-a-vietilor-tale-trecute_micaÎn această carte revelatorie şi cu adevărat eliberatoare, Sandra Ann Taylor cercetează energia karmei şi a reîncarnării, dezvăluind felul în care conştiinţa ta eternă poate fi codificată şi îţi influenţează destinul, în prezent. În momentul în care înveţi cum să-ţi eliberezi şi să-ţi rescrii karma, poţi pregăti calea spre bucurie şi putere personală – acum şi în anii ce vor veni!

Te-ai întrebat vreodată de ce anumite tipare din viaţa ta au fost atât de greu de schimbat? Ei bine, motivele ar putea fi codificate în istoria ta eternă – în cauzele karmice care s-au format acum multe vieţi. Poate că te lupţi în continuare cu problemele financiare, poate că simţi că nu ai nicio speranţă să-ţi găseşti iubirea adevărată sau poate că ai o dependenţă de care nu poţi scăpa. Originea acestor probleme din prezent poate fi identificată în vieţi anterioare. Chiar şi afecţiunile psihologice şi fizice – cum ar fi durerea cronică, alergiile, problemele de greutate şi îndoiala de sine – ar putea proveni din evenimente din trecut. Însă aceste cauze din viaţa trecută nu trebuie să rămână un mister, sau să mai aibă vreo putere asupra ta!

La nivelurile profunde ale vieţii tale se află un cod unic, de emoţie şi informaţie, care ţi-ar putea guverna destinul actual. Însă poţi descoperi cu uşurinţă, care sunt experienţele karmice care te influenţează în prezent şi le poţi rescrie, ca să produci o vindecare puternică şi o transformare personală. Atunci când faci acest lucru, vei putea: să îndepărtezi obstacolele necunoscute care îţi stau în cale, să-ţi vindeci relaţiile karmice şi să atragi o nouă iubire, să te eliberezi de tiparele distructive şi să aduci mai mult succes în viaţa ta.

Sandra Ann Taylor este autoarea cărţilor Succesul cuantic (Editura Adevăr Divin) şi Adevăr, triumf şi transformare (Editura For You), aflate pe lista New York Times a celor mai bune cărţi. În cei 25 de ani de practică în consilierea psihologică, ea a folosit frecvent regresia, ca pe un instrument în tratarea anxietăţii, depresiei şi problemelor relaţionale. Sandra ţine prelegeri la nivel internaţional, despre puterea de transformare a vieţii, pe care o deţin energia personală şi crearea conştientă. Practica ei actuală de consiliere include citiri energetice şi ale vieţii trecute; restructurarea cognitivă şi transformarea conştientă, în vederea atingerii puterii personale, a fericirii şi succesului. Cărţile ei sunt disponibile în 25 de limbi, în întreaga lume.

Cartea conţine şi un CD cu meditaţii şi afirmaţii.

http://www.editura-foryou.ro

Trupul meu, pământul meu de Ruby Gibson (Editura Elena Francisc) – link

trupul-meu-pamantul-meu_micaAutoarea ne familiarizează în această carte cu conceptul de arheologie somatică, ce permite accesarea amintirilor din vieţile anterioare stocate la nivel profund în celulele corpului nostru.

Mii de ani de spiritualitate descarnată, de căutare a Spiritului în afara Corpului au făcut umanitatea să ignore complet uriaşul potenţial terapeutic şi ontologic al corporalităţii, ca şi cum Corpul nu ar fi făcut parte din Creaţie. Ruby Gibson restaurează cunoaşterea ancestrală şi o toarnă într-o formă în care să poată fi folosită în mod direct pentru vindecare.

Toate poveştile noastre, ale acestei vieţi şi ale tuturor celorlalte, sunt turnate în energia corpului. Durerea, boala, dependenţele, diferitele tipare repetitive care ne dictează viaţa în mod inconştient, întreaga noastră karmă, toate încărcăturile transgeneraţionale, toată experienţa noastră ca fiinţă care a ales, acum mult timp, călătoria încarnării, toate pot fi accesate şi aduse în Conştienţă deschizând memoria fabuloasă a Corpului. Tot ceea ce am fost vreodată, este Acum. Iar partea din noi care trăieşte permanent în Acum, este Corpul.

Ruby Gibson încredinţează cheile vindecării personale fiecăruia dintre aceia care au ajuns să perceapă adevărata natură a Fiinţei. Traume străvechi pot fi conştientizate şi vindecate prin această abordare excepţională care cuprinde diferite tehnici de explorare somatică, respiraţie specifică, aromaterapie şi altele. (Horia Ţurcanu)

http://www.elenafrancisc.ro

Dacă voi aţi mai citit sau cunoaşteţi şi alte cărţi care pot contribui la vindecarea karmei şi amintirilor dureroase din vieţile anterioare, nu ezitaţi să lăsaţi mai jos un comentariu, pentru a face accesibile tuturor sfaturile care v-au ajutat!

Alte postări în categoria Articole şi recenzii:
Să ne împlinim menirea în viaţă cu ajutorul cărţilor!
Cărţi care dezleagă misterul lumii de dincolo
Scopul sufletului, în cărţi şi în viaţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.