Oameni şi vocaţii – Isabel Briggs Myers

Oameni si vocatii

Cartea Oameni şi vocaţii. Înţelegerea tipurilor de personalitate scrisă de Isabel Briggs Myers şi Peter B. Myers a apărut recent la Editura Trei, în colecţia Psihologie-Psihoterapie.

Cartea prezintă, într-un limbaj pe înţelesul tuturor, ideile referitoare la tipurile de personalitate ale faimosului psiholog elveţian Carl Gustav Jung, aşa cum se aplică ele la oamenii obişnuiţi, cu probleme obişnuite.

Ea reuşeşte să anuleze părerea veche, dar atât de frecvent întâlnită, conform căreia fiecare dintre noi prezintă, într-un fel sau altul, o deviere de la „persoana normală” ideală, înlocuind-o cu recunoaşterea faptului că ne-am născut, fiecare, înzestraţi cu daruri diferite, cu „tipare” unice ale modurilor în care preferăm să ne folosim minţile, valorile şi sentimentele în viaţa de zi cu zi.

Autorii descriu şaisprezece tipuri de personalitate, arătând cum se diferenţiază aceste tipuri în privinţa căsătoriei, profesiei sau stilului de învăţare. De asemenea, aflăm care sunt obstacolele în calea dezvoltării pentru fiecare dintre aceste tipuri de personalitate şi cum se poate dezvolta în mod optim fiecare tip.

Această carte este utilă şi în consilierea de cuplu şi vocaţională, chestionarul psihometric numit Indicatorul de Tipuri Myers-Briggs fiind, probabil, cea mai simplă şi mai fiabilă metodă de determinare a tipului jungian căruia îi aparţine o persoană.

Isabel Briggs Myers s-a născut în 1897 la Washington. Împreună cu mama ei, Katharine Cook Briggs, a dezvoltat pe parcursul a douăzeci de ani de studiu inventarul de personalitate care le poartă numele, pornind de la tipologia creată de C.G. Jung. Peter Briggs Myers este fiul lui Isabel Briggs Myers.

Editura: Trei
Dimensiuni: 145×205
Număr pagini: 312
Data apariţiei: iulie 2013

Preţ: 45 RON

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Trei la preţul de 42,75 RON (5% reducere), accesând acest link

Preţul de pe site se poate modifica ulterior.

Sursa: http://www.edituratrei.ro

Iată şi alte cărţi utile pentru cei care doresc să afle mai multe despre tipurile de personalitate, pentru a se încadra în mod corect şi pentru a se putea dezvolta echilibrat, în concordanţă cu trăsăturile de caracter specifice:

Personalitate şi temperament. Ghidul tipurilor psihologice de Patricia Hedges (Editura Humanitas) – apasă link

Ghidul Patriciei Hedges te învaţă să determini personalitatea şi temperamentul oricărui om, te ajută să-ţi cunoşti mai bine firea si reacţiile în situaţiile-cheie ale vieţii. Cartea se bazează tot pe clasificarea Myer-Briggs a tipurilor de personalitate.

Înţelepciunea eneagramei de Don Richard Riso şi Russ Hudson (Editura Mix) – apasă link

Cartea introduce o clasificare în nouă tipuri de personalitate, descriind, pentru fiecare dintre acestea, punctele forte şi problemele specifice, precum şi felul în care acestea pot fi depăşite.

Alte postări în categoria Autocunoaştere:
Corpul îşi aminteşte – Babette Rothschild
Creierul şi inteligenţa emoţională – Richard J. Davidson
Cele cinci nivele ale ataşamentului – Don Miguel Ruiz Jr.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.