Shambhala. Calea sacră a Războinicului – Chögyam Trungpa

Shambhala micaShambhala. Calea sacră a Războinicului este o carte apărută cu foarte puţin timp în urmă la Edituria Elena Francisc, în cadrul colecţiei Psyche.

Iată ce ne spun editorii Elena şi Horia Francisc-Ţurcanu despre ultima lor apariţie editorială:

“Ții în mână o carte destinată acelora care au ales transformarea interioară și care cred că aceasta stă în puterile lor. O carte pentru aceia care aleg eliberarea interioară de frică și de iluzie, eliberarea de dominația minții. O carte pentru aceia care aleg să sfârșească pentru totdeauna cu statutul de sclav al conștiinței de masă și să aleagă calea dificilă a asumării propriei realități.

Calea războinicului nu este o cale a luptei, ci a acțiunii conștiente în dimensiunea liniară a existenței. Este o cale a încrederii în sine, a intuiției, a clarității și păcii interioare, o cale a conexiunii profunde cu tot ceea ce există și a expansiunii minții. Este o cale a unității fundamentale a Ființei și a armoniei, o cale a conștienței absolute a tuturor dimensiunilor. Este calea integralității percepției despre sine.

În concluzie, ții în mână una dintre Cărțile Maestrului interior, care a fost scrisă pentru tine. Mai precis pentru acea parte din tine care a ales deja libertatea. Ca toate cărțile fundamentale, vin către noi în momente cheie. Privește în adâncuri. Vei recunoaște vibrația unui asemenea moment.”

Chögyam Trungpa (1940–1987), maestru în meditaţie, profesor şi artist, a fondat Universitatea Naropa în Boulder, Colorado, aceasta fiind prima universitate inspirată de budism din America de Nord; de asemenea, a fondat programul de training Shambhala şi o asociaţie internaţională de meditaţie cunoscută sub numele de Shambhala International.

Chögyam Trungpa le este cel mai bine cunoscut cititorilor occidentali ca autor al mai multor cărţi de succes despre învăţăturile budiste, printre care Cutting Through Spiritual Materialism,The Myth of Freedom şi Meditation in Action.

Volumul de faţă, Shambhala, reprezintă o îndepărtare semnificativă de aceste lucrări anterioare. Cu toate că autorul admite relaţia dintre învăţăturile Shambhalei şi principiile budiste şi deşi discută într-o anumită măsură practica meditaţiei în poziţie şezândă – care e, efectiv, identică cu practica meditaţiei budiste – totuşi cartea aceasta prezintă, fără nici o îndoială, o perspectivă mai degrabă laică decât religioasă. Acest volum se referă în mod direct – uneori dureros de direct – la experienţa şi la provocarea pe care o constituie faptul de a fi om.

Astfel, din această carte aflăm că:  “Cheia disciplinei războinice şi primul principiu al viziunii Shambhalei e să nu te temi de ceea ce eşti. În ultimă instanţă, aceasta este definiţia vitejiei: să nu-ţi fie teamă de tine însuţi. Viziunea Shambhalei ne învaţă că, în faţa marilor probleme ale lumii, noi putem fi eroici şi buni în acelaşi timp. Viziunea Shambhalei reprezintă opusul egoismului. Când ne temem de noi înşine şi când ne temem de aparenta ameninţare pe care o întruchipează lumea, atunci devenim extrem de egoişti. Vrem să ne construim micile noastre cuiburi, coconii noştri, ca să putem trăi în siguranţă de unii singuri.”

Editura: Elena Francisc
Număr pagini: 252
Data apariţiei: octombrie 2013

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Elena Francisc, accesând acest link

Preţ: 53 RON

Sursa:  http://www.elenafrancisc.ro, https://ro-ro.facebook.com/cartileelenafrancisc

De acelaşi autor mai puteţi citi şi următoarele cărţi publicate în limba română:

Antrenarea minţii şi cultivarea bunătăţii pline de iubire (Editura Dharana) – apasă link

Această carte este o traducere efectuată de Comitetul de Traducere Nalanda, a lucrării Cele şapte puncte ale antrenării minţii, de Chekawa Yeshe Dorje, cu un comentariu bazat pe învăţăturile orale predate de Chogyam Trungpa, Rinpoche.

Cele şapte puncte ale antrenării minţii este o listă de nouăzeci şi cinci de sloganuri, formând o instruire sumară, concisă, cu privire la viziunea şi aplicarea budismului Mahayana. Studierea şi practicarea acestor sloganuri este un mod foarte concret de a contracara agăţarea de ego şi de a cultiva blândeţea şi compasiunea. Ele oferă o metodă pentru a ne antrena mintea, atât prin practicarea meditaţiei formale, cât şi prin folosirea întâmplărilor din viaţa cotidiană drept mijloc de trezire

Eliberarea de materialismul spiritual (Editura Dharana) – apasă link

Această carte ne avertizează asupra capcanelor în care putem cădea atunci când urmăm o cale spirituală. Este important de ştiut că scopul principal al oricărei practici spirituale este eliberarea din mrejele egoului. Aceasta înseamnă să te îndepărtezi de dorinţa lui constantă de a crea propria versiune mai înaltă, mai spirituală, mai transcendentală a cunoaşterii, a religiei, a virtuţii, a judecăţii, a confortului sau a orice i se pare că îi este de folos. Trebuie să ne eliberăm de materialismul spiritual. Dacă nu o facem, dacă, de fapt, continuăm să-l aplicăm asupra propriei persoane, ne vom trezi până la urmă posesorii unei colecţii impresionante de căi spirituale. Şi doar atât.

Alte postări în categoria Spiritualitate:
Viaţa completă a lui Krishna – Mataji Devi Vanamali
Jnana Yoga – Swami Vivekananda
Splendoarea ascunsă – OSHO

Reclame

Un gând despre „Shambhala. Calea sacră a Războinicului – Chögyam Trungpa

  1. Suntem primul portal complet de terapii alternative si complementare din Romania.Aici veti gasi informatii complete si sugestive despre fiecare terapie alternativa si complementara, cum functioneaza aceasta, precum si date despre terapeutii agreati si verificati de specialistii portalului.
    http://www.vindecarealternativa.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s