Scopul sufletului, în cărţi şi în viaţă

Cel mai important lucru pentru un om, indiferent dacă el conştientizează sau nu, este ca viaţa lui să aibă un scop, un sens. Atunci când ne dorim mai mult decât orice să descoperim şi să împlinim acest scop şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru aceasta, putem spune că am valorificat din plin şansa pe care ne-a oferit-o această viaţă.

Scopurile pe care şi le propune sufletul pot fi interioare sau exterioare. Despre scopurile exterioare, cele care se referă la împlinirea menirii prin rezultatele muncii noastre, am scris în articolul Să ne împlinim menirea în viaţă cu ajutorul cărţilor.

În continuare, vom descoperi care ar putea fi scopurile interioare ale sufletului. Acestea se pot referi la lecţiile pe care el doreşte să le înveţe, la calităţile pe care doreşte să şi le dezvolte, la tiparele distructive pe care vrea să le depăşească, la experienţe pe care şi la asumă pentru a ajuta alte suflete apropiate să îşi îndeplinească scopurile lor, practic la tot ceea ce poate omul să facă pentru ca adevărata sa natură iubitoare să iasă la suprafaţă şi să se manifeste cu cât mai multă putere.

Toate acestea au ca rezultat şlefuirea diamantului divin al sufletului nostru, înlăturarea treptată a tuturor petelor de întuneric cu care tot noi înşine ne-am acoperit, prin alegerile lipsite de iubire faţă de noi şi de alţii pe care le-am făcut în alte vieţi sau în aceasta. Este un proces de vindecare, de redescoperire a adevăratei identităţi şi de eliberare a unor trăsături de caracter, convingeri sau sentimente care aparţin trecutului şi care în prezent nu ne mai folosesc. Este necesară însă conştientizarea acestora şi dorinţa de a le depăşi, de a reacţiona în alt mod, de a ne schimba.

Primul pas este a înţelege şi a simţi din adâncul sufletului că viaţa trebuie să aibă şi un alt scop decât clasicele activităţi de urmare a unei cariere, întemeierea unei familii, achiziţionarea de bunuri, petreceri cu prietenii etc. Atunci când simţim în interiorul nostru că trebuie să fie mai mult decât atât, că toate acestea nu oferă suficient sens vieţii noastre, sufletul ne va ghida spre acele ocazii, persoane, cărţi, împrejurări, orice este necesar pentru a descoperi ce avem nevoie să vindecăm şi să învăţăm. Aceste situaţii vor fi însă, de multe ori, dificile şi dureroase.

Este important să fim deschişi pentru a înţelege şi să nu ne considerăm victime ale împrejurărilor atunci când ni se pare că ceea ce se întâmplă este un lucru negativ, pe care nu îl putem controla. În lipsa acestei conştientizări, este posibil să repetăm mereu aceleaşi greşeli şi tipare, fără să învăţăm mare lucru din ele şi alegându-ne numai cu suferinţa. Orice se întâmplă are un scop şi un mesaj important, pe care trebuie să încercăm să-l înţelegem, dacă vrem să progresăm şi să lăsăm durerea în urmă.

Atitudinea cu care abordăm experienţele vieţii este esenţială. Oricât de nedreptăţiţi de soartă ni s-ar părea că am fi, sufletul nostru vrea să ne vindecăm de orice negativitate, să încercăm să scoatem la lumină ce avem mai bun în noi (şi cu siguranţă că avem) şi să facem faţă problemelor care apar prin acceptare, iubire şi înţelegere faţă de ceilalţi, încredere în puterea pe care o avem de a trece peste obstacole şi certitudinea că ceea ce se întâmplă are un sens, pe care poate nu îl înţelegem în acel moment, dar care ne va fi revelat ulterior.

Această temă a scopului sufletului este abordată şi de autorii unor cărţi, care ne pot fi de un real folos în încercarea noastră de a da un sens întâmplărilor prin care trecem. Iată în continuare câteva dintre acestea:

Prin ochii sufletului de H. Ronald Hulnick şi Mary Hulnick

Prin ochii sufletuluiÎn această carte sutem îndrumaţi să adoptăm un nou mod de a aborda experienţele vieţii, mai ales pe cele dureroase, şi anume privind tot ceea ce ni se întâmplă “prin ochii sufletului”. Astfel, este mult mai folositor să abandonăm atitudinea de victimizare şi resemnare plină de suferinţă, înlocuindu-le cu o orientare de învăţare către viaţă, care ne poate ajuta să tragem învăţăminte şi să ne transformăm pe noi înşine în urma situaţiilor prin care trecem.

Autorii ne oferă o serie de principii, instrumente practice şi soluţii, care ne pot ajuta să trecem la o percepere a realităţii bazată pe viziunea sufletului. Vom putea astfel să descoperim şi să explorăm cum arată viaţa din contextul realităţii Sufletului şi să înţelegem cum să folosim această conştientizare pentru a trăi o viaţă mai împlinită.

De asemenea, vom fi capabili să ne eliberăm „de toate suferinţele emoţionale care rezultă, în mod inevitabil, dintr-o perspectivă a unui sine mărunt, centrat pe ego şi predispus la judecată” şi să învăţăm “cum o abordare centrată pe suflet are ca rezultat iubirea, bucuria, compasiunea, acceptarea şi pacea”.

Iată ce spun despre această carte câţiva autori cunoscuţi:

„Profesorii Ron şi Mary Hulnick ajută la naşterea a ceva de o importanţă imensă – un răspuns la foamea spirituală pe care o simt milioane de oameni, în aceste timpuri. Dacă doriţi să înlocuiţi acel gol chinuitor din viaţa voastră, cu un sentiment de scop şi împlinire, Prin ochii sufletului este ghidul pe care l-aţi căutat. Scrisă într-un limbaj clar, această carte este o piatră preţioasă şi nu putea fi concepută decât de două persoane a căror viaţă debordează de experienţă şi înţelepciune.“ – Larry Dossey, M.D., autorul lucrărilor Puterea premoniţiilor şi Cuvinte vindecătoare

„Prin ochii sufletului este lucrarea a doi profesori maeştri, unii dintre cei mai buni din lume. Ron şi Mary Hulnick ne dau o metodă şi un set de principii, pe care le putem folosi nu numai ca să ne depăşim reacţiile egotice, problemele şi fricile, dar şi ca semnale de la sufletele noastre în privinţa a ce şi cum putem învăţa. Fiecare problemă este un semnal la trezire. Devenim conştienţi de sufletele noastre, atunci când aplicăm problemele Sufletului pentru a rezolva problemele egoului. Aceasta reprezintă evoluţie conştientă de sine, dusă la maximum. Este o lucrare vitală pentru noi.“ — Barbara Marx Hubbard, autor, educator şi fondator al Fundaţiei pentru Evoluţie Conştientă

“Ron şi Mary Hulnick sunt adevărate comori în domeniul învăţării transformaţionale. Acum, prin această carte remarcabilă, ei ne dau un manual din care să învăţăm cum să trăim în Spirit. Iubirea şi dedicarea lor pentru ca noi să ne eliberăm cel mai înalt potenţial, reies din fiecare pagină. Citiţi Prin ochii sufletului şi simţiţi-i magia.” — Kathleen şi Gay Hendricks, autorii cărţii Iubire conştientă

Editura: For You
Pentru achiziţionarea acestei cărţi accesaţi acest link

Lecţiile şi scopul sufletului de Sonia Choquette

Lectiile si scopul sufletuluiSonia Choquette este o scriitoare renumită în întreaga lume, povestitoare, vindecător vibraţional şi instructor spiritual al celui de-al şaselea simţ, căutată pe plan internaţional, pentru îndrumarea, înţelepciunea şi capacitatea ei de a vindeca sufletul. Este autoarea a nouă cărţi de mare succes, inclusiv Întreabă-ţi ghizii şi Ai încredere în propriile instincte, ca şi a numeroase programe audio şi pachete de cărţi de divinaţie. Sonia a studiat la Universitatea din Denver şi la Sorbona, în Paris şi deţine un doctorat în metafizică, obţinut la Institutul American de Teologie Holistică. Locuieşte în Chicago, împreună cu familia ei.

Conţinutul cărţii Lecţiile şi scopul sufletului a fost primit prin channeling, de către Sonia Choquette, de la ghizii ei spirituali, Emisarii celei de a treia raze. Aceste entităţi de lumină, extrem de evoluate şi iubitoare, acţionează în mod special pentru a aduce clarificări, îndrumări şi sprijin tuturor sufletelor, ca să putem învăţa să devenim maeştri creativi ai vieţii pe care intenţionăm să o trăim pe Pământ.

Ghizii spun că Pământul este o „şcoală a sufletelor” şi că suntem aici pentru a învăţa câteva tehnici, ca să ne atingem scopul. Însă nu suntem aici doar ca să învăţăm aceste 22 de lecţii de bază ale sufletului, ci, după cum ne spun ghizii, să trecem prin patru stadii: elev, ucenic, calfă şi maestru. Fiecare lecţie este prezentată în aşa fel, încât oricine, la orice nivel ar fi, să poată urma instrucţiunile.

Iată ce spunea autoarea pentru a ne îndruma să încercăm să învăţăm din experienţele vieţii:

„Atunci când admiteţi că voi vă planificaţi desfăşurarea experienţelor, în scopul de a vă facilita dezvoltarea sufletului, viaţa încetează să mai pară atât de descurajantă, haotică şi înfricoşătoare. În loc de asta, ea se transformă într-o potenţialitate complexă.”

„Doar atunci când vă amintiţi că sunteţi o fiinţă spirituală veşnică, care trăieşte într-un trup trecător şi că vă aflaţi aici, pe planetă, ca să faceţi experienţe şi să învăţaţi să creaţi cu responsabilitate, absolut orice lucru capătă un sens.”

Urmând această cale, ni se deschide drumul spre a trăi ca fiinţe spirituale, care nu mai sunt constrânse de tiparele negative, ce ne leagă de egoul nostru. Aceste instrucţiuni rup, cu rapiditate, barierele şi îi vorbesc direct sinelui nostru autentic. Ghizii spun foarte clar că acum este timpul să ne învăţăm lecţiile, să ne deschidem inimile şi să ne ridicăm vibraţiile pe planul pământesc.

Editura: For You
Pentru achiziţionarea acestei cărţi accesaţi acest link

Suflete curajoase de Robert Schwartz

Suflete curajoaseAutorul ne propune aici o abordare a lecţiilor sufletului care ne conduce înainte de începutul vieţii noastre, în acea perioadă petrecută în lumea spirituală, în care chiar noi înşine, împreună cu ghizii spirituali, facem un plan şi stabilim încercările prin care urmează să trecem în următoarea viaţă.

Atât de des, când se întâmplă ceva „rău”, ni se pare că este o suferinţă fără sens. Dar ce-aţi zice dacă cele mai grele experienţe ale voastre au, de fapt, o mulţime de scopuri ascunse – scopuri pe care voi înşivă le-aţi planificat, înainte de a vă naşte? Este oare posibil ca voi să vă fi ales condiţiile, relaţiile şi întâmplările din viaţă? Această carte ne ajută să înţelegem că este mai mult decât posibil şi că  nimic nu ni se poate întâmpla fără ca noi să fi acceptat acel lucru la nivel de suflet.

În această carte găsim relatările a zece persoane care şi-au planificat dinainte de naştere să aibă experienţa unor încercări majore de viaţă. Lucrând cu patru mediumuri şi channelori înzestraţi, autorul Robert Schwartz descoperă ce au ales ele – şi de ce. El prezintă şedinţe reale de planificare de dinainte de naştere, unde sufletele discută despre ceea ce speră să experimenteze în viitoarele vieţi. Astfel, autorul deschide o fereastră prin care putem vedea lumea de dincolo, unde, în calitate de fiinţe eterne, ne proiectăm atât încercările vieţii, cât şi eventualele succese.

Prin aceste relatări remarcabile despre planificarea de dinainte de naştere, vom putea afla:
– de ce fiecare dintre noi decide să treacă prin experienţe cum ar fi boala, moartea unei persoane dragi şi accidente;
– cum noi înşine, în calitate de suflete, ne creăm planul de viaţă;
– cum putem folosi în mod conştient încercările, pentru a ne cultiva evoluţia spirituală;
– oamenii din viaţa noastră – inclusiv părinţii şi copiii – se află lângă noi, deoarece le-am cerut asta şi, fiind motivaţi de iubirea ce ne-o poartă, ei joacă rolurile pe care noi le-am scris pentru ei;
– cum să înlocuim sentimentele de mânie, culpabilitate şi vină, cu cele de iertare, acceptare şi pace;.
– cum să apreciem mai mult viaţa şi să fim mai recunoscători pentru ea, ca proces de evoluţie şi de extindere a sufletului.

Autorul ne avertizează că personalitatea noastră are cu adevărat liber arbitru, iar încercările planificate pot fi acceptate sau respinse. Însă respingerea lor nu ne va scuti de a învăţa lecţia respectivă, poate prin situaţii de viaţă chiar mai dificile decât cele pe care le-am respins. Înţelegerea faptului că încercările prin care trecem sunt planificate şi acceptate de noi înşine ne poate ajuta să facem mult mai uşor anumite alegeri şi să acţionăm cu iubire şi compasiune, în loc de mânie şi amărăciune.

Editura: For You
Pentru achiziţionarea acestei cărţi accesaţi acest link

Cu siguranţă mai există şi alte cărţi care ne pot ajuta să ne descoperim scopurile sufletului şi să dăm astfel un sens mai profund vieţilor noastre, chair şi atunci când ne este greu. Dacă voi aţi citit şi altele, puteţi lăsa un comentariu, pentru a ne bucura cu toţii de această cunoaştere!

Sursa cărţilor: http://editura-foryou.ro

Alte postări în categoria Articole:
Cărţi care dezleagă misterul lumii de dincolo
Cunoaşterea de sine – Lobsang Rampa
Să ne împlinim menirea în viaţă cu ajutorul cărţilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.