Minunile icoanei Maica Domnului de la Tihvin

Minunile icoanei MD de la Tihvin

Fiecare dintre noi am simţit, în anumite momente ale vieţii, prezenţa binefăcătoare şi iubitoare a Maicii Domnului, ajutându-ne să trecem cu bine prin împrejurări dificile. Deşi orice rugăciune din inimă este cu siguranţă ascultată şi primită, totuşi rugăciunea în faţa unei icoane pare să sporească puterea cu care încredinţăm divinităţii dorinţele şi necazurile noastre. De multe ori, rugându-ne unei icoane, simţim că îi vorbim unui prieten drag, care doreşte şi poate să ne uşureze povara şi să ne ofere soluţia pe care o căutăm.

Icoana Maicii Domnului de la Tihvin este una dintre cele mai cinstite icoane de pe întreg cuprinsul Rusiei şi se păstrează la Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului din oraşul Tihvin.

După o veche tradiţie, aceasta este zugrăvită de către Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, iar Maica Domnului a spus espre ea: „Darul meu să fie cu această icoană!”

Icoana a ajuns din Bizanţ în Rusia, după mărturia mai multor cronici ruseşti, în anul 1383, „purtată fiind de către o mână nevăzută prin văzduh şi strălucind asemenea soarelui”.

La rugăciunile făcute înaintea acestei icoane s-a săvârşit încă din vremurile de demult mulţime de minuni şi tămăduiri. Ajutorul dat de Maica Domnului prin icoana sa de la Tihvin nu a încetat însă nici în zilele noastre. Mărturiile consemnate în această carte sunt o dovadă în acest sens.

Tihvin este un orăşel întins pe ambele maluri ale râului Tikhvinka, în estul districtului Leningrad, la 230 de kilometri est de Sankt Petersburg. Numele oraşului este compus din două cuvinte, şi anume „drum” si „piaţă”, împreună însemnând „drumul ce duce la piaţă”. Oraşul a fost întemeiat pe ruta unui important drum comercial.

Icoana Maicii Domnului din această mănăstire este prăznuită în data de 26 iunie. În această zi, icoana este împodobită cu ghirlande de flori albe. Printre flori şi feracătura de aur se zăreşte minunatul chip al Maicii Domnului, dar şi al Pruncului Iisus, zugrăvite de Sfântul Apostol Luca.

Editura: Sophia
Dimensiuni: 11×20 cm
Număr pagini: 104
Data apariţiei: iulie 2013

Cartea se poate achiziţiona de pe site-ul Editurii Sophia, accesând acest link

Preţ: 7 RON

Sursa: http://www.sophia.ro, http://www.crestinortodox.ro

Numeroase alte icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului sunt răspândite în mănăstiri atât de la noi din ţară, cât şi în ţări ca Rusia, Grecia, Polonia. Iată alte cărţi care vorbesc despre minunile săvârşite de unele dintre aceste icoane:

Icoanele facatoare de minuni ale Maicii Domnului de Arhimandrit Teofilact Marinakis – apasă link

Minunile icoanei „Maica Domnului de la Kazan” – apasă link

Minunile icoanei Maica Domnului din Vladimir – apasă link

Minunile icoanei „Maica Domnului de la Poceaev“ – apasă link

Alte postări în categoria Religie:
Minunile Sfântului Efrem cel Nou în viaţa noastră

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.