Vindecarea cu ajutorul minţii – Lissa Rankin

vindecarea_cu_ajutorul_mintiiO nouă carte din care putem afla ce putem face noi înşine pentru redobândirea şi menţinerea sănătăţii este Vindecarea cu ajutorul minţii. Dovezi ştiinţifice care arată că te poţi vindeca singur de Lissa Rankin, apărută la Editura Adevăr Divin.

Ni s-a spus că ne îmbolnăvim din cauze genetice, sau că am avut ghinion, şi singurii care deţin cheia vindecării noastre şi a unei stări de sănătate optime sunt doctorii. Ani la rând, Lissa Rankin, doctor în medicină, a crezut acelaşi lucru, dar când propria ei stare de sănătate a început să se deterioreze şi ea a apelat la medicina occidentală, dr. Rankin a descoperit că medicii nu numai că nu au reuşit să o vindece, dar chiar i-au agravat starea. De aceea, ea s-a decis să îşi ia destinul în propriile mâini.

În urma cercetărilor făcute, dr. Rankin a descoperit că metodelor terapeutice pe care le învăţase la şcoală le lipsea un element esenţial: recunoaşterea capacităţii înnăscute a corpului de a se vindeca singur şi controlul acestor mecanisme de autovindecare cu ajutorul minţii. În încercarea de a înţelege mai bine acest fenomen, ea a explorat literatura medicală şi a descoperit dovezi care confirmau faptul că sistemul medical a dovedit de peste 50 de ani capacitatea de autovindecare a corpului.

Prin cazurile excepţionale de vindecare spontană pe care le prezintă în această carte, dr. Rankin demonstrează că gândurile, sentimentele şi convingerile pot modifica fiziologia corpului. Ea prezintă date ştiinţifice ce dovedesc că singurătatea, pesimismul, depresia, teama şi anxietatea îmbolnăvesc corpul, în timp ce relaţiile intime, recunoştinţa, meditaţia, sexul şi expresia autentică de sine declanşează procesul de autovindecare.

În secţiunea finală a cărţii îţi va fi prezentat un model complet nou al bunăstării, bazat pe descoperirile ştiinţifice ale doctorului Rankin. Programul ei unic în şase paşi te va ajuta să descoperi în ce domeniu al vieţii tale ai scăpat de sub control lucrurile: în cel spiritual, în cel al creativităţii, în cel al mediului, în cel nutriţional, în cel profesional sau în cel al relaţiilor personale, astfel încât să îţi poţi crea un plan personalizat de tratament care să armonizeze acest domeniu ce îţi influenţează starea de sănătate. Vei învăţa astfel să asculţi „şoaptele” corpului tău înainte ca acestea să se transforme în „ţipete” care afirmă că viaţa îi este pusă în pericol şi care pot fi prevenite printr-un program riguros de îngrijire personală. Vei învăţa astfel să ai încredere în vocea ta interioară ori de câte ori vei lua decizii referitoare la starea ta de sănătate şi la viaţa ta.

Când vei termina cartea Vindecarea cu ajutorul minţii, vei fi capabil să îţi pui propriul diagnostic, să îţi scrii propria reţetă şi să îţi creezi un plan de acţiune clar menit să te ajute să te vindeci în mod miraculos.

„…Simpla lectură a cărţii Vindecarea cu ajutorul minţii reprezintă o experienţă autentică de vindecare.“ – Martha Beck, autoarea bestsellerului Găseşte-ţi calea în haosul unei noi lumi

Cuprinsul cărţii este detaliat în continuare:

Cuvânt înainte de Kris Carr
Introducere

PARTEA ÎNTÂI: Crede în tine însuţi
Capitolul 1: Şocantul adevăr referitor la convingerile tale legate de sănătate
Capitolul 2: Cea mai sigură modalitate din lume de a te îmbolnăvi şi de a împiedica intrarea bolii în remisiune
Capitolul 3: Factorul vindecător care poate schimba totul

PARTEA A DOUA: Tratează-ţi mintea
Capitolul 4: Redefinirea conceptului de sănătate
Capitolul 5: Singurătatea otrăveşte corpul
Capitolul 6: Moartea prin muncă excesivă
Capitolul 7: Fericirea este un medicament preventiv
Capitolul 8: Cum poate fi contracarată reacţia la stress

PARTEA A TREIA: Scrie-ţi singur reţeta personală
Capitolul 9: O îngrijire radicală a propriei sănătăţi
Capitolul 10: Şase paşi ai procesului de autovindecare

Anexa A: Opt sfaturi pentru a fi prezent în corpul tău
Anexa B: Diagnosticul Personal al Lissei, care a condus-o la autovindecare
Anexa C: Reţeta personală a Lissei
Continuă-ţi călătoria către autovindecare

Lissa Rankin, doctor în medicină, este un medic specializat în vindecarea ansamblului corp-minte; este autoare, conferenţiară, artistă şi creatoare a blogului LissaRankin.com.

Veşnic pasionată să afle ce anume îi vindecă pe oameni şi ce anume îi îmbolnăveşte, ea studiază diferite metode prin care medicii şi-ar putea îngriji mai bine pacienţii şi prin care aceştia din urmă s-ar putea îngriji mai bine pe ei înşişi.

Dr. Rankin consideră că menirea ei în viaţă este de a vindeca însuşi sistemul de îngrijire medicală, de a-i ajuta pe pacienţi să joace un rol mai activ în procesul autovindecării şi de a încuraja industria îngrijirii medicale să accepte şi să faciliteze aceste miracole ale autovindecării, nu să le pună beţe în roate. Ea antrenează medici şi alţi profesionişti terapeuţi, participând la evenimente din ciclul „Pot să fac singur acest lucru”, la conferinţe TEDx, la conferinţe pe tema sănătăţii, ţine prelegeri în spitale şi face comentarii pe blogul ei extrem de popular.

În timpul ei liber pictează, practică yoga şi face drumeţii în Marin County, CA, împreună cu soţul şi cu fiica ei.

Website: www.lissarankin.com

Editura: Adevăr Divin
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 367
Data apariţiei: noiembrie 2013

Preţ:  35 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Adevăr Divin cu 50% reducere, la preţul de 17,50 lei, valabil până în 30 noiembrie 2013, accesând acest link

Sursa: http://www.divin.ro

În ultima perioadă de timp, abordarea bolilor şi a procesului de vindecare de către o serie de specialişti în medicina clasică şi alternativă a căpătat tot mai mult noi direcţii, care merg dincolo de concepţia clasică potrivit căreia corpul este o maşină biologică, ce poate fi „reparată” cu ajutorul unor substanţe chimice.

Aceste noi abordări, care sunt susţinute şi de numeroase studii, cercetări şi cazuri concrete de vindecare, aduc celor bolnavi speranţă, dar şi modalităţi concrete de acţiune pentru ameliorarea bolilor de care suferă.

Iată alte câteva cărţi în care problematica funcţionării optime a organismului, a prevenirii apariţiei bolilor şi a vindecării acestora este tratată într-o manieră inovatoare:

Trezirea celulară de Barbara Wren (apărută la Editura For You) – apasă link

În ultimii 35 de ani, Barbara Wren a căutat să înţeleagă cine suntem cu adevărat şi cum ne funcţionează, de fapt, organismul. Ea arată oamenilor o altă cale spre vindecare, prin tehnici de nutriţie şi de redobândire a sănătăţii. Autoarea a crezut întotdeauna că singurul mod de a reveni la întregul care suntem şi la fericire, în cadrul legilor şi ritmurilor universale, este acela prin care omul, regăsindu-şi legătura cu propria înţelepciune interioară, devine conştient de puterea lui.

A preveni. Cum să fim într-o formă perfectă de Philippe Presles şi Catherine Solano (apărută la Editura Elena Francisc) – apasă link

Această carte a apărut din necesitatea de a reuni toate bunele practici de integrat în viața noastră pentru a trăi un timp mai îndelungat, într-o stare bună de sănătate. Căci sănătatea noastră depinde în primul rând de noi înșine. Nu este nevoie să trecem prin încercări grele, pentru a lua măsuri atunci când lucrurile sunt dificil de reparat. Este suficient să prevenim. Prevenirea reprezintă arta de a trăi, pe care avem libertatea de a o alege indiferent de vârstă şi fără moderaţie.

Vindecare spirituală şi nemurire de Patrick Drouot (apărută la Adevăr Divin) – apasă link

Regăsind căile medicinii tibetane (medicină energetică prin excelenţă), a vracilor sioux şi hopi, care nu consideră nici pe departe boala ca pe o fatalitate şi ne învaţă raţiunea prin care este posibil să trăim rămânând sănătoşi, Patrick Drouot ajunge la revelaţii fundamentale. Astfel, el ne arată cum fiecare dintre noi dispune de capacitatea de a se înălţa la dimensiuni fiinţiale nebănuite de percepere a realităţii celorlalţi, a câmpurilor lor energetice sau a învelişurilor lor luminoase. El ne ajută de asemenea să înţelegem că aşa-numitele emergenţe spirituale sau crizele de transformare sunt esenţiale în dezvoltarea individualităţii.

Alte postări în categoria Vindecare spirituală:
Echilibrul emoţional – Roy Martina
Despre cancer – Lise Bourbeau
Calea vindecătorului – Adam Dreamhealer

 

Un gând despre „Vindecarea cu ajutorul minţii – Lissa Rankin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.