De ce el? De ce ea? – Helen Fisher

de-ce-el-de-ce-ea_mica

Cartea De ce el? De ce ea?, având ca subtitlu Cum să găseşti dragostea adevărată înţelegându-ţi tipul de personalitate, scrisă de cercetătoarea Helen Fisher a apărut de curând în colecţia Practic a Editurii Humanitas.

Suntem un cocktail de hormoni. Peste acesta se depun achiziţiile datorate educaţiei şi culturii în care creştem, experienţele de viaţă, căutările personale, setul de valori adoptate, atâtea şi atâtea variabile care compun universul unic al fiecărui individ.

Rămâne însă definitorie pentru personalitatea unui om acea „compoziţie chimică” înnăscută, proprie fiecăruia în parte şi bazată pe un număr de patru sisteme: dopamina, testosteronul, serotonina şi estrogenul. În funcţie de aceşti hormoni se diferenţiază patru mari tipuri de personalitate, Exploratorul, Conducătorul, Constructorul şi Negociatorul, uşor de identificat în urma completării chestionarului propus de Helen Fisher în cartea de faţă.

Ce anume influenţează alegerea unui anumit partener de viaţă şi de ce unele relaţii pur şi simplu nu funcţionează? Răspunsurile aflate în urma studiului realizat de autoare şi-au găsit confirmarea în cei peste opt milioane de oameni din cele patruzeci de ţări unde a fost pus în aplicare, prin intermediul unor site-uri de servicii matrimoniale. Concluzia: ca să-ţi găseşti dragostea adevărată, este esenţial să te cunoşti pe tine însuţi şi să trăieşti în acord cu propria-ţi identitate.

„Nu-i de mirare că există atâţia oameni de ştiinţă, dar şi profani care consideră că «extremele se atrag». La fel, mulţi susţin ideea potrivit căreia «cine se-aseamănă se-adună». Ambele tipare există – şi totul depinde de tipul de personalitate principal al fiecăruia. Era ca şi cum m-aş fi strecurat în bucătăria mamei natură şi aş fi dat peste reţetele ei despre dragoste.“ (Dr. Helen FISHER)

„O carte fascinantă… Poate că v-aţi găsit deja partenerul de viaţă ideal, dar chiar şi aşa aceaste pagini vă vor provoca numeroase revelaţii cu privire la ştiinţa dragostei.“ (The Boston Globe)

Dr. HELEN FISHER, expert în studiul naturii iubirii şi atracţiei, este şeful consilierilor ştiinţifici ai site-ului Chemistry.com, una dintre diviziunile Match.com. Două dintre cărţile sale, The First Sex (Prima dată) şi The Anatomy of Love (Anatomia iubirii), au fost incluse pe lista cărţilor remarcabile de către New York Times. A fost cercetător în cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Manhattan. În prezent este profesor cercetător la Secţia de antropologie a Universităţii Rutgers şi locuieşte la New York.

Cuprinsul cărţii este detaliat ai jos:

1. S-o ascultăm pe mama natură: De ce el? De ce ea?

2. Testul de personalitate conceput de dr. Helen Fisher

3. Înzestrarea naturală: cum ţi-e scris

4. Soarbe licoarea vieţii până la ultima picătură: Exploratorul

5. Stâlpul societăţii: Constructorul

6. Tot mai sus, către stele: Conducătorul

7. Regele-filozof: Negociatorul

8. Tovarăş de joacă, partener intelectual, camarad de întrajutorare, suflet-pereche. Atracţia reciprocă în cadrul întâlnirilor romantice

9. Cum ne îndrăgostim: pâlnia

10. Alesul/Aleasa inimii: cum iubim

11. Cum lăsăm atracţia să lucreze: sfatul dat de natură

Editura: Humanitas
Dimensiuni: 13×20 cm
Număr pagini: 320
Data apariţiei: octombrie 2013

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Librăriei Humanitas, accesând acest link

Preţ: 37 RON

Sursa: http://www.humanitas.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s