Suflarea Absolutului – Mooji

suflarea-absolutului_micaDupă ce am urmărit, de-a lungul timpului, numeroase videoclipuri în care unul dintre cei mai îndrăgiţi maeştri spirituali, Mooji, ne împărtăşeşete din înţelepciunea sa în cadrul satsang-urilor, acum putem avea acces la învăţăturile sale şi prin intermediul unei cărţi, recent publicată de Editura Eu Sunt: Suflarea Absolutului. Dialoguri cu Mooji cu subtitlul: Manifestarea şi nemanifestarea sunt una, din colecţia Aici şi Acum.

În această carte, Mooji te invită să priveşti în tine aşa cum nu ai mai făcut-o niciodată. Dintre toate subiectele dezbătute de fiinţele umane, singurul fapt indiscutabil este că existăm.  Însă nu ne întrebăm niciodată: Ca ce anume existăm? În această carte, Mooji îţi va împinge mintea dincolo de disputele conceptuale, în claritatea vibrantă a Negândirii.

„ÎN FIECARE DIMINEAŢĂ TE TREZEŞTI DIN VIS; DAR, CA SĂ FII LIBER, TREBUIE SĂ TE TREZEŞTI ŞI DIN STAREA DE VEGHE.” (MOOJI)

Din cuprinsul cărţii:

Advaita – Calea fără cale
Bomba cu ceas ticăie
Cheia care deschide toate uşile
Când Sinele este văzut
Eşti perfect aşa cum eşti
Trebuie să guşti din asta!
Ambasador al libertăţii
Scoate mintea din priză
Amăgirea conştiinţei
„Dar apoi…”
Lasă ca sacul de dormit „Eu” să se deschidă
Sămânţa „Eu Sunt”
Mai subtil decât spaţiul
Întâlnire cu Buddha
Fii mierea
Când durerea şi pacea sunt una
Caviarul fiinţării
Fiinţa originară
Ascuns în perna lui Dumnezeu
Îndepărtează cataracta de pe ochii „Eului”
Oriunde mă aflu, sunt linişte
A fi Acela fără de trecut
Jargonul uniunii
Renunţă la firmă
„Eu” este chemat în boxa martorilor
Poate observatorul să fie observat?
De neatins
Amnezia în Fiinţă
Înecat la mal
Însărcinată cu tine însăţi
Somnul conştient
Satsangul este oglinda Sinelui
A privi din libertate
Ultima mea întrebare
Suflarea Absolutului
Cine este Mooji?
Despre Arunachala

Mai jos puteţi citi şi un fragment din carte:

AMĂGIREA CONŞTIINŢEI

“Controlul este o obsesie a Conştiinţei atunci când aceasta se identifică cu ceva. Identificarea cu corpul face Conştiinţa să se simtă vulnerabilă. Ştie că acest corp este trecător, că poate fi rănit şi că este supus durerii, bolii şi îmbătrânirii. Prin urmare, în identificarea sa cu corpul, Conştiinţa consideră că şi ea poate fi rănită sau poate muri. In plus, atunci când Conştiinţa se identifică cu mintea, are loc un aparent transfer de responsabilitate. Ce este în grija Conştiinţei – bunăstarea corpului, confortul, acţiunile şi situaţiile – acum par să fie în sarcina minţii limitate.

Acesta este modul în care Conştiinţa ajunge să se confrunte cu vinovăţia, ruşinea, remuşcările şi anxietatea. Ea se teme să nu facă ceva greşit, îi e frică să nu facă o alegere „greşită”, sau  să nu piardă ceva ce îi linişteşte această permanentă şi fundamentală teamă de vulnerabilitate, sau visează la lucruri care să-i atenueze această frică. Percepţia minţii despre viaţă se ţese în jurul luptei cu aceşti factori corporali şi, cât timp există identificare, Conştiinţa este aparent prinsă în această luptă.

Tu, Conştiinţa, ai nevoie de acest corp pentru a continua să guşti şi să experimentezi, dar nu este necesar să te identifici cu el. Fără identificare, corpul va fi în continuare acolo, iar această obsesie a controlului va dispărea.

Corpul este complet nevinovat în toate acestea. El este acolo prin decret divin şi îşi face treaba lui. Corpul nu ştie că el eşti tu. Ceva din interior consideră corpul ca fiind „eu” şi îi dă un nume.

Mintea trebuie să aibă ceva cu care să te ameninţe pentru a te ţine ostatic. Trebuie să existe ceva ce vrei sau ce nu vrei pentru ca mintea să te convingă să-i asculţi avertismentele false, cum ar fi: „Dacă nu faci asta, se va întâmpla ceva neplăcut.” De multe ori există frica de schimbare, pentru că mintea îşi imaginează că ceea ce nu ştie sau ce nu a programat, ar fi negativ. Ar fi un fel de pierdere, o involuţie sau un pas înapoi. Şi toate acestea ar putea duce la anihilare, adică exact ceea ce mintea încearcă să evite în permanenţă.

Fii îndrăzneţ cu viaţa, spune: „Bine, fă-mă cerşetor pe stradă dacă asta doreşti, dar voi fi un cerşetor liber.” Şi atunci vei vedea de unde vine frica. Poţi s-o faci? Alţii au făcut-o şi au descoperit că o frică pe care ai înfruntat-o este ca o fantomă care dispare în lumina curajului şi dorinţei lor de a vedea cu adevărat.

Frica este întotdeauna mai mare decât realitatea. Ea apare din cauza lipsei de încredere. Tu crezi că poţi avea grijă de tine mai bine decât Dumnezeu. Te temi că ceea ce Dumnezeu a planificat pentru tine nu este ceea ce vrei. Acest lucru este probabil adevărat, pentru că visele pe care le avem sunt limitate la ceea ce ştim despre viaţă şi despre noi înşine, ceea ce este infim pe lângă vastitatea Existenţei. Când lăsăm la o parte ceea ce credem că ne va face fericiţi, lăsăm Graţia să respire şi creăm spaţiul pentru ca lucruri mai măreţe şi mai frumoase decât ne-am imaginat noi vreodată, să se întâmple.

Însă această nevoie aparentă de a controla, teama de a pierde controlul şi presupusa detaşare de el sunt, şi ele, tot jocul Conştiinţei, deoarece nu există niciun individ în afara acestei Conştiinţe care să decidă sau să acţioneze contrar dorinţei permisive ale Conştiinţei. Totul este Conştiinţă. Fiinţele umane şi activitatea lor sunt un efect, nu o cauză a Conştiinţei. Reflectaţi la asta.”

Editura: Eu Sunt
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 230
Data apariţiei: noiembrie 2013

Preţ:  26 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Eu Sunt la preţul de 23 lei (11% reducere), accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://www.eusunt.ro

Alte postări în categoria Spiritualitate:
Shambhala. Calea sacră a Războinicului – Chögyam Trungpa
Splendoarea ascunsă – OSHO
Ashtavakra Gita – Sutrele realizării sinelui

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.