Gânduri pentru fiecare zi 2014 – Omraam Mikhaël Aïvanhov

ganduri-pentru-fiecare-zi-2014_mare

Cartea Gânduri pentru fiecare zi – 2014 a apărut la Editura Prosveta şi ne aduce, ca de fiecare dată, inspiraţia de care avem nevoie în zilele anului care urmează.

Maestrul Omraam Mikhaël Aïvanhov (1900 – 1986) s-a născut în Bulgaria. În 1937 s-a stabilit în Franţa unde a început să explice esenţa învăţământului său. Opera sa constă dintr-un ansamblu de câteva mii de conferinţe şi expuneri improvizate care au fost stenografiate sau înregistrate pe benzi magnetice audio sau video. Supusă unui permanent proces de editare, ea este prezentată publicului sub formă de colecţii de cărţi: Opere complete, Izvor (carte de buzunar), Broşuri, Gânduri pentru fiecare zi sau casete audio şi video.

Oricare ar fi subiectul abordat, el este invariabil tratat în funcţie de folosul pe care i-l poate aduce omului pentru o mai bună cunoaştere de sine şi o mai bună îndrumare a vieţii sale.

Maestrul Aïvanhov ne îndeamnă să începem fiecare zi a vieţii noastre cu un gând închinat luminii, cu câteva momente de linişte interioară în care să privim adânc în noi înşine şi să medităm aspura scopurilor pe care le avem în ziua respectivă.

Cărţile din seria Gânduri pentru fiecare zi  ne dau un ajutor, o inspiraţie privind subiectele la care putem reflecta şi modul în care putem face faţă diferitelor probleme care apar în viaţa de zi cu zi.

Iată câteva exemple de gânduri din această carte:

25 martie

“Există câteva diferențe între veselie și bucurie. Veselia se citește imediat pe un chip. Veselia este surâzătoare, din ea se răspândește ceva ușor. Bucuria vine din niște regiuni mai profunde. Putem suferi și simți în același timp bucurie, fiindcă prin această suferință simțim că suntem pe cale să înțelegem ceva esențial. Desigur, această bucurie profundă se poate exprima și prin veselie. De aceea se observă că mulți înțelepți sunt veseli. Ceea ce ei au înțeles le ușurează poverile existențiale. Contrar a ceea ce mulți își închipuie, înțelepții nu sunt nici  triști, nici pesimiști, ei sunt veseli, și sunt în stare să râdă chiar în suferințe și încercări.

S-au studiat oare toate binefacerile răsului? El întreține suplețea în noi. El ne face mai ușori și ne îndeamnă să înaintăm. El ne face și mai iubitori. Cel care știe să râdă iubește mai mult decât alții. Și învață mai bine și mai repede decât alții.”

3 aprilie

“Existența zilnică este o serie de întâlniri cărora nu le acordăm o atenție suficientă. Ce înseamnă a respira, a te hrăni, a bea, a te spăla, a primi lumina și căldura soarelui, dacă nu niște întâlniri cu aceste patru elemente: pământul, apa, aerul și focul? Nu numai că întreaga noastră existență este constituită din aceste întâlniri, dar ea depinde de ele.

 Noi intrăm zilnic în contact cu aceste patru elemente: cu pământul atunci când ne hrănim, cu apa atunci când bem și ne spălăm, cu aerul când respirăm, cu focul atunci când îl aprindem, dar și când primim lumina și căldura soarelui. Cele patru elemente nu sunt numai aceste forțe ale naturii ce le vedem manifestându-se în cazuri deosebite, precum cutremurele de pământ, furtunile, tornadele sau erupțiile vulcanice. Ele fac parte din viața noastră obișnuită  de zi cu zi și putem deci zilnic intra în contact cu ele în mod conștient.”

17 iulie

“A ști să respiri contribuie mult la armionia și la echilibrul interior, dar pentru aceasta sunt câteva reguli ce trebuie cunoscute. Mai întâo, este bine, în general, să nu respirăm pe gură, ci doar pe nas. Apoi, să inspirăm aerul foarte lent și să îl păstrăm în plămâni cât mai mult timp posibil. Expirul poate fi rapid și puternic. De exemplu, dacă simțiți o slăbiciune, ca și cum ați fi invadați de niște prezențe întunecate, faceți acest exercițiu: inspirați aerul lent, apoi eliminați-l dintr-o dată, îmaginându-vă că alungați și prezențele care creează aceste tulburări în voi.

Când aveți senzația că sunteți în sfârșit eliberați de acești intruși, inspirați, chemând  în voi prezențe binefăcătoare. Imaginați-vă că inima voastră  se umple de o lumină aurie, că devine un soare din care țâșnesc niște raze. Cum să nu se simtă spiritele îngerești atrase de un asemenea lăcaș?”

Editura: Prosveta
Număr pagini: 392
Format: 10×16 cm
Data apariţiei: septembrie 2013

Preţ: 26,16 RON

Cartea se poate achiziţiona accesând acest link (la preţul de 22,75 RON) sau acest link (la preţul de 23 RON)

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://www.prosveta.ro, http://www.divin.ro, http://www.eusunt.ro

Mai jos găsiţi şi alte cărţi care au apărut în seria Gânduri pentru fiecare zi. Chiar dacă anii au rămas în urmă, totuşi gândurile cuprinse în aceste cărţi sunt la fel de actuale şi ne pot inspira pentru a aduce mai multă lumină şi energie pozitivă în vieţile noastre.

Gânduri pentru fiecare zi 2013 – Omraam Mikhaël Aïvanhov (Editura Prosveta) – apasă link

Gânduri pentru fiecare zi 2012 – Omraam Mikhaël Aïvanhov (Editura Prosveta) – apasă link

Gânduri pentru fiecare zi 2011 – Omraam Mikhaël Aïvanhov (Editura Prosveta) – apasă link

Gânduri pentru fiecare zi 2010 – Omraam Mikhaël Aïvanhov (Editura Prosveta) – nu se mai găseşte pe stoc

Gânduri pentru fiecare zi 2009 – Omraam Mikhaël Aïvanhov (Editura Prosveta) – apasă link

Gânduri pentru fiecare zi 2008 – Omraam Mikhaël Aïvanhov (Editura Prosveta) – apasă link

Alte postări în categoria Inspiraţionale:
Înţelepciunea simplă – Dean Cunningham
Supă de pui pentru sufletul supravieţuitorului cancerului – Jack Canfield
O porţie zilnică de înţelepciune – Alan Cohen

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.