Cum îţi vei măsura viaţa? – Clayton M. Christensen

Cum iti vei masura viata micaO carte extrem de utilă pentru cei interesaţi de dezvoltarea personală, atât în afaceri, cât şi în alte domenii ale vieţii, este Cum îţi vei măsura viaţa?, scrisă de Clayton M. Christensen împreună cu James Allworth şi Karen Dillon şi apărută de curând la Editura Publica.

Mai jos puteţi citi ce spune autorul despre această carte:

O strategie – fie ea de afaceri sau în viața personală – se creează prin sute de decizii luate zilnic în privința modului în care ne cheltuim timpul, energia și banii. Cu fiecare clipă din viața ta, cu fiecare decizie luată despre felul în care îți consumi energia și banii, faci o declarație despre ceea ce contează realmente pentru tine. Poți vorbi la nesfârșit despre țelurile clare pe care le urmărești și despre strategia pe care o ai pentru viața ta, căci în ultimă instanță ele nu înseamnă nimic, dacă nu-ți investești resursele disponibile într-un mod care să concorde cu strategia ta. La urma urmelor, o strategie nu înseamnă nimic mai mult decât bune intenții, dacă nu se vede pusă eficient în practică.

În continuare iată şi alte opinii:

„O carte utilă pentru toți cei care își doresc să ducă o viață plină de sens în acord cu propriul sistem de valori.” – Publishers Weekly

„O lectură obligatorie pentru orice student la o facultate de afaceri.” –  Huffington Post

„Recomandați această carte celor care nu au nicio legătură cu mediul de afaceri. Vă vor mulțumi pentru acest gest!” – Harvard Business Review

„O carte bine documentată și plină de miez.” – Forbes

„O perspectivă originală asupra felului în care urmărirea realizărilor imediate ne blochează calea către succesul durabil. Ca un ceasornicar minuțios care, la masa lui de lucru, desface conceptual mecanismul, îl recompune prin exemple și dă ora exactă, Clayton M. Christensen ne oferă reperele necesare pentru a duce o viață împlinită!” – Elena Badea – Director de Marketing și Comunicare, EY România

Cum îți vei măsura viața? este un proiect al Editurii Publica, susținut de EY România.

CLAYTON M. CHRISTENSEN este părintele conceptului de ,,inovație disruptivă” și unul dintre cei mai apreciați teoreticieni în domeniul inovației. În anul 2011 a fost numit cel mai influent gânditor de business din lume, ocupând poziția nr. 1 în topul bianual Thinkers50. Este un cunoscut orator şi consultant, activând şi ca membru în consiliile de administraţie ale unor mari companii din SUA.

În 1975, Christensen a obţinut o diplomă în economie la Brigham Young University. În 1977, a finalizat un masterat de doi ani la Oxford University, iar în 1979 a absolvit programul MBA de la Harvard Business School. În 1983, sub administraţia Ronald Reagan, a fost selectat pentru a lucra în cadrul programului guvernamental anual White House Fellow, iar în 1992, şi-a încheiat studiile doctorale în domeniul Administrării Afacerilor, efectuate la Harvard Business School.

Anterior revenirii sale în viaţa academică de la Harvard, Christensen a deţinut funcţia de Chairman & President la CPS Corporation (o firmă din domeniul ştiinţei materialelor, pe care a fondat-o împreună cu câţiva profesori de la MIT). De asemenea, a fost membru al conducerii firmei Boston Consulting Group. Ulterior, a devenit consultant pentru echipele manageriale ale multor corporaţii renumite în lume.

În prezent, Clayton M. Christensen deţine titulatura de Robert and Jane Cizik Professor şi predă disciplina Administrarea Afacerilor la Harvard Business School. Lucrează în departamentele de Management Tehnologic şi Operaţional şi Management General din cadrul acestei şcoli. Cercetările şi preocupările sale didactice se axează pe managementul inovaţiei tehnologice şi pe identificarea de noi pieţe pentru noile tehnologii.

Pentru lucrările publicate de-a lungul timpului, Christensen a fost distins cu numeroase premii academice. În 1997, a primit Global Business Book Award pentru cartea The Innovator’s Dilemma.

Editura: Publica
Dimensiuni: 14,5×20,5 cm
Număr pagini: 240
Data apariţiei: octombrie 2013

Preţ:  49 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Edituriil Publica la preţul de 46,55 RON (5% reducere), accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

De acelaşi autor, mai puteţi citi şi cartea Inovaţia ca soluţie în afaceri – Crearea şi menţinerea unei creşteri de succes, publicată de Editura Curtea Veche (apasă link)

Bazându-se pe ani de cercetări aprofundate şi pe exemple concrete din multe companii mari, autorii Clayton M. Christensen şi Michael E. Raynor afirmă că inovaţia poate fi un proces predictibil, care să determine în final creşterea profitabilă şi sustenabilă. Ei identifică, mai întâi, forţele care-i împing pe manageri să ia decizii inoportune tocmai în procesul de închegare a noilor idei de afaceri. Apoi, autorii pun la dispoziţia managerilor un nou cadru de lucru, destinat să-i ajute pe aceştia în demersul de creare a condiţiilor potrivite, la momentul potrivit. În cele din urmă,  disrupţia astfel realizată va avea succes.

Sursa: http://www.publica.ro, http://www.curteaveche.ro

Alte postări în categoria Dezvoltare personală:
Treptele schimbării – Daniel Zărnescu
Arta de a (nu) pierde timpul – Piers Steel
Codul fericirii – George Pratt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.