Ce tip de carieră ţi se potriveşte? – Donna Dunning

Ce tip de cariera ti se potriveste micaO carte care ne poate ajuta foarte mult în încercarea noastră de a ne descoperi vocaţia, astfel încât să utilizăm cât mai bine abilităţile şi talentele noastre naturale pentru a aduce un plus de valoare lumii şi a ne împlini menirea în viaţă, este cartea autoarei Donna Dunning: Ce tip de carieră ţi se potriveşte? Cum să-ţi găseşti cariera perfectă, publicată de curând de Editura Trei, în colecţia Psihologie practică.

Care este tipul tău? Eşti Activ, Colaborator, Conducător sau Explorator? Analist, Asimilator, Intensificator sau Vizionar? Eşti Extravertit sau Introvertit? Găseşte-ţi cariera perfectă pentru tipul tău de personalitate şi obţine succesul!

Pentru a fi fericit şi a avea succes în viaţa profesională, trebuie să găseşti o carieră care se potriveşte nu numai cu interesele tale, ci şi cu tipul tău de personalitate. În această carte, autoarea prezintă opt modalităţi distincte de a lucra, bazate pe tipurile de personalitate şi te încurajează să reflectezi asupra preferinţelor tale naturale – propunându-ţi pentru aceasta liste de verificare, exerciţii, strategii şi sfaturi. Ea îţi oferă toate instrumentele necesare pentru a-ţi descoperi propriile preferinţe naturale şi a-ţi găsi cariera ideală.

Acest ghid pentru găsirea unei cariere potrivite include detalii despre dezvoltarea diferenţelor dintre tipuri pe parcursul vieţii, sfaturi pentru echilibrarea vieţii personale cu viaţa profesională şi foarte multe sugestii de posibile cariere, bazate pe preferinţele personale. Autoarea face o analiză minuţioasă a fiecărui tip, oferind sfaturi practice pentru creşterea şi dezvoltarea profesională, precum şi formările şi profesiile potrivite fiecăruia.

Clasificarea tipurilor de personalitate utilizată de Donna Dunning se bazează pe Indicatorul de Tipuri Myers-Briggs (MBTI), despre care puteţi afla şi mai multe detalii în cartea Oameni şi vocaţii de Isabel Briggs Myers, apărută recent tot la Editura Trei.

Dr. Donna Dunning este psiholog, autor de cărţi, consultant, profesor şi membru al MBTI International Training Faculty. A lucrat mai bine de 20 de ani ca psiholog specializat în dezvoltarea carierei, învăţare şi performanţă în muncă. A oferit servicii de consultanţă, formare profesională, evaluare, cercetare şi management al performanţei unei game largi de clienţi. A fost invitată să participe la emisiuni în cadrul unor posturi TV din Canada, unde a discutat despre subiecte legate de dezvoltarea umană şi performanţa la locul de muncă.

În cuprinsul cărţii veţi putea citi despre:

Capitolul 1. Introducere
Capitolul 2. Introducere în tipurile de personalitate
Capitolul 3. Activii: acţionează şi se adaptează
Tipurile de personalitate ESFP şi ESTP
Capitolul 4. Exploratorii: inovează şi iniţiază
Tipurile de personalitate ENFP şi ENTP
Capitolul 5. Conducătorii: dirijează şi decid
Tipurile de personalitate ESTJ şi ENTJ
Capitolul 6. Colaboratorii: comunică şi cooperează
Tipurile de personalitate ESFJ şi ENFJ
Capitolul 7. Asimilatorii: specifică şi stabilizează
Tipurile de personalitate ISFJ şi ISTJ
Capitolul 8. Vizionarii: interpretează şl implementează
Tipurile de personalitate INFJ şi INTJ
Capitolul 9. Analiştii: examinează şi evaluează
Tipurile de personalitate ISTP şi INTP
Capitolul 10. Intensificatorii: îngrijesc şi conectează
Tipurile de personalitate ISFP şi INFP
Capitolul 11. Evaluarea situaţiei
Capitolul 12. Configurarea carierei tale

Editura: Trei
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 528
Data apariţiei: octombrie 2013

Preţ: 49 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Trei la preţul de 46,55 RON (5% reducere), accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://www.edituratrei.ro

Deşi în ziua de astăzi mulţi oameni se orientează, în alegerea unei cariere, în funcţie de criteriul financiar, este posibil ca la un moment dat să ajungem la concluzia că meseria aleasă nu ni se potriveşte sau nu ne împlineşte şi atunci dorim să facem o schimbare. Pentru cei aflaţi în această situaţie, dar şi pentru cei aflaţi la început de drum, care nu au ales încă o carieră, sau chiar şi pentru cei care şi-au găsit vocaţia, dar doresc să îşi maximizeze eficienţa în domeniul lor, există şi alte cărţi care pot fi de ajutor:

NLP pentru cariera şi viaţa personală de Ian McDermott şi Wendy Jago (Editura Curtea Veche) – apasă link

Acest ghid vă arată cum să folosiţi revoluţionarele tehnici NLP ca să aveţi realizări profesionale deosebite şi să cunoaşteţi împlinirea în viaţa personală. Veţi reuşi, printre altele, să fiţi încrezător în forţele proprii, să vă faceţi relaţii bune, să aveţi o carieră fulminantă şi să fiţi mereu bine atât fizic, cât şi emoţional.

Tot ce e mai bun în tine. Învaţă să te cunoşti, să-ţi fructifici potenţialul, să ai încredere în tine de Guy Corneau (Editura Humanitas) – apasă link

Fiecare om are ceva bun în el – o calitate, o aptitudine, o vocaţie, de care merită să profite atât în folosul lui, cât şi al celor din jur. Dar pentru a o putea face, trebuie să se cunoască, să-şi descopere frumuseţea şi puterea interioară, ascunse în spatele unui paravan de temeri, deprinderi, dogme, frâne, ridicat de-a lungul vieţii, din cauza tuturor constrângerilor şi loviturilor la care este supus începând din prima clipă, cea a naşterii, o experienţă traumatizantă care îşi pune amprenta asupra oricărui copil. Fiecare dintre noi poate face loc manifestării impulsurilor sale creatoare în forma care i se potriveşte cel mai bine, doar aflând unde anume se ascund ele în grădina lăuntrică a sufletului şi deschizându-i larg porţile în faţa lor. Aceasta este cheia libertăţii individului şi creării unei societăţi mai bune.

•  Informaţii utile referitoare la subiectul găsirii vocaţiei personale, precum şi alte câteva cărţi pe această temă, găsiţi şi în articolul de pe blog:
Să ne împlinim menirea în viaţă cu ajutorul cărţilor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s